Buna gene ben cevap vereyim Serdar. Sen de 151 RS olduğunu görüyorum. Sanırım bunu satarak KT alma düşüncesindesin.
Sana telefonda söylediğim gibi benim KT 25.000 km'ye geldi ve ciddi bir sorun yaşamadım. Üstelik dağ tepe her yeri gezdim, uzun yollar yaptım. (Defalarca gün içinde 570-620 km). Sana titreşiminden başka bir sorunu olmadığını söyledim ve hala da öyle. Her motorda olabilecek masraflarım oldu o kadar. Üstelik sesine de bayılıyorum ve emsalleri içinde en iyi ses bu motorda var bana göre.
Eğer 151 RS'yi satarak bu şekilde değişiklik yapmayı düşünüyorsan, sana elbette bunu satmışken daha iyi bir şey almanı tavsiye ederim. Klasik tabirle ikinci el YBR veya CBF derim.
KT her ne kadar sorunsuz bir Mondial olsa da asla ama asla bu markaların yerini tutmaz. Bunu sana görüşmemizde de söylemiştim. İlk defa motor alacak ve gücü de anca KT'ye yetebilecek birine "al kardeşim, bakımlarını eksik etme, tepe tepe kullan, huyu şudur, budur.... bunlara dikkat et sadece" derim gönül rahatlığıyla. Ama elindeki bir Mondiali satıp diğerini alacak birine "yapma, git daha iyisini al ikinci el de olsa" derim.
KT sorunsuz olsa da motoru zayıftır, seri değildir, rampalarda hızı düşer, başkalarının 2 mola verdiği uzun yolda 3 mola vermen gerekir gibi durumlar var. Yüksek devirde oluşan titreşime kafanı takıp bununla mücadele etme stresi de var ayrıca