Moto Guzzi Stelvio sürüş izlenimi

Motosikleti
K 1600 GTL
650-800 cc üzeri motor sürekli şehir içi kullanılmaz ha bence vitesli hiç kullanılmazda 650 den sonra ağırlık , sıcaklık , tüketim falan yorar..

tabi şehir içinden kastım büyükşehir trafiği , Konya da şehir içi kullanıyorum ne varki yazmasın kimse 😁
Konya ya epeydir gitmiyorsun anlaşılan 😀

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayir araba fiyatinda olmasalar goldwing moldwing kbinküsür alalim dicem de, işte🤷🏻‍♂️
zengin olsak var yaa, ohooo, neler neler alınır. Mesela param yetse vstrom'un yanına kısa mesafelerde gezmelik, otobanda düz yolda gazlamalık triumph'u şu 2500cc motorunu almak isterdim. sırf o torku ve ivmeyi hissetmek yeterince eğlenceli gelirdi. Uzun gezilere gelmezdi ama öyle param olsa zaten uzun geziler için kocaman bir adv motorum olurdu zaten, hatta tatile yatıma giderken özel soförüme sen de motoru al göcek marinaya getir oradan uçakla dönersin der motorumu da getirdirdim. A sınıfı ehliyeti de olan özel şoför aranıyor diye ilan verirdim yani. :)

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
zengin olsak var yaa, ohooo, neler neler alınır. Mesela param yetse vstrom'un yanına kısa mesafelerde gezmelik, otobanda düz yolda gazlamalık triumph'u şu 2500cc motorunu almak isterdim. sırf o torku ve ivmeyi hissetmek yeterince eğlenceli gelirdi. Uzun gezilere gelmezdi ama öyle param olsa zaten uzun geziler için kocaman bir adv motorum olurdu zaten, hatta tatile yatıma giderken özel soförüme sen de motoru al göcek marinaya getir oradan uçakla dönersin der motorumu da getirdirdim. A sınıfı ehliyeti de olan özel şoför aranıyor diye ilan verirdim yani. :)
Iyi para verirsen ben surerim😂 yat mat, rocket3 felan alabiliyorsan iyi de para verirsin, cebinde akrep mi var😂

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bendeki kasa vstrom'un ön tarafı yeni kasalara göre daha geniş, rüzgarı daha iyi kesiyor, 180 boyumla önde givi airflow ön camın ayarını yarıya da getirsem kaskın vizörü açık gitsem bile rüzgar almıyorum. ama motorun gücü bu kadar, ön camı en yukarı kaldırsam bu sefer yüksek hızda çok zorlanıyor motor.
Aynen, beni uyuz eden de bu. Bir de harş diye gaz açma diye bir kavramı yok çocuğun.

Motosikleti
yok:(
abi senin zengin olman benim iyi motorlar kullanma ihtimalimden daha yüksek o yüzden yap babalığını patlat şu hayali. :D bunlara zaten ben ok'um sgk da varsa tadından yenmez :D:D

Ben yavas yavas "galiba bizim gibi uzunlarin motorda ruzgardan kacisi yok" demeye basladim. Medleyde cam yoktu, cam taktirdim, cok bisey degismedi. Forzada ayarlanabilir cam var, deflektor taktirdim, gene ustten sagdan soldan vuruyo😂 canakkale donusu en son kapandim bakalim yokus asagi kac yapacak diye, gene sagdan soldan vuruyordu😂 demek ki ruzgardan kacis yok dedim.
Benim Medley de Givi nin camı var çok memnunum , pcx kullanan bir arkadaşa vermiştim adam bu bildiğin cabrio yahu demişti 😊

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
abi senin zengin olman benim iyi motorlar kullanma ihtimalimden daha yüksek o yüzden yap babalığını patlat şu hayali. :D bunlara zaten ben ok'um sgk da varsa tadından yenmez :D:D
Yok yaa, bu yaştan sonra tek hayalim çocuklar okulu bitirsinler de artık emekli olabileyim yani emekli maaşı ile geçinebileyim.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Iste vespanin tur caminin aynisi. Da, boy 190 olunca bu bile kesmeyebilir.

