bune laaa çıxık kestanem onu bırak hala bana vereceğin bir nebze ölcü vardı
Hımmm, şimdi anladım ama sen beni hiç anlamamışsın ozamanÇünkü bence bu iş çok daha havada kalır gibi ama gittiğimde konuşayım bakayım bir :wiinkk: RX leri biliyor, uygun big-bore bulabileceğini pek sanmam ama sorarım :cat:
bizim müşterimiz olan bir motor ustasına bugün denk geldim, adam cbf 150'lileri 200cc yapıyorum, sorunsuz kullanılıyor dedi, sen az sürüyorsun, hiç sorun yaşamazsın dedi, kendisi yabancı değil, sürekli babamın oto yedek parça mağazasından yağ alan biri, benim motora fiyat verecek, dışarıdan parça alıp tornada ayarlarız dedi de torna işine girmeden cuk diye uyan parça mümkünmüdür acaba? denk gelme ihtimali varmıdır merak ediyorum...
300-350 tl ye tayvan mali parcalari direk takariz dedi simdi, sali sabahi birakicam galiba motoru, her turlu garantiyi veriyor
Bak, 150yi 200 yapınca debriyaj gibi parçalarda sorun olmaz bencede. Ama motorun sıkıştırma oranını felan artırıyorsa ozaman subap grubunu ve pistonu zorlayabilir bu durum. Yani ömrünü kısaltabilir. Yada negatif bir etkisi olmaz. Bu nekadar bir artış olduğuna ve parçaların nekadar "daha fazla güce" dayanabilme durumuna göre değişir.
Hacim büyütülecek ise piston ve silindir aynı anda değişmedli. Orjinal silindirin içine daha büyük-küçük piston sığmaz çünkü. Hadi değişik bir pistonun senin piston koluna uyma ihtimali var diyelim. Ama silindir dediğimiz parça altta motor kütüğüne üstte ise üst kapağa oturuyor. Herhangi bir motorun silindirinin başka bir motora uyması neredeyse mucize olur. O yüzden orjinal silindirin içini tornada vs, genişletirler ki daha geniş piston sığsın. Yada yan sanayide senin motora uygun direk piston silindir kit vardır, alır pat diye değiştirirler, cuk diye uyar
Yanlışım yada eklemem gereken bişeyler varsa Centiko kısa süre içinde müdahale edecektir, rahat ol![]()
dişli oranını değiştirp motoru asırı hızlanmasına zorlamassanız, ve syanurun dediği gibi asırı yuksek devirde uzun süre kullanmazsanız bişey olacagını sanmam
Yahu arkadaş şu bizim motoru kötü MAX lar ile karıştırmayınburası Xtreme250 topacı lütfen ama
Sizi şöyle alalım
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/97268-mondial-150-x-treme-max-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html