Arkadaşlar, şu konuya biraz ilgi gösterin yahu, bir sürü soru havada kaldı, bu motor 2 kişi düz yolda max kaç gidiyo, ben tek kişi 110 iki kişi 90 gidebildim, kimisi 120 rahat gider diyor, benim motorumda mı bir sorun var anlamadım. Lütfen yardım performansı artıranlar varsa yardım lütfen.
Birde vites 1 e ve 2 ye geçerken çok zorlanıyor bazen geçmiyor, o neden acaba ? debriyaj balatasında sorun yok diyorlar onu nasıl çözeriz ?
Sorularının pek çok cevabı geçmiş sayfalarda mevcut.
Hız ile ilgili cevabı da bir kaç gün önce verdim.
Motorunun durumu, senin kilon, yol durumu, Hava durumu, senin kullanım tarzın gibi etkenler, hızı da, performansı da etkiler.
Sürat bende 100 olur, sende 90 olur. Başkasında 110 olur.
Bu kadar küçük ayrıntılara takılmamanı, motorunu sakin ve düzgün kullanmanı, titreşimden dolayı her an bir cıvatanın düşebileceğini, bunun olmasını 120 ile giderken kesinlikle istemeyeceğini unutmamanı tavsiye ederim.
125KT sürat motoru değildir. 80-90 Km.'nin üzerine çıkmanı kesinlikle tavsiye etmem.
Sürat istiyorsan, ya 600'lük spor makina alacaksın, ya da mobilet toplayacaksın. :bounce:
Vites geçişleri, uygun olmayan yağ kullanımında da sorun oluşturabilir.
Balataların sağlamsa, yağını değiştir. Ben sürekli Catrol 10W-40 4T kullanırdım.
Hiç bir şikayetim yoktu.
Eğer motordan fazla anlamıyorsan, zaten biz buradan yardımcı olamayız.
İyi bir ustaya (yetkili servis demiyorum) giderek tüm sorunlarını anlat, gerçekten sorun var mı yok mu o baksın, varsa çözsün.
İyi akşamlar dilerim.