Keser keser bayağı yüksek. Vespanın yüksek camlısını kullandım o bu kadar değil ama. Yanlız yağmur yağınca sıkıntı yaşatıyor bu kadar yüksek cam

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Şöyle bir videoya denkgeldim:

Motosikleti
cbf 150
Benim vespanın tam 3 tane camı var, havaya göre değiştiriyorum. Mesela şimdi kış geldi uzun camı takıcağım. yazın kısa camı koyuyorum tura çıkıcaksamda orta karar ayarlanır cam var.

Uzun cam en kötüsü sizi koruyor ama motorun tüm dengesi bozuluyor yeleknli gibi oluyor özetle motor ama kışın üşümüyorsunuz üstünüzde kirlenmiyor.

Ufak cam sadece sinekleri kovalamak için, tur camı ise en çok kullandıgım en güzeli herşeye yetiyor ama böyle yagmur çok oldumu yada dağın tepsinde hava sogudumu uzun cam gibi korumuyor.

Ben bunları almanyadan ucuza almıştım o yüzden 3 tane birden aldım Türkiyede vespa aksesuarı alınmazo da ayrı bir konu

Motosikleti
Şöyle bir videoya denkgeldim:

İşte o yüzden kişi "istediğini / kalbinde olanı" almalı; satmayınca zarar yok çünkü. Bu arkadaşın tüm zararının yarısı çaldırdığı motordan, kalanı da al-sat kaybı.

Sonraki sahibi için motosiklet alırsanız zarar edersiniz, basit bir konsept. Motosikleti kendinize alacaksınız.

Midemi bulandıran birkaç husus var: Bunlardan en önemlisi motorun şehir içi kullanım karakteri; gerçekten de şehir içinde mutlu olacak bir şey gibi durmuyor bu arkadaş. Mesela aşağıda bir inceleme videosu var:

Buraya birisi aşağıdaki gibi yorum yapmış: (dikkat çekici kısımları kalın işaretledim...)
"Depends on what you want. I had the V100S for 12,700 miles and this is NOT a Guzzi character engine. Not at all. It is a light flywheel rev happy aggressive feel that is far and away not like a relaxed torque filled V85TT. Not at all. I disagree with the reviewer on that. It is tuned for REVS. Drove me nuts with it's go, go, go feel. It wants to be PUSHED and pushed HARD to get that angry 1969 GTO sound reved out. And yes, it does that splendidly.

Şimdi bunu yazan abi muhtemelen benim bile odaya girdiğinde "abi saygılar diye ayağa kalkacağım yaşta" bir dede, ona göre okumak lazım tabi... :D ANCAK, altını çizdiğim konuları ben de hissettim / yazdım. Yani bu motosiklet all-rounder değil kesinlikle. "Ver çoşkuyu da uçalım baba" motoru. Dolayısıyla bunu yapmak için çok güzel, üstelik bunu şık ve çok konforlu bir şekilde yapıyor. Bu motosiklet yanına bir scooter istiyor kesinlikle...

O yüzden böyle bir arada kaldım. (En sonunda gide gide temiz bir ikinci el 1050XT falan alacağım sanırım... Ergonomisi DL650 ile bire-bir aynı, ama benim istediğim kadar güç ve tork var...) (Bu arada piyasada çok güzel temiz ikinci el 900GT'ler falan da var, onlara da bakıyorum bir yandan...)

Ya elbette bütün incelemeler bireysel görüştür ama, ben bu bloğa "rev happy" diyene bir gülerim, içimden de "clap along if you feel like the room witho..." öhm.. Yani bunun neyi rev happymiş arkadaş? transverse V2'ye göre güzel devir görebiliyor demek başka bir şey, rev-happy başka bir şey. Bu blok alt devirlerde de çok temiz, Mandello videosunda bir tork eğrisi koymuş olmam lazım. Bakmadım mapping farklı mı diye ama roadster'dan adv'ye geçerken de map'i değiştirseler de bu yönde değiştirmezler zannımca =)
850'liğe göre daha mı devirli, evet. Bu başka bir şey.

