Mondial MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?

• 151 RS

Oy: 445 61.0%
  • 151 RSİ

Oy: 57 7.8%
  • ASYA 150T

Oy: 58 8.0%
  • SUKIDA

Oy: 10 1.4%
  • WUXY

Oy: 12 1.6%
  • DİĞER

Oy: 147 20.2%

• Kullanılan toplam oy
    729
Merhaba beyler.
benim mondiye 8 milyonluk benzin koydum yani 3 litre biraz gezdim 35-40 km felan benzin gösterdesi bazen kırmızıya iniyor bazende yarım depo gösteriyor. bunda bir anormallik varmı sizinkilerde aynı şeyi yapıyormu. arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.....

motoru yana yatırırsan ibre kayabilir depodaki benzinin hareketine bağlı olarak

rampa aşşa 100 yapan arkadaşım senin motorda yada balatalarda bi sorun var bi baktır
dün konya mt ile gezimizde rampa aşşa 130 bastım
önceki gün hava ayarı yaptım filtreyi temizledim orta sehpadayken teker boşta yani 9000 devire ulaştı motor

RAPTOR666' Alıntı:
motoru yana yatırırsan ibre kayabilir depodaki benzinin hareketine bağlı olarak

rampa aşşa 100 yapan arkadaşım senin motorda yada balatalarda bi sorun var bi baktır
dün konya mt ile gezimizde rampa aşşa 130 bastım
önceki gün hava ayarı yaptım filtreyi temizledim orta sehpadayken teker boşta yani 9000 devire ulaştı motor

raptor kardesım benım motorda 11.500 devıre cıkıyor sehbadayken ama hava ayarı yaptıktan sonra... daha onceden yapmıyordu bu rampa assa 100 yapan arkadas motorda sorun yoktur mutlaka hava fıltresıne baktır.

benim motor orta sehpadayken 8000 deviri zor geçiyor birde hava filitresine sünger falan koymadı benim servis (adam biraz ters biseyler sordugum zaman sapıtıyor)

sağolun arkadaşlar.
benzin göstergesi çok oynak ya bi yarım depo bi bitmiş gösteriyor anlamadım valla aslında motoru çok fazla yanada yatırmıyorum sadece dün çamlıcaya çıkarken çok dik bir yokuş vardı başka yokuşta yok. bende aradabir benzin deposunun kapağını açarak gözle konrol ediyorumm..

takıldığım bi nokta var.
ben motoru yeni aldım daha 45km de. motor yeni olduğu için rodajda deniyor. motoru çok fazla yüklenmemekmi gerekiyor benim bildiğim motoru açmak lazım yani basabildiği hıza çıkmak benim fikrim ama kitapçık öyle demiyor. nasıl kullanayım? ani hızlanmalarda bulunayımmı? en fazla kaç km hızla gideyim?
bilgilendirirseniz sevinirim.....

efsane 09

efasane 09 kardeş o neonları nerden aldınız ve de kaça maloldu yazarsan sevinirim

kozmiktohum' Alıntı:
Merhaba beyler.
benim mondiye 8 milyonluk benzin koydum yani 3 litre biraz gezdim 35-40 km felan benzin gösterdesi bazen kırmızıya iniyor bazende yarım depo gösteriyor. bunda bir anormallik varmı sizinkilerde aynı şeyi yapıyormu. arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.....

arkadaşım o bende de oluyor. Gaza fazla yuklenince ibre çıkar sen motor çalışır durumda hareket etmeyorken bak o zaman gerçeği gösterir.

efsane kardesım o sendeki 100 ü geçmeme sorunu bizim yigendede oldu.motor 700km ye kadar herzaman 110-115 görüyordu.sonra birden 90-95 max.100 görmeye başladı takiii 3000kmye kadar 3000km bakımından sonrada motor su an 110 cok rahat yapıyor...servise sorduk olabilir dedi.tam olarak 3000 de acılır dedi..bişi anlamadım ama neyse.......

arkadaşlar,ben de "kozmiktohumun" sorusuna bi cvp verirsenis beni de sevindirirsinis?bu rodaj süresinde motoru nasıl kullanmak gerekir?

hep aynı devirde gitmemen lazım.uzun yolda misal 60la git sonra 70 yap yine 60 a düş sonra 0 a dus yenıden kalk ani kalkıslar fazla yapma 30 la giderken birden 70-80 yap vs.bu sekilde.ben tabi biraz bilgisizlikten 500kmye kadar hep 40-50 ile gittim..çok yanlışş..bizim birader salcano aldı.servis ona hep bascan dedi :)

saolasın Ferhat. ya kullanım kılavuzunda ilk 500 km 30 u geçmeyin dio,o yüsden sordum ben de,ama bakıyorum milleet basıyo,e basmadan da açılmicak motor bu gidişle.Bileklere kuvvet dicez ozaman :)

FeRHaT___' Alıntı:
hep aynı devirde gitmemen lazım.uzun yolda misal 60la git sonra 70 yap yine 60 a düş sonra 0 a dus yenıden kalk ani kalkıslar fazla yapma 30 la giderken birden 70-80 yap vs.bu sekilde.ben tabi biraz bilgisizlikten 500kmye kadar hep 40-50 ile gittim..çok yanlışş..bizim birader salcano aldı.servis ona hep bascan dedi :)
olurmu ya ilk 500 de 50 yi gecmeyecen ayrıca servıs nasıl olurda hep bas demıs olmaz ole sey

walla 50 le gidin de görün...sonra benım motor 100 ü geçmiyor dersiniz..biraderin motor 130 yapıyor düz yolda yokus asarı 140 zaten ibre 160 normaldir.

Arkadaşlar benim ön tekerden bir ses geliyo nasıl anlatsam teker bir tur dönüşünü tamamladığında tak diye bir ses veriyo her dönüşü tamamladığında tak tak diye bi ses veriyor.Sanki orada bir çıkıntı var ve t eker oraya geldiğinde ona dokununca ses çıkartıyor.Sizce sorun ne olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar