Mondial Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

trabzondan merhaba

motoruma kavuşur kavuşmaz(13 gün serviste yattı) yağmur çamur dinlemedim

bastım gaza dereler tepeler aştım

@telmasha
motor masıl dayanıklımı diye sormuşsun...
dün tek mola vermeden tam 132 km arazide sürdüm motorda tık yok (bir kaç vida gevşemesi dışında) aksine motor daha bir rahatladı.. dağ havası iyi gelmiş olabilir...

zeytini sürülebilecek en zor şartlarda sürdüm

dsc013042ru.jpg

çamurlar içinde kaldım

dsc012862di.jpg

tırmandım tırmandım

dsc012809fq.jpg

ıslak ve çamurlu yolda sürmek baya zor oldu sürekli kayıp durdum ama motor tık demedi

dsc013074zg.jpg

dağda ölü bir volkswagenle karşılaştım

dsc012923pw.jpg

tütün tarlalarından geçtim

dsc012946ya.jpg

zeytin çamurlandıkça benim ruhum rahatladı...motora olan güvenim arttı

dsc013102ha.jpg

plakanın kenarlarını kesip monte ettik manzaraya bayaa yakıştı

dsc013001uc.jpg

köy kahvelerinde konakladım

dsc012970mw.jpg

ve sıfır yedek parçayla çıktığım bu yolculukta anladımki,arkadaşlar zeytinin motoru çok iyi

kyox' Alıntı:
Hoşgeldin the barbarian

Ben sürekli bakırkoy sahil yolunu kullanıyorum cok zevkli. Benim is yeri guzargahım Zeytinburnu, bakırkoy, atakoy, yenibosna.. E5 lerde de güzel güzel gidiyorum.
Arkadaslar bir kere arkama ardci aldim ve hic hosuma gitmedi hem agirliktan dolayı ufak sarsıntılarda motorum dagilcakmis gibi korkuyorum hem de arkadaki dengemi bozabiliyor. Ardci alinirsa kesinlikle hız yapılmaz abi. agir agir sürülür.
Önümüzde ki pazar Kadıkoy D-100 (e-5) den Gebzeye (50km) gitmeyi planlıyorum bakalım olcakmı...(darıca hayvanat bahcesi gezisi)
iyi günler

Düz yolda zaten sorun yok bas basabildiğin kadar. Maşallah 100 km görsek tık yok motorda. Ama hafif bir sağa veya sola viraj oldu mu işin rengi değişiyor. Mecburen hızı keseceksin. Muhtemelen 40'a filan inmek gerekiyor. İşte o zaman arkanda ki inmezse güm arkadan girer sana. Sahil yolunda ben dolmuşa çok biniyorum adamlar deli gibi sürüyorlar. Orada 80'den aşağı gitmek imkansız. Sıkıştırma ve dengesiz tiplerde baya bi çok.

Ben cumartesi günü işe gelirken (Şirinevler - Taksim) bir ara acaba sahile mi çıksam dedim sonra vazgeçtim aralardan kaçtım. E-5 gibi araçların hızlı gittiği yollarda poblem çok.

selam arkadaşlar tekrar
ben de dün Fatih'ten iki kişi Kumburgaz'a gittim ve geldim tık demedi...maşallah diyelim canavar gibi...
kumlara, ıslak yollara, mazgallara, mıcıra, şeritlere bazen çok kaygan oluyorlar, çukurlara dikkat,
manevra kabiliyeti kötü ama ben çok alıştım...100-110 görüyorum düz yolda, kışın o kadar hızlı süremiyodum hep bugünleri bekliodum ;) ama dikkat hava sıcak motor hava soğutmalı bu sıcak havada soğumuyor, fazla zorlamayın bıcırları...

Antikacı süpersin .. gezilerinden ve bol bol fotograflarinin devamını bekl
iyoruz. :cat: bu arada ne kadar masrafın oldu :) 2 sene önce trabzon da (Maçka) ve yaylalarında 1 hafta gezmiştim çok güzel oralar. tam motor gezilik yer.

Selam Arkadaşlar,

Daha önce bahsettiğim veritabanı üzerinde biraz çalıştım ve bitirdim. Basit bir arayüz yardımıyla; birbirimizi daha yakından tanımamıza, birlik olmamıza ve gelecekteki kulübümüzün ve a-kabinde web sitesinin yapımına yardımcı olabilecek olan siteyi ve kayıt sistemini aşağıda veriyorum:

Site: http://www.easyasnet.com/zeytin/www/
Kayıt sayfası: http://www.easyasnet.com/zeytin/www/kayit_ol.asp

Eklenmesini ve/veya çıkarılmasını düşündüğünüz alanları lütfen bana bildiriniz. Site erişim ve kayıt sırasında sıkıntılar yaşarsanız lütfen bana iletiniz. Başta da söylediğim gibi arayüz ve tasarım son derece basit. İleride ihtiyaçlar ve beğeniler doğrultusunda şekillendiririz... Fikirlerinizi, katkılarınızı ve katılımlarınızı bekliyorum. :rendeer:

Sevgiler ve ii gunner.

darkform' Alıntı:
Selam Arkadaşlar,

Daha önce bahsettiğim veritabanı üzerinde biraz çalıştım ve bitirdim. Basit bir arayüz yardımıyla; birbirimizi daha yakından tanımamıza, birlik olmamıza ve gelecekteki kulübümüzün ve a-kabinde web sitesinin yapımına yardımcı olabilecek olan siteyi ve kayıt sistemini aşağıda veriyorum:..............

Kaydı yaptım :) 2. sıra numara sını aldım. Eline sağlık.

Sıkça Sorulan Sorular birde Karşılaşılan teknik sorunlarla ilgili başlıklarda eklenebilir bence ayrıca mondialin ve asya motorun yetkili servislerini listeleyebiliriz ve bu bayilerle ilgili kullanıcılar yorum girebilir. Sadece bi iki fikir .

siyahus' Alıntı:
bence ayrıca mondialin ve asya motorun yetkili servislerini listeleyebiliriz ve bu bayilerle ilgili kullanıcılar yorum girebilir. Sadece bi iki fikir .

Bence süper bir fikir :cat: Bunun üzerine yoğunlaşalım...

ii gunner.

antikacı sizin oralar ne kadar güzelmiş imrendim walla burda bu tip arazi gezileri düzenliyebileceğimiz yerler varmı acaba bu arada ben bugün motoruma bakım yaptırdım yağı değişti birde dikkat edin arka tekerin civatası gevşiyor sık sık kontrol edin

Kullanıcı bilgilerinin acilen sadece üyelerin görebilmesini talep ediyorum. Bilgiler açık olmasın lütfen darkform...

kyox' Alıntı:
Kullanıcı bilgilerinin acilen sadece üyelerin görebilmesini talep ediyorum. Bilgiler açık olmasın lütfen darkform...

Doğru haklısın. bugün içerisinde halledeyim.

ii gunner.

daha geniş site hakkında düşüncelerimi mesaj olarak attım. Tekrar kolay gelsin ve eline salik.:rendeer:

Güvenlik

kyox' Alıntı:

Selamlar.

kulüp üyelerinin bilgileri aynen kyox'un hatırlatması doğrultusunda şifre korumalı olarak listelenir duruma getirilmiştir :cat:

ii gunner.

arkadaş benim siyah 125 zn var motor güzel tabi ama sorun şu ki tv de mondial bol yedek parça diye reklam yapsada maalesef yedek parça bakımından durum çok kötü. yoksa motorun çekişi falan çok iyi bilenler için söylüyorum mesela ortaköyden ulusa doğru mef okullarının önünde bi yokuş vardır tık demeden çıktık iki kişi... Birde serviste sıra maalesef gelmiyo ben alalı 3 hafta oldu 500-1000 periyodik bakımı için servisten randevu aldım öle gidecem

@Antikacı,
Allah senden razı olsun, memleketimizden yemyeşil manzaralar koymuşsun,

@Darkform,
Siteye kayıt oldum abi, eline emeğine sağlık.

@Siyahus,
Abi sen madem yazılımcısın, bilgisayardan anlarsın :) sana bişey soracam,
Ben hergün Laptop'ı götürüyorum işe baglıyorum bizim aslan parçasının arkasına, şu kancalı bagaj lastikleriyle sıkı sıkı, ama fazla sarsılıp sarsılmadıgını anlayamıyorum, amortisörler emiyodur sarsınyıtı düşünüyorum ama bi taraftan da kıllanıyorum, zarar verirmiyiz acaba laptopa böyle yaw?

@Scud
Valla abi, bana da biz bu aleti kışın kullanamayız gibi geliyo, bugün rüzgar beni nasıl savurdu biliyomusun,
Otogar'ın üstünden geçen viyadükten geçerken epey bi tırstım,

@Kyox,
Sana bişey yazamadık abi kusura bakma :cherry:

Bu vesile ile de bi çok arkadaşa bi kaç kelime etme fırsatı verdiği için sevgili Motsiklet.net ailesine teşekkürlerimi sunmak istiyorum :cherry:

Saygılarımla

Valla abi, bana da biz bu aleti kışın kullanamayız gibi geliyo, bugün rüzgar beni nasıl savurdu biliyomusun,
Otogar'ın üstünden geçen viyadükten geçerken epey bi tırstım,

Bende tırsmaya başladım. Günlerce şu işe gider gelirim diyordum ama bu motorla zor. E-5 kesin olmaz, sahil desen oda pek uymaz gibi. Şişhane yokuşu en büyük dert. Allah Korusun bir arabadan yağ akmış olsa uçarız valla. Mecburen o yokuşta basmak zorundasın. En az 60-70 ile çıkıyorsun. Sağ şeriti otobüsler işgal ediyor ki ben zaten o yüzden kaza yapmıştım, soldan da arabalar vızır vızır. Birde otopark derdi eklenince bizim nazlı kızla akşam sefasına çıkıyorum o kadar.

@Rglad
Laptop unu sırt çantası ile taşıman daha dogru olur ben olsam motora baglamazdim cok sarsıntı yapar..

Arkadaslar sag gaz kolunun oraya bi yağ damlaması başladı tahminimce şu fren sıvısı kaçak yapıyor bi yerden. Bu aksam ilk kez servise gittim iş dönüşü ama dükkanı kapatıyorlardı yarın bakarız dediler.

Bugün ceketsiz bineyim dedim sırtım çarpılmışa döndü rüzgardan siz siz olun ceketsiz binmeyin.

Ben bu sıcakta fullface kask, tam koruma mont, eldiven ile biniyorum. Birde bana sor. Ter sel olup akıyor üstümden.

Günaydın

Rglad ,
Kyox 'a katılıyorum . Notebook'u sırt çantasında taşıman daha güvenli. Aslında sarsıntıdan solayı Notebook'ta bozulabilecek tek parca harddisk . ama zaten o bozulsa yeter :) .
Bugun servisi arayıp soracam bakalım nolmuş bizim zeytin. Derdi neymiş . Insallah cozulurde haftasonuna binebilirim.

Walla ben hafta sonu hep t-shirt ile kullandım . hiç rahatsız olmadım ama 60 tan yukarı pek fazla çıkmadığım düşünülürse (arasıra 80 yapıyom mecburen) normal herhalde.

Derwish , freelancer yazmışsın mesleği . ne üzerine çalışıyosun ? Bende Freelancer SAP Abap danışmanıyım.

Zam

ARKADAŞLAR HERKEZE SELAM MONDİALLERE GENEL BİR FİYAT ARTIŞI OLDU 125 ZN MODELLERİ ANAHTAR TESLİM RUHSAT VE PLAKA DAHİL 1.830.00 YTL OLDU:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar