mondial mr vulture ön teker sorunu

arkadaşlar yeni aldığım mondial mr vultureyle açmış olduğum konuda 200 asfalt ikiyüz keçiyolu dağ bayır olmak üzere geçen haftalarda bir gezi yapmıştım
http://www.motosiklet.net/forum/etk...i/102750-ruzgari-arkamiza-aldik-toroslar.html

aynı bu yollardan ybr125 ilede çok geçtim fakat ybr yokuşlarda çok zayıf kalmış kaç kere yamaçlarda bayılarak düşmüş beni rezil etmişti
ama çok dengeli bir şasesi vardı virajlarda iyiydi.
gelelim konuya ben mondiyi yokuş ve tırmanma güç tork olarak çok beğendim ybrnin nerdeyse iki katı güçlü hissettim.ama velakin asfaltta virajlara seksenle bile giremedim direksiyon hakimiyetini kaybedip asvalta yapışıyordum az daha kaç kez.yüz yüzonla ancak drag yapar en ufak virajı alamıyor ki ikinciside toprak yollarda birkaç kez yeri öptüm nedeni ön tekerin acayip bir şekilde kaydığını gördüm.kum çayır veya bir araba tekeri izine girdimi asla çıkamıyor derhal kayarak kimyanızı bozuyor.
ben dağda bineceğim için aradığım torktu bu var ama ön teker konusu çok önemli footoğrafta gördüğünüz dublek tekerler var ön ve arka.acaba? tekerlerde yanlış seçimmi var.
lastikler eski değil sıfır ayarında ama arka fena dişli ön dişsiz. sizce napmalıyım .tekerleri bi şekil değiştirerek kayma sorunu çözülürmü .
tecrübeli bilgili arkadaşlardan destek istiyorum.şimdiden teşekkürler ediyorum.

mmm.jpg
mm1.jpg

o lastikler düz taban gibi duruyor. Tam kaymalık. Adi gözüküyor. Sport tavsiye etsem arazide problem yaşarsın ama virajlar süper olur. En iyisi endro tarzı lastik diyelim hem asfalt,hem arazi :cat:

peki adem bey bu enduro lastiklerin ön ve arka aynı dişmi oluyor ??farklımı

F54

aga sen öne de dişli lastik tak sıkıntı kalmaz

fatih bey arazideki kaymalarda sıkıntı kalmaz diyosun peki viraj işi yaş dimi, birinden geçmek lazım heralde.

peki adem bey bu enduro lastiklerin ön ve arka aynı dişmi oluyor ??farklımı

ön, arkaya nazaran biraz daha az dişli olur. Endro lastik metzeller marka iyidir. Bulabilirsen. Prelli, mıchelın da bulabilirsen olur. O üstündeki lastikler orjinal lastiklerimi? Ne kadar adi duruyo yav? Değiştir kardeşim değiştir. Canından önemli değil.

arka lastik dağda iyi ama asfaltta motorun arka kısmınada oturulmuyor dehşet sarsıyor
ilk fırsatta lastikleri değiştireyim artık durum bunu gösterdi .
önerileriniz için teşekkür ederim

mmk.jpg

aynı bu yollardan ybr125 ilede çok geçtim fakat ybr yokuşlarda çok zayıf kalmış kaç kere yamaçlarda bayılarak düşmüş beni rezil etmişti
gelelim konuya ben mondiyi yokuş ve tırmanma güç tork olarak çok beğendim ybrnin nerdeyse iki katı güçlü hissettim

hoca iyi güzel de benzini içtiğini de yazsaydın da alanlar fikir edinselerdi...

Şimdi fark ettim benim hyena'da mr 150'nin egzoz susturucunun aynısından var. sesi neden cub motor gibi çıkmıyor belli oldu.

benzini içiyor çok doğru amma velakin beni dağlara çıkarıyorsa afşyet olsun.ybr az yiyor tembellik ediyordu.
ikisininde artı ve eksileri var amaca uygun olanı seçmek lazım tabi. ybr değer kaybetmez sağlamdır.ama yılda birkaçkez gezecez eh bizede tork lazım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hoca iyi güzel de benzini içtiğini de yazsaydın da alanlar fikir edinselerdi...

"içtiği" diye bir olay yok. mesela güç meselesi.
insanları yanlış yönlendirmeyin. Açın MR - MC başlığını ve tüketimlere bakın...

Ayrıca bende motoru alır almaz IRC ile değiştirdim ön-arka yı. Şehir içi kullanıyorum hiç sıkıntı olmadı.
Şuan 9200 km civarındayım ;)
Yağmurlu zamanlarda daha dikkatli kullanıyorum.

size eundro tekerler lazım. sizden önemli değil lastikler. iyisi ile değiştirin hiç çekinmeyin !

mesele anlaşıldı teker ve tecrübe. tavsiyelerinizi dikkate alacağım teşekürler

mesele anlaşıldı teker ve tecrübe. tavsiyelerinizi dikkate alacağım teşekürler

ayrıca ön amortisör... ybr amortisörü yumuşacıktır. çinlilerinki taş gibi oluyor. vulture arazide bu yüzden bu kadar inatçı... ayrıca asfalt konusunda da lastikler yüzünden savruluyor şayet sert amortisör =daha iyi viraj tepkisidir...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şehir içinde kullanım için ybr amortisörü mü tavsiye edersiniz ?

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
böyle bir lastik işinizi bütün yol şartlarında görür:cat:
metzeler...ama modelini unuttum...:pale:

ayrıca ön amortisör... ybr amortisörü yumuşacıktır. çinlilerinki taş gibi oluyor. vulture arazide bu yüzden bu kadar inatçı... ayrıca asfalt konusunda da lastikler yüzünden savruluyor şayet sert amortisör =daha iyi viraj tepkisidir...
peki viraj içinmi yoksa kumda kaymaması içinmi yumuşak amortisör,siz bana neyi tavsiye edersiniz özgür bey

böyle bir lastik işinizi bütün yol şartlarında görür:cat:
metzeler...ama modelini unuttum...:pale:

[url]http://imagezilla.net/thumbs/68177DSC00671_tn.jpg[/URL]
ilk fırsatta bu lastikten arayıp takmaya çalışacağım epey güzel gözüküyor

peki viraj içinmi yoksa kumda kaymaması içinmi yumuşak amortisör,siz bana neyi tavsiye edersiniz özgür bey

ilk fırsatta bu lastikten arayıp takmaya çalışacağım epey güzel gözüküyor

michelin ve metzeler, çok yumuşak olduğundan arazi şartlarında çabuk yıpranır...
arazide yumuşacık amortisör, asfaltta da sert ama hisli bir ön amortisör daha iyi bir yol tutuşu verecektir... tabi doğru eğim verilmiş ve düzgün asfalttan bahsediyorum.
size önerim yok... çünkü bildiğim kadarıyla çinlilerin amortisörlerinin yağı değiştirilemiyor bu yüzden sizin de pek yapabileceğiniz bişey yok. eğer mümkünse 10w yağ koymak uygundur.

benim lastik önerim sık arazide kullandığınızı göz önüne alarak PİRELLİ olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar