Öncelikle hepinize vermiş olduğunuz değerli bilgiler hakkında çok teşekkür ederim.
Kendimin "Mondial 125 ZNU izlenimlerimi" paylaştıktan sonra sizlerden güncel bir sıkıntım hakkında bilgi isteyeceğim;
2012'nin son aylarında aldığım Mondialim, yaptırdığım düzenli bakımlar sonucunda bana hiç sorun çıkartmadı. Götürdüğüm servis "sen sakın bu motora "mondial" deme, "suzuki" de" diyordu. Hiç problem çıkartmadı arkadaşım ile yaptığım uzun mesafelere rağmen. (Tabii özellikle belirtmek istiyorum bunlar benim deneyimimdir.)Tabii ilk motorum. Kıyaslama yapamıyorum. Ama herkes bana "sakın çin malı alma, çöpe atarsın 1-2 sene sonra" demişti. Dediğim gibi ben sorun yaşamadım, bugüne kadar
Askerden döndüm, motor 6 aylık bir yatış süresi geçirdi. Yine bakımını yaptım, kullandım fakat o gün dahil yağını kontrol etmiş olmama rağmen motor yolda durdu.
İlk tamircinin dediğine göre yağsızlıktan motor kitlenmiş ve içini açtıkça masrafı ortaya çıkarmış.(Silindirin kesin değişmesi gerekiyormuş ve bunu bağlı olabilecek masraflar..)
İkinci tamircinin dediğine göre yağsızlık ile alakası yok fakat çin malı olduğu için ömrünü tamamlamış motor, krank arızalanmış ve tabii buna bağlı silindir, conta, yağ, krank, egs.mili, egs. Zincir, piyane, üst kapak, yağ pompası, işçilik v.s. gibi masraflar çıkabilirmiş...
Ben ise yolda kaldığımda kayış koptu herhalde demiştim. Çünkü bana kayışın değişmesi gerektiği bir önceki bakımım da söylenmişti. Ama ilk tamirci kayışında sağlam olduğunu söyleyince ve arızanın yukarıda yazdığım gibi olduğunu söyleyince zaten tamircilere karşı yaşadığım güven sorunu iyicene dibe vurdu bende.
Bu şekilde 2015 yılının temmuz ayında ilk meşhur "çin malı motorsiklet" sıkıntımı yaşamış oldum.
"Arda4" arkadaşımızın eski iletilerinde yazdığına (...Servis olayı hala berbat hala berbat. İşleri güçleri sizi kazıklamaya çalışmak. Motorunuzu asla bırakıp gitmeyin her ne yapılacak ise gözünüzün önünde yaptırın fiyatı da önceden anlaşın. Eğer çok söylüyorlar ise çekin gidin.) fazlası ile katılarak bu aşamada sorum şu olacak sizlere;
*Motorum herhangi bir bakımdan geçmeyecek. Bunun farkındayım. Motor kendini kitlemesi ile başına gelebilecek en kötü olaylardan biri gelmiş anladığım kadarı ile.
- Ben bu motoru kendim 'yardım alarak' tamir edebilir miyim? Bakımlarda hep kazıklandım, bunun hep farkındaydım. Ama artık kazıklanmak istemiyorum. Ve en azından yarın öbür gün yağına bakabilecek, hava filtresini temizleyebilecek duruma gelmek istiyorum. Çünkü bundan sonra sıkı sık arıza çıkartabilirmiş çin malı olduğundan dolayı! (Bu arada hiç tecrübem yok

Gereken parçaları en uygun ve iyi kalitede almayı düşünüyorum. (İnternet den al diye tavsiye ettiler!) Ve bana yardım edecek arkadaşım ile bu işe girişmeyi düşünüyorum.(Usta DEĞİL kendisi)
- Yoksa bu sıkıntı için tamir olayı beni aşar mı yardım almama rağmen.
NE DERSİNİZ. Düşüncelerinizi bekliyorum...