valla böyle ustalardan bıktım.
nasıl bir şey farketmez demiş ya? motor 6000 devirden sonra benzin yetiştiremiyor. ne demek farketmez?
ybr neresi için yapılmış? kros için mi? burada da ayrı saçmalamış. yumuşak amortisörün nesi sorun çıkaracak? 600lük racing kullanmıyoruz ki "virajda yol tutuş" isteyelim? 80le gidiyoruz be abi. dümdüz yolda bile asfaltı belinde hissetmeyen zc sürücüsü var mı? ybr ile kasiste geçiyorum 30 km ile sarsılmıyorum ya.
eğer amortisörün yumuşak olsaydı belki jantını kurtarabilirdin. amortisör dibini gördüğünden darbenin amortisör esnemesinden kalan enerjisini aluminyum janta vermiş işte.
o ustana fazla güvenme derim. işçiliği iyidir belki ama fikirleri boş.
Sabah 5 km kadar yol yaptım,eve geldim,yeni sipariş ettiğim aynaların ikisi de çubuğa bağlı oldukları yerden kırıldı.. Bi yorum yapmak istemiyorum artık zcnin parça kalitesi ile ilgili..
Maxi burda gittiğim 3 usta var. Birincisi mondial servisi,yedek parça vs lazım olunca ordan getirtiyorum,iyi güzel insanlar ama geçen egzozu bile kaynatmadılar..
İkincisi yani konuda bahsettiğim usta işçiliği çok iyi,sağlam iş yapıyor ama detaylarda uğraşmıyor.
Koltuk kılıfı için sormadığım döşemeci kalmadı,ya fahiş fiyatlar ya da uğraşmamalar..Şimdi jant yamuk,arka teker yalpalıyor,gitsem sanayiye uğraşmazlar biliyorum..
Üçüncü gittiğim usta hakkaten çok iyi. Ama adama çin malı çok gelmiyor,yamaha,suzuki,kawasaki,Ssler,endurolar,cruseirlerla dolu dükkanı. Kim zc ile uğraşırki.. Sürekli sıkıntı yapan arka kalipsleri,tutmayan rölantiyi,kırılan hava filtresini tanıdık bir abimizin ricasi ile halletti.
Kısacası iyi usta bulmak dert,en iyisi kendin sök-kendin tak... 2-3 sene sonra piyasada zc kalmaz,çünkü gelen yedek parçalar 5 senelik,dandik plastikler..İmkanım olduğu anda satıcam..