merhabalar değerli arkadaşlarım ve saygıdeğer büyüklerim,
sizler ile benim motorumda stop olayı ile alakalı bilgi amaçlı yazı paylaşıyorum, kesin çözüme ulaşan varsa rica ediyorum bana çözüm sonucunu söylesin, ya da benim gibi aramızda şanssız bir kullanıcı varmı aynı kaderi paylaştığım, Evet uma dan yetkili kişler saolsun istediğimiz yedek parçaları her zaman gönderdiler ve arayıp bilgi verdiler.
motorumu aldığım 30.08.2015 den itibaren stop etme sorunu yaşayan ben, bu sorunlar ile neler değiştiğine ve sonuuna değineceğim...
1- oksijen sensörü , regülatör , akü , egzozst değişimi yapıldı, stop etme olayım halen daha devam
2- egzoz yine sorun yaşattı ve garantiden değişim talep edildi - sonuc 3. egzozsta şuanlık sorun yok düzeldi diyebilirim.
3- buji kablosundan şüphelendik buji kablosu talep ettik, stop sorunundan dolayı
4- stop sorunundan dolayı , oksıjen sensörü ve ecu değişimi yapıldı , sonuc yine stop ediyor,
5- map sensörü değişimi yapıldı , sonuc yine stop ediyor
6- tekrardan ecu gönderimi yapılacak sonucu bende merak ediyorum,
7- bütün soketli fişler motor sökülerek kontrol sağlandı 1 tane soketten şüphelendik değiştik ama sonucc yine stop ediyor
gözlemlemelerim, ben motorumu aldığım günden beri rolanti devir göstergesi ilk çalıştığında 2 ila 2,5 arasında bu tamam normal, fakat ısınınca 2 ve 1,2 arasında devamlı dalgalanma yapıyor, sonucunda ise hersefer olmasada sıklıkla stopa düşüyor.
sübap ayarı 2 sefer yapıldı,
bu arada ilk kalkışta debriyaja basıp vitese koyarken kırılacakmış gibi vites dişli sesi geliyor debriyajımızda bir sıkıntı olabilirmi accaba ?
motorumdan 11.000 km ye kadar stop sorunu hariç gayet memnunum, artık gerçekten can sıkıcı bi hal almaya başladı, bugün yarın düzelir dedim her sefer kendimi avuttum ama sanırım rx3 lerin içerisinde bu kadar sorunlu tek makina bana rastladı, vallahi teklif gelse bana firmadan kusurlu mal diye yenisini hemen kabul ederim hatta 2016 modeline hemen atlarım sanırım 2016 larda sorun tamamen çözülmüş diye duydum.
sabırlar biraz daha bekleyeceğim bu arada aklınıza gelen muhtemel ihtimaller varsa rica ediyorum söleyinde belki çözüm olursunuz.
sevgi ve saygılarımla....