İLK ARIZAM GERÇEKLEŞTİ HERKEZE HAYIRLI OLSUN.
Evet arkadaşlar motorum bir bucuk seneyi devirdi 21 bine adım atacakken ve ilk arızasını verdi.Bu motora gerçekten tabiri caizse adam akıllı binersen K_R_A_L motor.İlk arızamı dün ustama yaptırdım.Diyaframı bozulmuş ve hava filitresi değişti.
Toplam maliyeti bana 15 ytl.Servise gitseydim herhalde bana bi milyara yaparlardı motoru.Malum abi altın
parçalar takıyolar adamlar

Bu arada motoruma nasıl baktığımıda anlatırsam sanırm sizlere ve yeni alacak arkadaşlara yardımcı olabilirim.(Not:servisle önerileri kriterlerle alakası yok.)
*ilk 300 500 ve 1000 km de yağıı değiştirdim.(Bu üç değişimde motordan çıkan yağ resmen zift gibi oluyor.Aksatmayın.)
*ilk 300 kmde uzun süreli motorumu kasmadım max her 30 km yol gittiğmde 15 20 dakka dinlendirdim motorumu ve 40 ı geçmedim
*ilk 1500 km de motora 50 yi geçirmedim.(Sıralı olarak belirli sürelerde 60 70)
*Sıralı bir şekilde 4bin 6bin 8bin 10bin ......20 e kadar aksatmadan yağını değiştirdim.(full sentetik
kullanmalısınız)
*Benzinimi hep kurşunsuz 95 ve aynı petrol istasyonundan aldım.
*Kalkışlarda özellikle dur-kalklarda tam gaz verip motoru üzmedim.
*Sıralı olarak 5bin 10 bin 15bin 21 bin de hava filitremi değiştirdim.(aralarda ne olur ne olmaz diye temizlediğimde oluyordu)
*Lastik hava basıncını ön 26 arka 30(mutlaka deneyin muhteşem yol tutuşu oluyor.Kendi deneyimim)
*6000 den sonra motoru uzun yola vurdum ve sadece benzin istasyonunda durmak şartıyla 412 km yol yaptm.
*Morotum hantalmı kalır derseniz ben modifiyeli haliyle yokuş aşağı 135km/h gördüm.En son haliyle düz yolda 125km/h.Gayet iyi gidiyor.
Motorunu yeni alanlar;
abi ilk 1500 1000 km lerde sabırlı olun.Bakımlarınızı aksatmayım.Motora yüklenmeyin.Gereken önemi gösterin ileriki 10 bin km lerde kafanız rahat eder. İnanınki sizi hiçbir zaman yolda bırakmıyacaktır.Ben 21bin küsür kmde nice 100 - 200 kmleri korkmadan deviriyorum.
Udall arkadaşım senin adına çok üzüldüm.Geçmiş olsun kardeşine şifalar dilerim.Allaha emanet olun.
arkadaşlar benim de 151 rs var fakat bana göre çok yakıyor acaba sizde nasıl
deposu 14 YTL doluyor 6 gün ümraniyeden - kadıköye işe gitip geliyorum ümraniye kadıköy arası 12KM gidiş de aynı günde 24Km yapıyorum 6 günde 144 KM yapar km de 100 - 110 yakıyor bu normal mi acaba
Abi biraz anormal geldi bana.Ama motorun kilometresi ve dur kalklar çok önemli bir etkendir.Muhtemelen şehir içi trafiği ve kırmızı ışıklarda çok duruyorsundur.Bir dur kalk neredeyse aracınızın 100 metrelik benzinini yer.Bir de motorunuz ilk 2000 km de ise bu normal derim.Hava filitrenizi kontrol ettirin.
Benim en son yakıt ölçümlerim ; full depo 6 litre ile 280 km uzun yol,250 civarıda şehir içi.Yaklaşık 63 65 şehir dışı,şehir içide 72 75 arası .
Size tavsiyem deponuzu fulleyin durkalk çok olmadan uzun yol yapın (100 km ve üstü olabilir)sonra tekrar deponuzu fulleterek gerçek yakıtınızı bulabilirsiniz.Sağlıcakla kalın