Arkadaşlar;
Bende Asya 125T var. Tam bir vespa hayranıyım. bunun için aldım. 2005 ağustos doğumlu. Kullanımı inanın çok rahat. bende birde kros var. inanın şehir içinde kullanmak istemiyorum. Ancak uzun yol için iyi bir motor değil. Amortisörlerin yaylanma mesafesi çok kısa. Hele arka teker resmen yaylanmıyor ve tek amortisör. Çukurlarda dikkat edin. İki ikişi ile asla sürat yapmayın. Ağırlık merkezi arkaya doğru ve diğer scooterlere göre daha dik oturuşlu. Bu nedenle ön freni çok kayıyor.
8500 km'de tüm kasatı söktüm. Sübab ayarı karbüratör, variatör kayışı, bağlantı civataları, frenler kah eşden geçti, kah tornada yeniden yapıldı. Şu anda monte ediliyor.
Asyaların kasası (özellikle nikelaj kısmı) çooook zayıf. Arkasını bir yere vurmayın kasaya bağlanan yerlerinde hemen kırılıyor.
Plakasını nikelajdan uzak tutun. Sarsıntıdan nikelajı aşındırıyor. Ama bir nikelaj parlatıcı ile otur motoru saatlerce seyret.
Virajlarda dikkat edin. Didon tutuşu diğer motorlara göre farklı. Bu nedenle motoru yatıramıyorsunuz. dönüş çapıda biraz dar. Küçücük motor her yerden dönmüyor.
Ama her şeye ramen çoook rahat, keyifli, atak, ekonomik bir motor.