ne kadar elimden çıkmasını istemesemde istemeye istemeye sattığım enduro 200 kanuni den sonra motorsuz kalmaya 4 ay dayanabildim.bu 3.motorum mondial kh 100 ile yaklaşık 7000 km ardından kanuni enduro ile 25000 km den sonra işçiliğine ve kalitesine ne kadar güvenmesemde parça bulunabilirliği ve ülkemizde motorsiklet kültürü olmadığı ve arabalardaki gibi yan sanayi olmadığı için yine parça olayı ve fiyat uygunluğu nedeniyle mondialde karar kıldım inşallah Allah utandırmaz.
niyetim enduro ile karşılaştırmak değil ama 193 cc katalizörsüz bir motor jetli dekni kalbüratörlü enduro 200 2007 model max 7250 devirde 11.75 ps güç üretip 5000 devirde 12.75 nm güç üretip tek ve iki kişi hatta 3 ve dört kişi ile aynı performansı sergilerken mr 2 kişide gitmek istemiyor.kanuni enduro sakin kullanımda 2.7 ile sınıfının en az yakan motoruymuşmax yakıtı hayvani kullanımda 3.5 lt geçmeyi hiç başaramadım. mr şu anda benim rodaj aşamasında en sakin kullanımda gördüğüm performans ve yakıt konusunda 3.5 ortalamayla sınıfta kaldı.birde yağ olayı var nasıl bir motordur ki her bin km yağı değişir.kanuni ve 3000 km veriyor japonlar 4000 anlamış değilim birde en kaliteli yağı koyarsak aradaki fiyat farkı bizim motorların japonlarla farkını zaten fazlasıyla geçiyor
yakıtla beraber.ben bu yüzden her binde bir madem yağ değiştircem en paspalını koyarım ki bari ordan kar edeyim yoksa bu hesap bizi perişan eder arkadaşlar.
ya ne kadar enteresan birşeydirki dostum 2 kişiyle gitmek istemiyor dediğin motorla ben 2 kişi cbf 150 yi tokatladım! yakıttada şehir içi sakin kullanımda ortalama 3.1 L yakıyor benimki... mc de de mr ile aynı motor var! bence bu yazdıklarını tekrar düşün ya da git motorunu güzel bir ayar yaptır.. karbüratör ayarı ve buji değişimi.... ayrıca yağın değişimi bütün motorlarda 2000km dir ve mr, mc dede 2000 ama burada 1000 km de değiştirmenin daha güzel olacağından bahsediliyor!