sağol ibrahim. senle tanıştığımızda motor 2-3 bindeydi şimdi 17bine az kaldı. daha tık yok. sağlam çıktı. memnunum. sen evlendin. şimdi bu mayısta sıra bende. yoksa çoktan satıp cbf yada ybr almıştım. masraf çok.
Arkadaşlar bu motor ne kadar yakıyor diye çok soru geliyor ve forumdaki arkadaşlar deneyimlerini paylaşıyorlar bir de ben deniyim dedim. bakım yaptıktan hemen sonra (hava filtresi + yağ ) depoyu full doldurdum sonra 100 km gittikten sonra tekrar aynı yerde aynı pompadan fulledim. tam 12 tl ( 2.5 lt ) benzin aldı. çok hızlıda gitmedim çok yavaşta normal istanbulda şehir standarlarında.
buda motorun km de 12 kuruş yaktığını gösterir.
bizim depolar 4,2 litre olduğuna göre son damlasına kadar gidersek 168km gideriz) 20 tl ile 170 km yaklaşık hiç fena değil bence .
Bende de var zn yalniz bu motor icin normal teker sayaci koymuslar teker de scooter tekeri oldugu icin fazla %15 daha fazla yada % 15 daha hizli gidiyomus gibi gorunuyomus..test ettim cidden oyle cikti..175 km lik yolu 200 km olarak olctu..benim motor 2007 belki 2011 lerde sayaci degistirmislerdir onu bilmiyorum..
doğru söylüyorsun. fazla gösterge herkeste. benim motor 17bini devirdi 12,5-13 kuruş civarı yakıyor.yok doğru söylüyorsun bende 2010 var oda km yi fazla gösteriyor. dediğin gibi bizim yaptığımız değerler hep %10-15 değerinde fazla. ama benim öğrenmek istediğim bütün zn ler ne yakıyor .
kendi aramızda kıyaslamamız.
sanırım paslanmalar göstergelerin etrafı ve ön diskteki hidroliğin oralar. bence bi wd40 al sık temizle. düzelir. hatta bu fıs fıs yağ içerikli olduğu için paslanmayı engelleyici etkiyede sahip. :cat:Arkadaşlar selam;
125 Zn'm bütün kış üstü kapalı fakat etrafı açık otoparkın merdiven altı gibi bir yerinde durdu. Yaza doğru havalarda ısınmaya başlıyorken kaldığım yerden motosiklet kullanmaya devam etmek istiyorum. Ancak kış koşullarından ötürü ZN'nin nikelajlı kısımlarında küçük paslanmalar oluşmuş. Paslanmayı gidermek için pas sökücü vs gibi bir sprey alıp uygularsam geçer mi? Yoksa daha güzel çözümler var mı? Ne tavsiye edersiniz.
Teşekkürler.
Anladım teşekkürlerMeraba ömer bende znu nun asya markası varr motorumdan memnun olmadıgım tek yanı 2 kişi binince kalkışlar çok dengesiz oluyor bunun için arka amasörü daha uzun bi amasörle değiştirince hem altı yükseliyor hemde çok daha rahat makas atıyor![]()