Herkese selamlar...!
Merhaba arkadaşlar bugün sabah 10,00 da okumaya başladığım 82 sayfalık topiği nihayet 18,15 te bitirdim.Herkesin ellerine kollarına emeklerine sağlık.Mesaj sayıma bakıp yeniyim yanılgsına düşmeyin sakın 1 seneden fazladır bu ve butür sitelere üyeyim ve elimden geldiğince yazıları okurum.ama bu sitedeki şifremi bulamadığım için yeni bi kullanıcı kaydı yaptırdım.
Öncelikle şundan bahsedeyim motorinn ağbimizin açtığı bu topic bence çok başarılı bir şekilde sürmekte ve amacına hizmet etmekte.herkes bilgi ve deneyimlerini paylaşıyor sorunlarını anlatıyor ve türlü çözümler bulunuyor.bu kadar katılımın olduğu bi topic e daha rastlamadım açıkcası.
Benimde motor serüvenim yıllar önce bi arkadaşımın artçısı olarak bindiğim bi enduroda başladı ve o gün bugündür sürmekte.1000 lerce sayfa yazı okuyup onlarca motora binip test etmişimdir.İlk motorum mondial 125mt oldu geçen sene haziran ayında.ilk zamanlarında çok keyifli olarak başlayan serüvenim onlarca arıza içinde boğuşarak geçti ve eylül ayını başlarında motorumun çalınmasıyla son buldu.Şu anda benimde incelemkte olduğum rs151 serisi gerçekten görüntü olarak çok göz dolduruyor.Alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun ve kazasız arızasız binmek nasip olsun.
Neden bu topiğe yazıyorum onu açıklayayım.İlk önce eski bir mondici(belki tekrar)olduğum ve ilğilendiğim bi motor olduğu için.Ama hala mondiye güvenim yerine gelmedi çünkü çok sorun çıkardı bana çok rezillik çektim çok parça bekledim ama yine keyifte almadım değil.
İlk önce bu motoru düşünen arkadaşlar şunu unutmamalıki aldıkları motor 1538 ytl lik bi çin motoru.Honda yamaha suzuki vs.. gibi markalardaki kusursuzluk ve performans beklemelerinin yanlış olacağı kanısındayım.Ama olmadık arızalarada hazırlık lı olmak gerekir.Ben bubahsettiğim zaman aralığında 3500 km aşkın bi yol deneyimim oldu motorumla kusursuz bi rodaj yaptım çok ii baktım ama sorunlar bitmek bilmedi ve bundan şu sonucu çıkardım ucuz etin yahnisi hele çinlilerin elindense hiç mi hiç olmaz.
rs151 alan arkadaşların herbirinin başına türlü türlü şeyler geliyorki bunlar butür motorlarda yaşanması normal şeyler.Üretici bu kadar ucuza motor satabiliyorsa mutlaka bişeylerden özellikle kaliteden ödün vermek zorunda.Çok dikkatli olmanız\mız gerekli.Butür motorlarda hiç sorun bitmeyecek hepsi aynı çinde bi motor fabrikası var bide parça fabrikası bu fabrikalar sürekli üretimn yapıp satıyor alanda kendi markasını koyup satıyor.Satanda süper makina sorun çıkarmaz süper gider falan diye satmıyor satan varsa yalancı satıcıdır
Ülke ekonomisinin bu durumda olduğu ÖTV vergisinin %8 den %22-37 ye çıktığı ülkemizde butür motorlar kullanmaktan başka çaremiz kalmıyor ne yazıkkı iyi paralar kazanmıyorsak.Burada paylaşılanlar motor alacak arkadaşlara ışık tututğu ve fikir verdiğini için ben kendi adıma hepinize teşekkür ederim.Tekrar ellerinize yüreğinize emeğinize sağlık.