Mondial MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?

• 151 RS

Oy: 445 61.0%
  • 151 RSİ

Oy: 57 7.8%
  • ASYA 150T

Oy: 58 8.0%
  • SUKIDA

Oy: 10 1.4%
  • WUXY

Oy: 12 1.6%
  • DİĞER

Oy: 147 20.2%

• Kullanılan toplam oy
    729
Fabia' Alıntı:
Beğendiyseniz ne ala! Tabi egsozdan gelen seslerden yana şikayeti olan arkadaşlara bir faydamız dokunduysa da ne mutlu bana! :)
Evet Mondialcii dediğin gibi sanki biraz spor görüntü de vermedi deil! ;)
Zaten önemli olan da ses gelmemesiydi okan4037. Beğenmenize sevindim...

****:) SELAM FABİA KARDEŞİM VE TÜM ARKADAŞLAR..
bende yeni aranıza 151rs kırmızı olarak katıldım.. ilk haftam yeni 95 km deyim ilk 3 km de yeni hızlamada dıırink dıııırrrrrink diye zırlama gibi vs ilginç sesler..
acemi olmama rağmen benim moralimi bozdu servise hemen verdim daha plaka
ruhsat felan vermemişlerdi. dediler.. ayakkçak. değişti. aynı. dediler otamatik
depriyaj bırakma yapışma arası genelde böyledir.. dediler. sinir oldum nedemek hep ben bu sesimi dinliycem dedim. servise gide gele ilk 45 km yaptım. sırf ses için. en sonunda helezon yaylarında hız ve durma arası hareket duruş vs araştırırken yayın amortisor e titremeyle sesini farketttim.
driklesede başka problem olmadığına sevindim ama. fabia kardeşimin olayıda
bu manyak ses gibi ilkkulllanıcı sendromunda müthiş moral bozucu oluyor.
kelepçe işinide biraz kafam yatsa vallla hemen halledecem.. sessizlik abiiii.
dırik mırinçç cırrrrt zırt ters işler. ama şuvarr.. gerçekten hoş birşeymiş.
rodaj ve tüm kuralllara uyuyorum. eşim ve 2,5 luk oğlumla beraber biniyoruzz. ses haricinde herşey süper.. şuan yarım depo var. 95 km de iyidir heralde. tek hiç binmedim. çok yazdım heyecanlıyım. Rs mükemmel. tüm kardeşlerime hayırlı kazasız belasız. sürüşler.. fabia nomarka.motorinn tüm kardeşler. şuan 65 sayfadayım tüm linkleri okuyorum. hayranınızım. bilgi en değerli hazine.. teşekkürler..

yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar , akşam eve gidince tekrar bakacağım , benzin musluğunu nasıl değiştireceğim bi de onu öğrenmem gerekecek , tekrar teşekkür ederim

Selam mksar77;
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Ben, motoru almadan önce bu forumdan çok faydalı bilgiler edindim. Sanki 10 yıllık Mondial kullanıcısı gibiyim! :)
Biraz olsun bende birşeyler katabiliyorsam, dedim ya ne mutlu bana. Daha yazacak ve sizleri aydınlatacak çoook konum var. Hepsi sırayla ;)
Herkese keyifli sohbetler...

dün akşam bi arkadaşla beraber baktık , bujinin orada bihortum yerinden çıkmış onu yerine taktık çalıştı , bu sabah tekrar aynı sorunu yaşadım , tabi tecrübe hemen aynı hortuma baktım tekrar yerinden çıkmış onu taktım yine çalıştı , servisler özellikle mi gevşetiyor böyle şeyleri anlamıyorum , arıza var diye servise götürseydim kimbilir ne arızalar çıkartıp ne kadar para isteyeceklerdi ,

motorlar iyi ama el işçiliği hiç iyi değil

ilginiz için teşekkürler

Selam Arkadaşlar;
Eğer motorunuzda arka sele bagajı kullanıyor ve benim gibi motorunuzu merdiven altında, orta sehpaya alırken, seleye sabitlediğiniz parçanın kırılmasına sebebiyet verdiyseniz hiç üzülmeyin! :pr: Offf çok uzun cümle oldu ya! :) :p
Çünkü bu durum benim başıma geldi. Gerçeği böyle bir durumun gelmesini de beklemenize gerek yok! :wiinkk:
İşte ben, arka sele bagajı tutan kancayı kırdım. Japon yapıştırıcısıyla yapıştırdım ama nasıl tutsun ki! :silent:
Bende bagajın içinden uygun yerdeki deliklere denk gelecek şekilde delikler açtım. Alt ve üstten rondelayı koydum ki eğer yaparsanız bunu sakın ihmal etmeyin. Eskiden, ne kadar sıkı olsa da tangur tungur diye öten bagajdan şimdi tık yok!
Hoş artık eskisi gibi çıkarıp taşıyamıyorum ama, olsunnn! :pale:
Çok kalite bir bagaj almadıysanız, böyle idare etmek gerekecek...

