Tecrübe paylaşalım biraz dimi?
Bugün toplam
130-140 km yol yaptım... genelde hep virajlıydı yollar ve yolun 30-42 km arası hep yokuş dağ tırmandım sarmal bi vaziyette...Hani dediler ya uzun yol yapar mı gider mi rahat mı motor şişer mi kıl tüy yün onlara cevap vereyim kendimce...:bounce:
Rahatlık konusundan başlıyayım...
Bi kere mondialin o 250 mct modeli dışında en rahatı ZC! Çünkü oturma pozisyonu olsun oturduğumuz yer olsun hem geniş hem daha konforlu ama sonuçta bi
SCOOTER olduğu için genelde 45 dakika veya 1 saatten sonra HER TÜRLÜ kıçınız veya beliniz uyuşuyo hafif ağrı yapıyo...Tabi buna etken yolun durumu titreşim falanda ekleniyo... yani uzun lafın kısa aralıksız 2 saat falan giderseniz, daha doğrusu gidemezsiniz :queen:
Ben çıktığımda saat 13:20 falandı yani öğlen vakti güneş falan hava açıktı ama öyle deli bi sıcak yoktu o yüzden sıcaklık problemi çekmedim motorda ısınmadı öyle abartı bi şekilde ama tavsiyem bence 1saat veya 1,5 saat falan giderseniz
15-20 dinlendirirseniz İYİ OLUR! Neme lasım zaten sizinde dinlenmeniz gerektiği için o da dinlensin...
Hız konusu olarak ben 75-70 bazen 80-85i basarak gittim ama benden tavsiye bu motorla daha doğrusu scooter ile bu hızlar zaten hissediyorsunuz
gerçekten TEHLİKELİ !!! güvensizleşiyo altınızdaki alet ve hafifliyo o yüzden 60-70 arası gitmek iyidir yolun durumuna göre...!
Virajlarda tabi viraj alma tekniğini biliyosanız biraz yatırabilirsiniz korkmayın kaymaz..! Ağırlığı dengesiz değil yani motorun götü bi yana başı bi yana gitmiyo :wiinkk:
Rampalarda ki uzun rampada bile devirli girerseniz
ben 45-50km hız ile %10 Eğimli 34km rampayı çıktım...Gayette rahat çıktı hani öyle öksüre öksüre değil...O konudada içiniz rahat olsun rampa çıkıyomu EVET çıkıyo...!
Diskler ısınıyo doğal olarak ama frenlerde bi eksilme olmuyo çift fren takılın herzman dengeli bi şekilde ikisinide usturuplu bi şekilde sıkarsanız baya motoru kapatıyo yani zaten motor frende oluyo 8500 devirde falan 75km asılmışgiderken gazı kesin motor kompresyona girip kapanıyo bu da bence iyi bişey tehlikeler için...!
Kaskız çıkmayın kaza olmasından ziyade o kadar rüzgarı yiyip gidemezsiniz zaten
kask ŞART yani şehir içine benzemez çünkü sürekli hızlı gitmek...Ve siz siz olun daima hava size sıcak bile gelse yedek mont gibi bişey bagajda tutun emin olun üşüceksiniz :cherry:
Eldiven kışında yazında lasım parmaklarınız rüzgarı yedikçe soğuyo ve hissizleşiyo o yüzden profesyonel olmasa bile bi eldiven takın derim...
Ekipmanınız iyiyse uzun yol tecrübeniz biraz varsa motoruda yola havaya ve tabi motorunuzun durumuna göre dinlendirerek sizde dinlenenerek bu motor belli mesafeleri aşar derim ha tabi daha hızlı gitse daha iyi olur ama lastik ölçüleri belli motorun kilosu ergonomik dizaynı motor hacmi falan bunlar büyük kıstas...Altınızda bi
burgman 400 olsa tabiki 70-85 arası değil 120-130 lada gidersiniz hemde daha güvenli bi şekilde ama o burgman ve 400cc yani farklar var tabi arada bildiğiniz gibi...
Uzun lafın teknik detayların kısası ŞUDUR!
MOTORLA UZUN YOL YAPILIR MI ? UZUN YOLA DAYANIR MI GİDER Mİ EDER Mİ SORULARINA CEVAP ŞUDUR!
GİDER! Yukarda saydıklarımı da göz önünde bulundurun ama tamam ben 400 km gitmedim belki ama 400de giderseniz emin olun :cat:
bu motorlarin egzoz muayenesi nerde ve kacparaya yapiliyor.
bi bilen varsa yardimci olsun.bi zahmet.
Şu linke bi bak istersen ama....