Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

150 zc sıkıntısı

Selamlar 150 zc kullanıcıları Bende 150 zc var yaklaşık 6 ay oldu alalı ama çok pişmanım :( nedenmı sıkıntılar hiç bitmıyor,
arka plakalık çamurluk durmadan kırılıyor 4 defa değiştiriyor her defa 20 tl gidiyor, arka amortisörler çok sert çukurda rahatsızlık veriyor , ve dün beylikdüzünden şirinevlere gelirken e5 de 80 ila 90 hızla geldım avcılar taradında 80 le giderken birden ses geldir dırrrr diye kortum arka tekermı kopuyor hemen sakın bir şekılde kenara çektım kontrol ettım ve arka cıvata kopmus çok tehlikeli anlıcanız mondıallı toplu şekılde şikayette bulunalım arkadaşlar motorlarımızı geri çağirsınlar

4420100222155521.jpg

ben artık arızalara alıştım :cyclopsan
1 çamurluk kırıldı
2 şasem kırıldı
3 o işaretlediğin vida bendede kırıldı
4 egzos bağlı olduğu yerden vida bölümünden çatladı patladı

her defasında yaptırıyorum şimdide subap ayarı yaptırdım kayışı değiştim kayışın ordaki bilyalar değişti 90 tl m daha gitti hep masraf..

tek sevdiğim yanı diğer scooterlardan yüksek ve uzun ayrıca iyi kaçıyor..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:11 ----------

şu anda çamurluk kırılıp düştüğü için plakamda kayboldu istanbulda haraççıya gittim plaka tespit yaptırdım bi kaç gün içinde trafik şube müdürlüğüe gidip plakamı tekrar çıkaracağım

sym ye honda ya giriyorum bazen her kez nasıl zevk aldığından bahsediyo biz de tam tersine dertli olduk vida koptu şase çıktı bile bile lades dedik kendimiz ettik kendimiz bulduk :pale: gerçi para olsa kimse tenezzül etmez ya çin malına

Plakamı çıkarttım ayrıca motorA dörtlü yaptırdım acil işim olduğunda yakıyom kornada çift korna var basıyorum gidiyorum abartmıyorum araba kornasından daha çok çıkıyor kornayı çaldımmı herkes yol veriyor =)

Selam ahali son bi kaç sayfadır herkes karamsar ve sitemkar olmuş bu kadar üzülmeyelim bence. Sonuç itibari ile bu tür sorunlar bütün çinli scooter modellerinde mevcut. Fiyat ucuz olunca olası sorunlar çıkıyor tabi. Ama bir de şu taraftan bakın, bu fiyatlara bu motosikletler olmasaydı şu an motor zevkini yaşayamayacaktınız belki de... En önemlisi motosiklet ne kadar kaliteli olursa olsun, bakarsan bağ bakmassan dağ olur. Düzgün kullanır, bakımları eksik etmezseniz sorunda yaşamazsınız, uzun yola bile çıkarsınız benim gibi ...

http://www.motosiklet.net/forum/etk...ondial-150zc-ile-istanbul-ayvalik-tatili.html :wiinkk:

cumartesi günü aksaray istikametine gidiyorum. yağmur var. arka frene dokundum pat pat ses geliyor. hemen lalelide kenara çektim bir baktım o da nesi. arka fren balatalırını içinde tutan zımbırtı iki vidası da gevşemiş. sallanıyor. yanımda alet edavat da yok. elimle sıktım. 20 km yol gittim arka freni kullanmadan otobandan. tanıdığım bir tamirciye zor attım kendimi. sıkıştırttım. vidalar gerçekten çok ehemmiyer arzediyor. kontrol sürekli şart.

kardeşim geçmiş olsun kazasız belasız atlatmışsın aynı sorun bende oldu fakat ben düştüm ve 1 ay ayağa kalkamadım. sen garanti olsun diye biraz uzun vida ve karşılık olarak ona somun tak bu sebeple zor gevşeme yapar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:26 ----------

arkadaşlar bu servisler fabrikası gibi şerefsiz (tabi hepsi değil) benim garantiden değişmesi gereken bir sürü parçam var fakat hala değiştirmiyolar ben elimden geldiğince parçayı alıp kendim takıyorum ve yürüyen aksam şase gibi bölgelerdeki cıvata ve somunlara vida sabitleyici tutkal sürüyorum sizde gevşeyen bir cıvata görürseniz sıkmadan önce bir vida sabitleyici alın kllanın pahalı bir şey değil 3-5 tl gibi bir fiyatı var ve çok sağlam yapıyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:32 ----------

arkadaşlar son olarak bir bomba daha açıklamak istiyorum özellikle İZMİR de bulunanlar için ve servisi çamdibi BAHRİ DEMİRCİ ise derhal o servisi terk etsinler bu ustayım diye geçinen adam benim gevşeyen egsoz saplması için gittiğimde uğursuz pikmenin bir tanesi aluminyum silindir kapağına motor sıcak iken vida takmış ve yalama yapmış. bende bundan habersiz 1 gün sonra motoru almaya gittiğimde motoru yaptıklarını gördüm ve teslim aldım. VE dün eğitime giderken ses gelmeye başladı ve yetkili olmayan usta bir motor tamircisine gittim. ilk saplama düşmüş takarız dedi. daha sonra ben motor başındayken usta bu olmaz silindir kapağı değişcek dedi çünkü saplamanın bağlanmış olduğu kısımda helikoin denilen işlem uygulanmış ve et kalınğını inceltmiş titreşimlerden dolayıda kırılmış silindir kapağı+işçilik bana 70 tl ye patladı ve şimdi izmirde bulunan bütün arkadaşlar bu yetkiliyim diye geçinen bu servise gitmesinler. şeytan diyo al bu 150 cm boyundaki bu pikmeyi dağa kaldır 150 zc egsozu monte et...

Selam ahali son bi kaç sayfadır herkes karamsar ve sitemkar olmuş bu kadar üzülmeyelim bence. Sonuç itibari ile bu tür sorunlar bütün çinli scooter modellerinde mevcut. Fiyat ucuz olunca olası sorunlar çıkıyor tabi. Ama bir de şu taraftan bakın, bu fiyatlara bu motosikletler olmasaydı şu an motor zevkini yaşayamayacaktınız belki de... En önemlisi motosiklet ne kadar kaliteli olursa olsun, bakarsan bağ bakmassan dağ olur. Düzgün kullanır, bakımları eksik etmezseniz sorunda yaşamazsınız, uzun yola bile çıkarsınız benim gibi ...

:wiinkk:

Semih birader(stero) öncelikle yaptığın yol ve gezinti fotoğrafların
için teşekkür eder. Samimi ifadelerin içinde seni ayrıca kutlarım..
Son derece güzel ve başarılı bir gezi/sürüşe imza atmışsın.::coool::

Bu arada egsozunu nerede ve nasıl değiştirdin?
Motorun performansı(olumlu/olumsuz) etkilendimi?
Görüş ve değerlendirmeni yazarsan memnun olurum..

Semih birader(stero) öncelikle yaptığın yol ve gezinti fotoğrafların
için teşekkür eder. Samimi ifadelerin içinde seni ayrıca kutlarım..
Son derece güzel ve başarılı bir gezi/sürüşe imza atmışsın.::coool::

Bu arada egsozunu nerede ve nasıl değiştirdin?
Motorun performansı(olumlu/olumsuz) etkilendimi?
Görüş ve değerlendirmeni yazarsan memnun olurum..

Değerli yorumun için ben sana teşekkür ederim. O resimlerdeki eksoz dan sonra başka bir eksoz taktım. Eksoz olayı biraz şans, benim servisim de vardı orada taktırdım. Aramak gerekiyo bu motora uygun bir eksoz bulmak biraz sorun. Performans olarak bende pek değişşen bir şey olmadı. Daha önce de 90-100 km rahat görüyodum hala da rahat görüyorum. En azından kırılma riski yok perçinsiz olduğundan :wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:08 ----------

Bu arada Dün itibari ile motosikletimi satmış bulunmaktayım. 150 ZC benim için iyi bir başlangıç, güzel bir ilk göz ağrısı oldu. Geriye fotoğraflar kaldı.. Bir süre motosikletsiz kalacağım, bakalım zaman ne gösterecek. 150 ZC tayfası sağlıcakla kalın ... :)

http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/73285-motosikletimi-sattim.html

Arkadaşlar merhabalar,
Dün akşam itibarı ile ben de 150zc kullanıcıları arasına katılmış oldum. Motor macerama Hyosung GV250 ile başladım fakat bebeğimiz olduktan sonra motor ufaltma kararı sonrası ZC sahibi oldum. Umarım burada güzel şeyler paylaşırız.
Bir sorum olacak Mondial sitesinde aksesuar bölümünde bulunan ZC egsozu hakkında fikri olan var mı?

Hoşgeldin'' HeruNolweo'', egzoz ile ilgili bilgi ve deneyimi olan
arkadaşlar paylaşım yapacaktır umarım..

''Stereo'' sana güle güle demiyeceğim. Yeni alacağın motorla yaptığın
gezileri paylaşmak istersen memnun oluruz. 150 zc ile yaptığın
gezi ; scooter kullanıcılarına ilham kaynağı olmuş ve büyük moral
aşılamıştır diye değerlendiriyorum. Çünkü ben fazlası ile memnun
oldum. tekrar teşekkürler..::thanks:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:18 ----------

Arkadaşlar 19/22 mart 2010'da Motoshow- Expo Motosiklet
aksesuarları Fuarı yapılacaktır.
Yer: istanbul Yeşilköy Fuar Merkezi.

İlgilenenlere duyurulur..::ressam::

Wolky:Sen tabi Girne Caddesinden Bostanlıya kadar tapa gaz gidebilirken , burada aralıksız esen rüzgarla buz gibi bir havaya dönüşmüş İstanbul soğuğu var :p Bırak motoru yolda yürümek bile acı veriyor.

ZC ve diğer tüm motoiklet kullanıcıları şuan toplu taşıma ve dört tekerle flört yaşıyor...

yav bu nasıl bir motormuş binbir sorunu varmış almayı düşünüyordum güya bu kadar sorun çıkaran bir makina mı ALLAH korusun en yiyisi ucuz yollu caracal düşüneyim ben ne dersiniz arkadaşlar

Evet hoşgeldin motorcu_58.

Kaç sayfa okudun yada bu motosiklet ile ilgili o peşin yargıya nasıl ulaştın bilmiyorum ancak , bilginin daha fazla artması ve içindeki ön yargı duvarını biraz olsun aşmak adına şahsi ricamdır. Son 10 sayfadaki yazılara da bir göz atmanı isterim.

Elbette son mühendislik ürünü ve Japon mucizelerinden birisi olmadığını hepimiz kabul ettiğimiz bu model motosiklet , şuana kadar kullanıcılarının bazılarının hep yüzünü güldürdü , bazılarının ise sıkıntılı zamanlar geçirmesine sebep oldu.

Takdir elbette senin ancak ne ben ne de diğer forum üyeleri burada sadece deneyimlerimizi , sorunlarımızı ve başımıza gelen olayları paylaşıyoruz.

Umarım aradığın modeli ve yanında getireceği mutluluğu tez zamanda bulabilmen dileği ile.

Wolky:Sen tabi Girne Caddesinden Bostanlıya kadar tapa gaz gidebilirken , burada aralıksız esen rüzgarla buz gibi bir havaya dönüşmüş İstanbul soğuğu var :p Bırak motoru yolda yürümek bile acı veriyor.

ZC ve diğer tüm motoiklet kullanıcıları şuan toplu taşıma ve dört tekerle flört yaşıyor...

havalar güzeldi amaa
dün resmen çamur yağdı izmire...:pale:
zaten yollar doğal gaz için kazılmıştı kazılan yerlerin üstüne toprak düküp kapamışlardı..
anlıcağın kuturkutur abicim heryer balçık içinde keske gazlıyabilsem ole :cherry:

sen birde çanankkale yollarını göz birader çeyrek gaz yaparsan amenna zaten yollar köstebek yuvası 3 senedirde bi doğalgaz çıktı cabası gene ii dayanıyo zc arkadaşın 150 asya pert oldu resmen benimki biraz fazla yakıyo ama nazar deymesin taş gibi 3 gün kar altında kaldı bi basışda marşı aldı bi hafta on gündürde bütün yağmur üstünde sadece siliyorum gıcır gıcır :cat: tamam belki honda yada suzuki değil ama 2000tl helal olsun

dün akşam onbeş günlük aradan sonra bir gezi yapayım dedim. içlik, mont,yağmurluk, reflektörlü yelek giyindim. alta da eşofman içlik pantolon ve yağmurluk. yine üşüdüm yine üşüdüm. nasıl bir hava var yahu. hele sahilde doğuk acayip vuruyor. üç saate yakın dolaştım. ilk birbuçuk saat birşey yoktu ama sonrasında üşüme başlayınce eve dönüş yaptım. fena fena.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:42 ----------

ayrıca motor bu havalarda daha bir hızlı. ısınma yapmıyor. 7500 km deyim. yağ değişimini de yeni yaptım. birkaç vida gevşekliği vardı sıktırdım.
bu arada arka tekerin gevşemesinden şikayeti olan arkadaşlara önemli tavsiye. sorunun sebebini buldum, çözümünü de bir şekilde bulacağız.
arka freni kilitleyip sağ sol yatmalar yapıyordum. özellikle kısa ve dar mekanlarda, motor ileri giderken sağa eğip tekeri kaydırıyordum. direksiyonsuz sadece fren kaydırarak dönüş yapıyordum. işte bu arada şase ile ivme yönü arasında uyumsuzluk oluyor. arka teker vidası da bu esnada açma yapıyor. sorunun sarsıntıdan, çukurlardan kaynaklandığını düşünüyordum halbuki sebebi benmişim. son 100 km dir bu hareketi yapmıyorum ve gevşeme yok.
benzer sorun yaşayan arkadaşların bilgisine.

dün akşam onbeş günlük aradan sonra bir gezi yapayım dedim. içlik, mont,yağmurluk, reflektörlü yelek giyindim. alta da eşofman içlik pantolon ve yağmurluk. yine üşüdüm yine üşüdüm. nasıl bir hava var yahu. hele sahilde doğuk acayip vuruyor. üç saate yakın dolaştım. ilk birbuçuk saat birşey yoktu ama sonrasında üşüme başlayınce eve dönüş yaptım. fena fena.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:42 ----------

ayrıca motor bu havalarda daha bir hızlı. ısınma yapmıyor. 7500 km deyim. yağ değişimini de yeni yaptım. birkaç vida gevşekliği vardı sıktırdım.
bu arada arka tekerin gevşemesinden şikayeti olan arkadaşlara önemli tavsiye. sorunun sebebini buldum, çözümünü de bir şekilde bulacağız.
arka freni kilitleyip sağ sol yatmalar yapıyordum. özellikle kısa ve dar mekanlarda, motor ileri giderken sağa eğip tekeri kaydırıyordum. direksiyonsuz sadece fren kaydırarak dönüş yapıyordum. işte bu arada şase ile ivme yönü arasında uyumsuzluk oluyor. arka teker vidası da bu esnada açma yapıyor. sorunun sarsıntıdan, çukurlardan kaynaklandığını düşünüyordum halbuki sebebi benmişim. son 100 km dir bu hareketi yapmıyorum ve gevşeme yok.
benzer sorun yaşayan arkadaşların bilgisine.

evet o arka tekerin gevşemesi bendede var ama bikere oldu sıktım sonra gevşemedi
bende frene basıp bırakarak anladım motorun arkası yanlara kaçıyordu birde baktım sallanıo tekerlek..

Selamlar arkadaşlar motoru aldım alalı daha 1 kere binmek nasip oldu plakayı bile taktıramadım daha bir türlü Sevpa'ya gidip :) Bu havalar müsade etmezse bu rodaj ne zaman biter ne zaman yol alırız hiç bilemedim ama bu akşam yerler kuru kimseler tutamaz beni :)
Bu arada kendimi tanıtayım ismim Burak 32 yaşında ve iletişim sektöründe çalışıyorum.
Motorcu_58 benim bu motorla ilgili düşüncem şudur ki hangi motor olursa olsun sen motoruna ne kadar bakarsan ne kadar sınırlarını bilip kullanırsan o da sana o kadar bakar. Şu açıdan baktığında 2000 TL 2 yıl garanti 12 taksit çanta vb. hediyeleriyle oldukça akılcı bir seçim oldu benim için :cat:

merhaba arkadaşlar bu aralar led stop işini aklıma iyice koydum yapıcam:queen: fakat şekil konusunda yardımınızı bekliyorum. tamamen sinyaller dahil led düşünüyorum. Ledleri kendim baskı devreye dizicem ve motoruma uygulicam hem bu sayede hem aku yükten kurtulcak hemde hoş bir görünüm sağlanmış olcak:cat: fikirlerinizi bekliyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar