Midemi bulandıran birkaç husus var: Bunlardan en önemlisi motorun şehir içi kullanım karakteri; gerçekten de şehir içinde mutlu olacak bir şey gibi durmuyor bu arkadaş. Mesela aşağıda bir inceleme videosu var:
Buraya birisi aşağıdaki gibi yorum yapmış: (dikkat çekici kısımları kalın işaretledim...)
"Depends on what you want. I had the V100S for 12,700 miles and this is NOT a Guzzi character engine. Not at all.
It is a light flywheel rev happy aggressive feel that is far and away not like a relaxed torque filled V85TT. Not at all. I disagree with the reviewer on that. It is tuned for REVS. Drove me nuts with it's go, go, go feel. It wants to be PUSHED and pushed HARD to get that angry 1969 GTO sound reved out. And yes, it does that splendidly.
Şimdi bunu yazan abi muhtemelen benim bile odaya girdiğinde "abi saygılar diye ayağa kalkacağım yaşta" bir dede, ona göre okumak lazım tabi...

ANCAK, altını çizdiğim konuları ben de hissettim / yazdım. Yani bu motosiklet all-rounder değil kesinlikle. "Ver çoşkuyu da uçalım baba" motoru. Dolayısıyla bunu yapmak için çok güzel, üstelik bunu şık ve çok konforlu bir şekilde yapıyor. Bu motosiklet yanına bir scooter istiyor kesinlikle...
O yüzden böyle bir arada kaldım. (En sonunda gide gide temiz bir ikinci el 1050XT falan alacağım sanırım... Ergonomisi DL650 ile bire-bir aynı, ama benim istediğim kadar güç ve tork var...) (Bu arada piyasada çok güzel temiz ikinci el 900GT'ler falan da var, onlara da bakıyorum bir yandan...)