bide güzel bi buji bulsak yaw.. ne kullaniyor acep bizim canavarlar ??![]()
Bugün 250 MCT bakmaya Mondial bayiine gittim, artık 250 MCT getiremediklerini, motorun artık üretilmediğini söylediler. Ancak 150 MC ile tanışmış oldum. 150 MR da şık bir motor olmuş, ikisi arasında kararsızım, merak ettiğim 150 MC'nin başka rengi neden üretilmedi. Tek renk olarak turuncu üretmeleri, açıkçası biraz beni caydırdı. Yeni renkleri çıkmaz mı acaba?![]()
K&N hava filtresi birde iridium buji
hemen fark eder bence motorda
Simdi bu motorguclerinin arka lastige vardiktan sonra ne kadari kaliyor bilemem ama farz edersek ki arka lastikte 14.7bg vs 11.3bg olursa buyuk ihtimal Mondial'in gecmesi lazim. Ama Mondialci'nin biraz daha motoru zorlamasi lazim ki o yuksek devirlere ciksin ve motor full guc versin. Sehir icinde is denisir gibi geliyor bana, daha dusuk devirlerde veriyor gucunu cbf'in motor. Bunu ilk viteslerde pek fark edemezsiniz ama her ikiside 4 veya 5'inci vitesde yuklensinler CBF'in teoretiksel gecmesi lazim. Birde agirliklarini yazsaymissin daha net yazabilirdim, adam akilli yarista, saglam sofor * 14.71 = galip :rendeer:
Ama Carol Shelby'nin lafina guvenip yola cikarsak Honda'nin yenmesi lazim
''Motorgucu araba satar, Tork yaris kazandirir'' -Carol Shelby
bu güç değerlerini anlamadığım için fazla dikkatle incelemedm, güç konusunda çok da hassas olmadıgım için ama, şuna dikkat etmiyor kimse gördüğüm kadarıyla, değerlerden biri "bg" diğeri "ps" yani biri beygir, diğeri kw olarak ölçülmüi aynı şey değil yani buna dikkat edin... yani sonuç olarak, 150mc= 14.7 bg iken CBF150=11.3PS
K&N'in bu modele uygun hava filtresi ürettiğini sanmıyorum?
bide HP var buda ingilizce "horsepower" .
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:50 ----------
Bencede K&n Mondial icin filtre üretme isine girmez. Ama piyasada acik filtrelerden satiliyor bol miktarda beygir gücüne bi etkisi olacagini sanmiyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:50 ----------
Bencede K&n Mondial icin filtre üretme isine girmez. Ama piyasada acik filtrelerden satiliyor bol miktarda beygir gücüne bi etkisi olacagini sanmiyorum.
Havanin güzel olmasindan istifade bugün yine artcili olarak söyle bir gezintiye ciktim. Hala cok keyif alarak ve yorulmadan kullaniyorum. Keske daha uzun yollara gitme imkanim olsa. Yanliz yavastan yavastan biraz daha büyük makina ihtiyaci duymaya basliyorum(kasinti tutuyor yani)
Bugün bende yakit ikmali yaptim ama ne yazikki saglikli bir ölcüm yapamadim. Cünkü gecen sefer depoyu daha az doldurmuslardi bu sefer seviyeyi daha cok yükselttiler. 155km yol gitmistim 6lt yakit koydu. Ama tahmin ediyorum 155kmde 5-5,5lt yakit tüketmisimdir. Bu arada 6 lt. yakit sigdiginda gösterge kirmizida gösteriyordu. Gösterge yaniltiyor yani. Bunun belkide bu zamana kadar motoru yedek yakit konumunda kullanmamdan kaynaklanabilir (aldigim yerde öyle birakmislar, bende gecenlerde fark edip düzelttim).
motor guzell bende var kız gıbı duruoo farlar honda cbr benziyoo tıp tvs apaciye benzetmişler titresim fazla yokk guzelll sevdım motoruu ve allalı 2ay oldu soru için sorabılırsınızz
titreşim fazla yok derken cbf kullandınız mı onla bi kıyaslarmısın..birde ben gidip mondial bayisinde mc ve mr modellere yan yana inceledim bu mc biraz ince gibi ve oyle ahım şahımda mrden uzun değil yoksa bana mı öyle geldi ve mr'nin arka lastik kalın bi hava katıyor ama şuana kadar mcden güzel neticeler geliyo..