Merhaba dostlar;
Oldukca uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.ilk mondialden bu yana 3 yıl geçti o zamnalarda sürekli u sitede yazıyorduk geri geldim baktımki bizim sitee oldukca gelişmiş.

ama sorunlar hep aynı, bu galiba iyi birşey.şimdi 3-4 aydır 2 mondialimi aldım onu kullanıyorum.yarış motorum paslanacak nerdeyse kullanmaya kullanmaya.

ilk mondialimde arka dişliyi değiştirmeyi pek düşünmemiştim ama işmdi değiştirmeye niyet ettim, tüm yazılanalrıda okumaya yüreğim el vermedi açıkcası.Acaba aranızda kaç kişi değişti dişliyi? bu değişiklik ne getirdi ne götürdü? uzun yolda veya artcı ve yükle gezerken sorun çıkardımı.? sadece arka dişliyimi değştiniz yoksa önüde değişen varmı.? aranızda tam bir analiz yapacak arkadaş varsa ve cevaplarsa çok sevinirim.
BURADAN ESKİ DOSTLARA VE YENİ ARKADAŞLARA ÇOK SELAMALAR. YENİDEN ARANAIZDA OLMAK BÜYÜK BİR MUTLULUK.
Not: benim motor şu anda 20.000 ini devirdi.aldığımda 18 bine geliyordu. keratanın ufak tefek sorunları var ama bakıma sokuyorum zaten onlarda hallolur.
öncelikle hepinize selamlar..Ben ilk defa bi motor almaya niyetlendim ve önceden bi tecrübem yok..Ne yazıkki sıfır bi motor alacak param yok suanda ve 2.el bi motor almayı düşünüyorum..Mondial 250mct hakkında bi kaç olumsuz yorum duymustum fakat forumda yazılanları okuduktan sonra o kadarda kötü olmadığına inandım..Size sormak istediğim 2.el bi motor almalımıyım eğer alıcaksam dikkat etmem gereken seyler nelerdir...Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..Saygılar
valla bende şu anda 2. mondialimi, ikinci el olarak aldım.benim dikkat ettiğim şeyleri sana söyleyeyim belki işine yarar dostum.ben motorun aöncelikle ganati servis kağıdına baktım.sonra eğer tanıdığın iyi bir usta yoksa yapacağın şey,motorun açılıp açılmadığına bak yani motorun birleşme yerlerinde kırmızı sıvı conta kullandıkları için belli olur zaten sonra çalıştır ve bin sesine vites geçmelerine bak biraz motora yüklen ısındığı zamna motor ne tepki veriyor ona bak.lastikleri kontrol et eğer lastikler yemişse birde ona amsraf yapacaksın.sağına soluna çürüğüne bak dememe egrek yok onlara bakarsın zaten. birde bu motorlardaki en büyük sorun şase kırılmasıdır genelde şase çin malı olduğu için kırılır. büyük motor olsa çok ciddi bir sorun derdim alma ama bu motorda ağırlık denge oranı çokta büyük bir baskı yaratmadığı için aman aman önemli sorun diyemeyecem ama olmasa çok daha iyi olur.genelde kırıldığı yer ayak koyma yerinin arkasında olur ve görünür kaynak yeri. kaynaklıysa fiyatta indirim iste yada alma. yana yatmış yada kaza yapmıssa genel bir yamukluk illaki vardır azda olsa hissedersin ama hissetmiyorsan ve emin değilsen motordaki nikelajlara bak illaki orda yere paralel çizikler olur ve bu çizikler yan yatmaktan veya kazadan dolayı olurlar. aslında söylenecek şey çok ama sen genede bir usta bulmaya bak bulamazsan bu dediğim genel durumlar dışında geriye ne kadar hırpalanmış veya hor kullanılmış olduğu kalıyor.
umarım birazda olsa faydam olmuştur eminim diğer arkadaşalr daha teknik bilgi vereceklerdir. ama eğer teknik bilgileri tam anlayamazsan bu genel bilgilerdende yararlanarak bir karara varabilirsin.
SENİDE ARAMIZDA GÖRMEK DİLEĞİMİZLE.