Uzun süredir yoktum takipte edemedim ama gördümki çok şey kaçırmamışım..
Öncelikle cümleten tekrar selamlar tüm Herkese:cat:
Konuya giriş yaparsam;
Stereo'yu tebrik ediyorum..Uzun ve güzel bi gezi yapmış bunuda bizlerle paylaşmış.Bu bir başarıdır bende onu takdir edenler arasındayım..Demekki görüldüğü üzere alete bakıldığında uzun yola da çıkıyo orası burasıda dağılmıyor problem çıkarmıyor... 6 kmde de motor dağıtılır istenilirse ama 6000 kmde dağıtılmadan sürülebilir...(ufak tefek şeyleri kastetmiyorum tabiki)
Uzun lafın kısası stereo tebrikler arkadaşım zcni de satmış olabilirsin ama yinede sen hala zclisin ve aramızda olmanı dilerim...
Yeni bi kaç kişi gelmiş aramıza yine ilginç arayışlar ve modifiye peşinde koşanlar var..
Onlara şöyle bir lafım/düşüncem olacak...
Bu aleti şahsi zevk ve egolarınız için sürekli modifiye zahmetine ve harcamasına gireceğinize daha zevk ve egolarınıza cevap verecek komple başka bir alet almayı düşünseniz sizin için daha uzun vadede karlı ve TATMİNKAR bi sonuç vermez mi???
Yani standart zcye;
Egzoz,far,lastik değişimi,çakar lamba, ön cam sayısız sticker,jantlara şeritler,yok hava filtresi yok radyo/mp3 çalar hoparlör,subap ayarı,dereceli egzantrik mili,blow off,buzdolabı,jakuzi,hatta düğmeye basınca çıkan jakuziden kızlar falan...
Yahu neler yapıyosunuz sevgili arkadaşlar???bu Alet ZC ve MONDIALdir teknik verileri belli şekli belli bi alettir..Farlara xenon egzozlara ilginç şeyler dışardan hava filtresi falan...
Motor size yetersiz mi geliyo?o zaman daha güçlü daha şekil daha teknolojik birşeyler bakarsın.. Ha bakın ufak tefek şeylere birşey demiyorum mesela nedir adam sticker atar ne bileyim bakın bi abimizin eşi air brush yapabiliyormuş(büyük şans ve ustalık) veya ne bileyim aynaları daha iyileştirebilirsiniz ufak tefek şeyler olabilir..Ama malzeme belli yani, bir de ben şunu hiç anlamıyorum ben hiç görmedim ki burgmancılar veya xciting 250 500 gibi alete sahip olanların motorlarına bu zc hs rs cbr ybrlere yapıldığı gibi sürekli bişey ekleme çabası??
Neden çünkü GEREK YOK!!! Aletler zaten iyi güçlü şık ve daha kaliteli...
O kadar masrafı zcye yapıp yürüyen lunaparka çevirmektense gider kymco suzuki yamaha falan bakarım mesela xcity çok şık bi motor xcitingler şu ara çok çekici geliyo bana onlara geçmeyi düşünüyorum zaten..
Serçeyi BMW'ye çevirmeye çalışmaktansa gider 2010 olmasada 99 BMW alırım ama BMW almış olurum...
Unutmayın birşeyin orijinali ile ne kadar çok oynarsanız ki bu motorun ORİJİNALİ'nin bile durumu belliyken siz bide elinizi ayağınızı sokarsanız pek hayır geleceğini zannetmiyorum...
Ama tabi ben kimsenin keyfinin kahyası değilim herkes özgür bunlarda benim naçizane fikirlerim..
Bu arada zc'min ön tablası ve ampul farı HOŞÇAKAL moduna girdi... Marmaris ultra iğrenç rezalet pislik yolları sayesinde benim gibi bi kullanıcı bile buna ancak 19binlere kadar dayandırabildi...
Yolda giderken sarsıntılardan dolayı ampul farım resmen KIRILDI!Ön tabla artık zor dayanıyo değişmesi lazım vidaları gitmiş bile..
Aküm aldığım günden beri değişmedi o da artık bana DEĞİŞTİR BENİ diye bağırıyor..
Arkadaki plakalığın oturduğu siyah plastik yani büyük çamurluk hiç kırılmadı ama plaka, tutturulduğu vidalardan dolayı çatladı ve kırıldı.O da sarsıntıdan kaynaklanıyor o da değişicek yeniden büyük bi pul konup vidalanıcak...
Jant boyları atmaya başladı evet ve benim motorum ASLA YAĞMUR VE çiğ yemedi çünkü hep içerde bahçede üstü kapalı yerdeydi eh o boyanında ömrü o kadarmış...
Marmaris sonuçta çok nemli bi yer onun etkisi vardır diye dşnüyorum..
MOtor olarak bi problemim yok hiçte olmadı!NE boğulma ne bir ses ne bi duman veya ne bileyim motor kısmında hiçbir problemim yok hızı da aynı çekişidi aynı...
Frenler hiç mi yumuşamaz HİÇ YUMUŞAMADI HALA ilk günkü gibi devam..
Ama sıvılarını değiştiricem ne olur ne olmaz...
Motorum hala parlar kmsini ASLA göstermeyen cins aletler arasında...
Ama bi komple saydıklarımla beraber bakıma sokucam eh biraz cebimizde yanacak ama olsun bunlar olması gereken değişiklikler...
Haaa sağ aynadan hiç randuman alamıyorum çünkü sabit duramıyo değişmesi gerekiyomuş.. Sol aynada hiç problem yok olmadıda bunca yıldır..
BÖyle işte 19bine girerken motorun durumu başka bi olayı yok genel bi bilgi vereyim dedim herkese aranızda en fazla kmye sahip topicte aktif olarak bulunan biri olarak...
BUralardayım artık aklımda yeni tartışma konuları var dönerim sizlere...