Mondial Mondial 150 MC Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sonunda

Sonunda ben de bir MC aldım. Daha önce 125-150 cc pek çok motor kullanmıştım ama bu motor kesinlikle başka. Sürüş keyfi, titreşimin olmaması, gücü harika ama daha ikinci gününde talihsiz bir olay oldu ve çok canım sıkıldı. Akü su püskürtmüş. Malum akü suyu sülfürik asit içeriyor. O da sol alt taraftaki boya aksamına zarar vermiş.
Benim motorda 12V 7A mondial marka akü var, sizinkiler de aynı mıdır ve bu sorunu benden başka yaşayan var mı merak ediyorum. İki soru daha:
1- CBF 150'lere takılan Necatik35'in motorundakine benzer çepeçevre bagaj demirleri bizimkilere uyar mı?
2- Bizim motorlara uygun jelli vs, susuz akü bulabilir miyiz?
Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Suyu nereden atmış :) Kapaklardan mı? Yoksa tahliye hortumunu takmayı unutmuş olabilecekleri gibi (başıma geldi) hortum düşmüş de olabilir.

Aklıma ilk tahliye hortumu takmamış olabilecekleri geldi ama var. Ya kapaklardan, ya da + kutup başının dibinden atmış, ıslaklık öyle gösteriyordu. :(

geçmiş olsun benimde başıma gelmesin diye tahliye hortumunu uzatmıştım bu motor için jel aku var fiyatına bakmak lazım bu motora göre taşıma çantası olmasa bile dige motorlardaki rahatıla uyabiliyor özellikle amortisörün oradan baglananları tavsiye ederim valla şimdi bvende uyuz oldum akuye bakayım ne alemde :):)):

Sonunda ben de bir MC aldım. ikinci gününde talihsiz bir olay oldu ve çok canım sıkıldı. Akü su püskürtmüş.

Öncelikle Hayirli olsun güle güle kullan motorunu.
Servise bas vurursan garantiden akü degisimini falan yaparlar diye düsünüyorum ayni sekilde asitten zarar görmüs kisimlarida degistirirler.
Servis yardimci olmazsa mondial müsteri hizmetlerine mail at. Ilgileniyorlar...

Aklıma ilk tahliye hortumu takmamış olabilecekleri geldi ama var. Ya kapaklardan, ya da + kutup başının dibinden atmış, ıslaklık öyle gösteriyordu. :(

Aküyü hemen değiştirmek yanlış karar olabilir. Fazla şarj oluyorsa suyu adeta kaynatır ve bu yüzden de su taşması olabilir. Yani önce şarj dinamosu konjektör kontrolü vs yapılmalı. Aküye gelen akımın ölçümü yapılmalı yani. Sorun varsa kuru veya jelli akünde de arızaya yol açacaktır.

Siyah her zaman güzeldir.

201.jpg

204.jpg

203.jpg

202.jpg

Son düzenleme:
ama biraz sadeyle boş arası bişey olmuş kasa :) ama böylece stıcker lara yer kalmış oluyo

Ben de genelde siyah rengi tercih edenlerdenim ama ... yok yahu, turuncu bu modele daha yakışıyor gibi. Kaldı ki çoğumuz neden sadece turuncu var, başka renk yokmuydu falan diye düşünmüştük. Ama şimdi siyahı görünce, diyorum ki bu motorda turuncu daha iyi.
Keşke siyah yerine kırmızı renk sürselerdi piyasaya, belki o siyahtan daha iyi duracaktır.

Arkadaşlar bu gün beyaz mh gördüm açık yeşil tankpad ve jant şeridiyle gerçekten manyak oldu aklıma gelmedi fotolarını çekeyim

siyahin canlisini görmek lazim. Turuncuya gözümüz alisti mi ne.... Bide beyaz üretsinler oldu olacak :)

Siyah tahmin ettiğim gibi gözükmedi gözüme birde yakından görmek lazım. koyu füme veya metalik gride yakışır gibime geliyor.

MH yi yaptiklari gibi gri ve füme olarak yapsalar daha güzel olur herhalde. Ben MH ye bayilmistim.

Benzin Depo Kapagi Karbon Kaplama

Arkadaslar, benzin depo kapagi üstüne plastik karbon görünümlü kaplama almistim. Sizlerden de isteyenler cikar diye 5 adet siparis ettim. Cünkü kargo ücreti verecektim zaten. Birini kendime yapistirdim bile. Elimde 4 tane var. Isteyen varsa özelden mesaj atabilir. Postayla zarfin icinde göndermeyi düsünüyorum cünkü ürün ince. Kargo falan yapmaya gerek yok. Göndermesi dahil adedini 5TL den verecegim. Gönderme falan bana ait.

nbdoxw.jpg

nbzuw.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:53 ----------

qs010y.jpg

21e69au.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Atillacım ben birini alabilirim aman kimselere söz verme..:))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar