Dün ilk periodik bakim icin (1000km) servise gittim. Shell 15/50 yag koyduklarini söylemistim. Ilk izlenim olarak söyleyebilecegim son hizimin düstügüdür. Yagdan kaynakli oldugunu düsünüyorum. Ama su ihtimal de var. Motorun hava ayarini kurcaladilar onunlada alakli birseyler olabilir. Siz siz olun motorun karburatör ayarlariyla oynamalarina müsade etmeyiniz. Ilk firsatta 10/40 yag koyup tekrar deneme yapacagim. Eger son hiz eski haline dönmezse hava ayarlariyla alakali bir durum söz konusu oldugu ortaya cikiyor. Ayrica motorun zincirinide kap kara eski bir yag ile yagladiklarini gördüm. Temizlik yapmadan nasil yagladilar anlamadim.Sesimi cikartmadim. Cünkü yag bakim malzemelerimi almistim zaten. O yüzden bugün zincirime vakit ayirip önce güzelce zinciri gazyagi ile temizledim. ilk önce bi kabasini aldim sonra özenle zinciri gaz ile temizledim. Kurumaya biraktim ve kuruduktan sonra Castrol zincir sprayi ile zinciri güzelce yagladim. Bu sorunuda böylelikle halletmis oldum.
Zincir bakimina baslamadan önce zincir koruma plastigini sökmüstüm, daha rahat calisabilmek icin.
Omegakont arkadasimizin carbon calismalarindan da esinlenerek. Elimde zaten var olan karbon görünümlü folyoyuda zincir koruma plastiginin üzerine kaplamayi düsündüm. Kaplar kaplamaz resimlerini paylasirim.
Sevgili Atilla,
Özellikle senin bulunduğun iklim koşulllarında yaz aylarında (sıcaklığın yüksek olduğu temmuz ağustos aylarında) 15w40 motor yağı kullanabilirsin, ancak bu mevsimde 10w40'tan başka yağ kullanmamak gerekiyor, hatta istanbulda olan arkadaşlar 5w40 veya 10w30 bile kullanabilirler.
Ayrıca çok afedersin hangi dangalak karbürtörünle oynadıysa onu mondial merkeze şikayet etmen hayırlısı olur. Motosiklet karbüratörleri otomobil karbörütölerine benzemez, çok ince ayar gerektirir, karbüratörden anlamayan ehil olmayan kişilerin kurcalaması, zengin karışım veya fakir karışım yapmasına, bu da ya motorun fazla yakmasına yada performansının düşmesine sebep olabilir.
Zincir yağlama konusunda da haklısın, temizlik yapılmadan yağlama yapılmaz, ama zincir temiz ise çak da gerek yok. Ama şu konuda haklı olabilirler, ben de sadece motor yağı kullanırım. Özellike teflon içeren zincir yağları, zamanla zinciri daha da fazla kurutuyor.