Herkese selamlar ve saygilar,
Öncelikle bu başlık altında bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ederim.
Tuhaftır ancak bir haftadır inanılmaz bir motosiklet alma tutkusu ile yanıp tutusuyorum.

Oysa bu yaşıma kadar bir kere bile motosiklete binmemiştim. Bu nedenle de herhangi bir teknik bilgiye sahip olmadığım için ilk olarak bir forum sitesine girip hangi marka ve hangi modeli almamın daha iyi olduğuna bakmaya karar verdim ve burdayım

. (Özellikle girilen 123 sayfa mesajı görünce 151RS almakta karar kıldım)
Benim öncelikli olarak sormak istediğim istanbulda gerçektende hakkıyla sürüş dersi veren ehliyet alabileceğim bir yer var mı?
İkinci olarak 3-4 gündür tüm forumdaki mesajlara göz gezdiriyorum kimisi bu scooterlar için iyi kimisi kötü diyor ama çıkardığım ders şu ki alınan motorun iyi yada kötü çıkması tamamen bir şans ve bakım işi. Bilmem hatalı mıyım? Hatta müşteri şikayetlerinin yer aldığı bir sitede şikayetlerin çoğu motordan dolayı değil servislerden kaynaklı gibi görünüyor. Bu nedenle yine istanbul için benim servisim yada tamircim şurasıdır sanada kesinlikle tavsiye ederim diyebileceğiniz bir yer varsa eger ve ilgilenirseniz çok teşekkür ederim.
Son olarak da allah izin verirse 3-5 güne motoru almayı düşünüyorum ve motorun yanında kask, mont ve çalınmaya karşı kullanabilceğim önlemler olarak neler tavsiye edersiniz? 20 milyondan 400 milyona kadar kasklar montlar var sizler ne kullanıyorsunuz farkları nelerdir bunların. Açıkcası bir kaç mondial bayiğine sordum ama alabildiğim çok sınırlı bir bilgiydi. Birde motoru alır almaz bir tamirciye yada bir servise götürüp şurasını bir kontrol ettir orasına şunu yaptır dediğiniz yerler varmı.
İlginize şimdiden teşekkür ederim...
İnşallah yakın zamanda aldığım motorumun resmini de koyacağım. Şimdiden heyacanlanıyorum

Saygılar