Öte yandan senin çekincen çok doğru. Bu şehir içi motoru değil. 1290SAS da değil, GS de değil. GS iyice küçüldü, düşük hızda alçalıyor vs bir sürü numarası var ama, işte numaralara ihtiyaç duyuyor =) Türk tipi trafiğe uygun olan bir büyük motor yok maalesef, yok yani. Bu elbette kullanılmaz demek değil ama, bu yöndeki beklenti daha fazla ise, Tuareg/Tenere/890 sınıfı daha rahat ettirecektir, ya da F900 işte :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
puhahagsha

ulen risotto yenilecek diye cıkılan yol yine bulgur pilavına doğru gidiyor iyi mi

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:😂🤣😂🤣😂

Motosikleti
Ya elbette bütün incelemeler bireysel görüştür ama, ben bu bloğa "rev happy" diyene bir gülerim, içimden de "clap along if you feel like the room witho..." öhm.. Yani bunun neyi rev happymiş arkadaş? transverse V2'ye göre güzel devir görebiliyor demek başka bir şey, rev-happy başka bir şey. Bu blok alt devirlerde de çok temiz, Mandello videosunda bir tork eğrisi koymuş olmam lazım. Bakmadım mapping farklı mı diye ama roadster'dan adv'ye geçerken de map'i değiştirseler de bu yönde değiştirmezler zannımca =)
850'liğe göre daha mı devirli, evet. Bu başka bir şey.

Öte yandan senin çekincen çok doğru. Bu şehir içi motoru değil. 1290SAS da değil, GS de değil. GS iyice küçüldü, düşük hızda alçalıyor vs bir sürü numarası var ama, işte numaralara ihtiyaç duyuyor =) Türk tipi trafiğe uygun olan bir büyük motor yok maalesef, yok yani. Bu elbette kullanılmaz demek değil ama, bu yöndeki beklenti daha fazla ise, Tuareg/Tenere/890 sınıfı daha rahat ettirecektir, ya da F900 işte :)
Evet ya, yazdım zaten o yorumu yapan über-dede bir abi kesin.

Stelvio yürümek istiyor, öyle 30-40-50 gibi hızlarda pek mutlu değil, dengesi yerine ama motor rölantide bile iyi yürüyor, vites ve şaft dişli oranları oldukça uzun. F900GSA ile böyle hissetmedim ama o da 5-6.000'den sonra Hilti gibi titriyordu. Stelvio öyle değildi hiç.

Tam bir orta-hacim tuzağına düştüm galiba? :D

Evet ya, yazdım zaten o yorumu yapan über-dede bir abi kesin.

Stelvio yürümek istiyor, öyle 30-40-50 gibi hızlarda pek mutlu değil, dengesi yerine ama motor rölantide bile iyi yürüyor, vites ve şaft dişli oranları oldukça uzun. F900GSA ile böyle hissetmedim ama o da 5-6.000'den sonra Hilti gibi titriyordu. Stelvio öyle değildi hiç.

Tam bir orta-hacim tuzağına düştüm galiba? :D

ahaha aynen öyle =)
Valla titreşimini kestiremedim - F800'ü ve önceki kasayı azcık ellemişliğim var, ama ben zaten mid-weight BMW almam yani.
Hoş ben BMW motosiklet genel olarak almam gibime geliyor da, orta sınfına hiç girmem sanırım. Amortisör alerjisi var adamların :D

Sen Avrupa E5'ten trafikle batıya gitmeye devam ediyorsan bence DL'yi tut elde, yerine istersen daha güçlü/camış/konforlu vs bişey koyarsın.

Motosikleti
...
Sen Avrupa E5'ten trafikle batıya gitmeye devam ediyorsan bence DL'yi tut elde, yerine istersen daha güçlü/camış/konforlu vs bişey koyarsın.
Yani paracıklar tatlı geldiği için öyle olacak gibi. :) 2026 zor geçecek, seneye bu zamanlar ölücülüğün kralını yapacağım! :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar