merhaba arkadaşlar bir yılı aşkındır, Mondial MR VULTURE 150 kullanıcıyım. kendi edindiğim deneyimleri aktarmak isterim.
avantajları:
Yakıt Sarfiyatı 100 km ortalama 2,5 lt - 3,5 lt
1-diğer 150 cc motorları kullanmadım ama kullanan arkadaşların arasında en SERİ MONDİAL MR VULTURE diyorlar, benim izlenimimde SERİ olduğu yönünde.
2-AYDINLATMAYI Yeterli buluyorum.
3-Çin menşeli motor olmasına rağmen SORUNSUZ diyebilirim. 6100 km de aldığım motorum şuan 14800 km; 8700 km lik seyahatlerim boyunca bir kez beni yolda bırakmadı.
4-Şayet benim gibi sakin düşük km lerde seyahati seviyorsanız Kısa mesafelerde KEYİFLİ bir sürüşü var.
DEZAVANTAJLARI
1- Yüksek devirlerde vibrasyon artmakta 80 km geçen hızlarda motor sizi rahatsız etmekte,
2- parça kalitesi çin standartlarında, ne çok iyi ne çok kötü japon kullanmadım kıyaslama yapamıyorum. lakin dikkat edilmesi gereken ön maşa kiliti ve bunun benzeri ekipmanlar hareket halinde motordan düşebiliyor.
3- sele kısa ıkı kişi binmek rahatsızlık veriyor, hele çanta varsa neredeyse imkansız, ayrıca sele çok rahatsız hele uzun yolda üç saat aralıksız binmişliğim vardır, motor sizi perişan edebilir. uzun mesafeli yollar ancak bol duraklamalı gidilebilir.
4- motor çok ısındın mı, vites kavraması değişmekte aniden kavramakta.
5- frenler özellikle arka fren güven vermemekte.
Sonuç itibari fiyatına göre iyi bir motor ayağınızı yerden keser, performansı yakıtı sizi üzmez, uzun yollar harici, artçınız da yoksa tavsiye ederim.