Buarada haftasonu egsozla ilgili yaptığım çalışmalar neticesinde motordan gelen abuk sabuk seslerin, neredeyse %90'ı kesildi! :cherry: Bu motoroun bu kadar sessiz olabileceğine hala inanamıyorum ya! Egsozla ilgili iyileştirme çalışmalarını yapmayı düşünenler varsa şiddetle öneririm arkadaşlar... :cat:

TSOYALTIN' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar.. 3 ay önce bende sizler gibi 151Rs dostu edindim.. Köyde oturuyorum hergün 14 kilometre yol yapıyorum yolumuz çok olmasada biraz rampa.. Motorum 250 km kadar herşey çok güzeldi.. *ama motorum artık eskisi gibi gaza bastığımda seri bir şekilde fırlamıyor.. hafiften gazı artırdığımda acaip ses geliyor (motorumu 60 kilometrenin üzerine hiç çıkartmadım) sanki boğuluyormuş ve sonra rahatlıyormuş gibi. 500 km gerekli yağ ve filitre değişimi yapıldı.. ama yine sorun düzelmedi..*ön süspansiyonlar,azıcık kötü yolda hakimiyet inanılmaz zorlaşıyor ve titreme yapıyor (lastik havalarını düşürttüm)..*hava filitresinin oradaki odacıkların birinde sürekli bi sıvı birikiyor benzin gibi kokuyor... *çok ses yaptığı için ayak marşını çıkarttım (servis çare bulamayınca mecburen) ama yine inanılmaz gıcık bir ses geliyor sanki vida pulu düşmüş motor bloğunun içine zırlayıp duruyor :) *ön lastik tarafında sanki yamukluk varmış gibi balata firene basmadığım zaman bile vick vick diye kesik kesik ötüyor.. dostumu bu akşam 1000 km. bakımına götüreceğim ve servis herzaman ki gibi herşey normal diyecek.. motordan pek anlamadığım için sizlerden yardım bekliyorumm.. (vidalarını 2 günde bir kendim kontrol ederim)

Ilk önce dikkat edilmesi gereken hususlara zaten bir göz atmissin. Havaflitresinin yanlarindaki benzin birikmesi normal, mesela rampa cikarken motorun yiyemedigi benzin orda birikebilir. Havaflitren/karbiratör ayarin/bujin tam ise ve hala cekisin zayif ise: Fren lerini bir gözden gecir. az frenledigin kisa bir mesafede diskin el deyemiyecek kadar sicak ise sorun orda olabilir. o da deyil ise iyi bir servise ihtiyacin var cünkü motorun beyinini/bobinini yani atesleme ile ilgili elektirk tesisatini eger ondan de deyil ise motorkapagini acip kayisini gözden gecirmelisin. Bunlarin hepsi de garanti kapsaminda oldugundan pahaliya mal olmaz. ama canini sikar :salut:

İntercom' Alıntı:
Ilk önce dikkat edilmesi gereken hususlara zaten bir göz atmissin. Havaflitresinin yanlarindaki benzin birikmesi normal, mesela rampa cikarken motorun yiyemedigi benzin orda birikebilir. Havaflitren/karbiratör ayarin/bujin tam ise ve hala cekisin zayif ise: Fren lerini bir gözden gecir. az frenledigin kisa bir mesafede diskin el deyemiyecek kadar sicak ise sorun orda olabilir. o da deyil ise iyi bir servise ihtiyacin var cünkü motorun beyinini/bobinini yani atesleme ile ilgili elektirk tesisatini eger ondan de deyil ise motorkapagini acip kayisini gözden gecirmelisin. Bunlarin hepsi de garanti kapsaminda oldugundan pahaliya mal olmaz. ama canini sikar :salut:

ilginden dolayı çok teşekkür ederim..bu sabah servise verdim motoru akşam iş çıkışı gidip bakacağım bakalım neleri yapmış.. sizleri bilgilendiririm..

arkadaşlar 4 aydır 151 rs kullanıyorum. benim sorunum motordan aşırı bir titreme geliyor ilk aldığımdada vardı ve devamlı artıyor,bu normal mi yoksa bir sorunmu? var cevaplarınızı bekliyorum.

benim sağ aynadan çok ses geliyor nası giderebilirim ayaklıkta çukurlarda ses yapıyo baktım civata gevşemiş sıkıyım dedim yalama oldu naaapçap görüşlerinizi belirtirseniz sewinirim :queen:

slm millet

selam arakdaşlar 2 ci sezonda rs ime kavuştum yarın yani çarşamba akşam teslim alıyorum plaka ve ruhsatı bekliyorum ilk çıktığı günden beri takip ediyorum geçen sene hangi marka derken yaz bitti bu sene de acabalarla geceçektiki gittim aldım buradaki yorumlar çok yaralı ve faydalı oldu inanın hep böyle devam edelim neyse artık buluşur tanışır gezeriz değilmi Rahatını Seven arkadaşlar sevgiler

