öncelikle selamlar.
geçen temmuz ayında aldığım motoru iş güç ve benzeri sebeplerden anca kullanmaya başladım. motor uzun zaman yattı. çok nadir çalıştırılıp sürüldü, sürüldüğü zamanlarda ise kısa mesafeler gidip geldi.
motor ilk motorum, hatta kullandığım ilk motorlu araç, bisiklet dışında da ilk trafik deneyimim kendisi ile oldu. hafif aksaklıklardan bahsedip bilgisi olanlardan yardım rica edeceğim.
öncelikle trafikte fazla dur kalk yaptığımda illa stop ediyor, hatta neredeyse tüm ışıklarda bi stop ettim dün. egzozta ise hafif bir pat pat sesi var, sanırım motor boğuluyor. ısıtmak maksatlı boş viteste çalıştırıp bir iki gaz veriyorum, lakin gaz vermeyi kesersem kısa zamanda olduğu yerde gene stop ediyor.
bunlar normal mdir ve benim kullanma biçimimden ileri gelen hatalar mıdır yoksa bir terslik var mıdır?
Benim fikrim
Uzun zaman yatan motosiklette depo içinde paslanma olabilir buda benzin musluğunu weya karbüratörü tıkayabilir Stop etme bu yüzdende olabilir belki basit bir rölanti sorunuda olabilir. Ama patlama sesi benzini yakamadığından kaynaklanır. Bu yüzden rölanti olacağını sanmıyorum. Kendi kanaatim motosikletin uzun zaman yattığı için bakıma ihtiyacı olabilir bence motosikletine genel olarak bir bakıma sok yağını hava filtresini değiştir. Karbüratör pisse temizlet. sübab ayarını hava ayarını falan usta bir motosikletciye yaptır. Bence düzelecektir. Düzelmezsede zaten usta sorunun ne olduğunu söyler. Eğer usta sorunu bulamazsa foruma tekrar danışabilirsin. Tabiki bu benim fikrim diğer arkadaşlar ne diyecek onlarıda bir dinle derim. Saygılar.