yaw istanbullu arkadaşlar

geçen pazar istanbul ve sakarya mt'nin düzenlediği sapanca gezisine 73umut ve ben katıldım ama başka bir tane 151rs yoktu. 151rs ciler hiç aktivitelere katılmıyor neden motorunuzamı güvenmiyonuz arkadaşlar ben sapanay gittim geldi yaklış 130km gidiş hiç sorun çıkarmadı alet bilginize ama çok yorulduk:p

slm millet ya ne oldu size artık kimse yazı yazmıyor kaç gündür giriyorum topic e hep aynı yazılar yerinde sayıyor yoksa herkez sattımı motorunu ne oldu ? yada herkez memnun bu yüzden yzmıyor ? hangisi ???? lütfen arkadaşlar sadece problemleriniz oldumu yazmayın iyi gündede yazın buralara birşey yoksa bu rs rüzgarı bu kadarmı geldi geçti ve bittimi ?????

ya arkadaşlar bende mondial almayı düşünüyorum ve bu modeli de aslında ybr var aklımda :) ne yapsam kararsızım :s hiç vitesli motor kullanmadım beceremem die korkuom bana yardımcı olun

MRB SERSER1 ÖNCELİKLE VİTESLİ MOTOR KULLANMAK GAYET KOLAY HİÇ ENDİŞEN OLMASIN MOBİLETTEN DAHA KOLAYDIR BİLE ALET SÜPER YANİ ... AMA TAVSİYEM YARI OTOMATİK ŞANZUMANLI AL SÜRMESİ DAHA KOLAY BEN ŞİMDİ ALCAK OLSAM ÖLE ALIRDIM:pr:

umutcan' Alıntı:
slm millet ya ne oldu size artık kimse yazı yazmıyor kaç gündür giriyorum topic e hep aynı yazılar yerinde sayıyor yoksa herkez sattımı motorunu ne oldu ? yada herkez memnun bu yüzden yzmıyor ? hangisi ???? lütfen arkadaşlar sadece problemleriniz oldumu yazmayın iyi gündede yazın buralara birşey yoksa bu rs rüzgarı bu kadarmı geldi geçti ve bittimi ?????

RS bir efsane oldu artık dostum,merak etme diğer ikiz kardeşleri dahi RS tipi diye isimlendiriliyor.Ayrıca bu motor en çok satanlar arasında (farklı markalarla birlikte). Bir de gerçekten bu motoru satın alıp ta pişman olan çok az.Pişman olanlar da başka tip istediklerinden pişman,yani motorun kusuru yok denecek kadar az.
Bilinen ufak tefek arızalar:
1.Eksoz perçinleri (başbelası :) )
2.Benzin musluğu
3.Ön amortisörler biraz sert
4.Sünger ayarı :queen:
5.Aynalar gevşiyebilyor
6.Artçının basamakları kırılabiliyor
7.Depo altındaki kuşak lastiği düşebilip,depo ses yapabiliyor
8.Bide pis gidiyo yaww :queen:
9.Ekleyin........

herkese selamlar....:king:

okan4037' Alıntı:
benzin muslgunda ne gibi sorun cıkıyorkı???

okancığım,bu konuda başlarda resimli anlatımım vardı,ayrıca sitemde de mevcut bira araştırırsan resimlerle daha iyi analiz edersin.Yine de kısaca geçiyorum:

Bu motorlar çalışmıyorsa eğer benzin geçişi normalde kapalıdır.Çalışınca bir hortumla musluktaki diyaframı emer ve depodan karbüratöre benzin geçişi sağlanmış olur.Bu emmeden dolayı bazen diyafram yırtılabiliyor ve emiş hortumundan gitmemesi gereken benzin motora direkt gidiyor.Buna da musluk arızası diyoruz.:bounce:

Motorinn üstadım hoş geldiniz. Uzun zamandır yoktunuz, umarım herşey yolundadır. Varmı son zamanlarda motorunuzda yaptığınız değişiklik,bakım vs gibi değişiklikler.

rs eğitim derslerimize devam edebilecekmiyiz hocam?

saygılar...

Ya Kardeşim Ekranda Motorun Ibresini 120 Olarak Göstermişsiniz De!
Bizim Motor 90km Hizi Geçmiyor.anlayamadim Yani.sizce Bunun Nedeni Ne Olabilir.hele Hele Kalkişlarda At Arabasi Gibi Kalkiyor.
Servise Gittiğimde Ise Daha Açilacak Motor Diyorlar.400 Km Yaptim Daha Hala Açilacak Daha Açilacak.bana Bir Akil Verin Yahu.eğer Meselemle Ilgilenirseniz Sevinirim.hiz Tutkunuyum.bana Yardimci Olun.mondiale Yakiştiramadim.dandik Markalarin Motorlari Beni Sollayip Geçiyor.mondial Adina üzülüyorum.ben Hizzzzzzzzzzzzzzzz Yapmak Istiyorum.hepinize Iyi Günler Dilerim.
Saygilar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar