o zaman bana 15 ytl'den geçiren amcaya oha diyorum.
Şimdi siz philips bile farketmiyor diyorken ben acaba abarttımmı diye düşünüyorum. Daha dikkatli bakıcam...
@ roa
roa stickerları yakın zamanda kulübün ankara temsilcisi Can Yerli'den edinebilirsin.
@ urban
başka masraf yoktur. Katkıların için tekrar teşekkürler. :cat:
Shadow 90 (90 cc) ve Shadow 50 (50 cc) olan modeller 3-5 sene önce üretim bandından kalktı diye biliyorum ve hemen hemen eminim. Ama Honda halen yedek parça sağlıyor.
çalışmama'nın farklı nedenleri olabilir. start'a bastığında elektrik marşı tam performansla çalışmıyorsa veya hiç basmıyorsa, farlar kısık yanıyor veya tam yanıp müddet açık kaldıktan sonra kısılmaya başlıyorsa veya hiç yanmıyorsa sebep %99 ihtimalle akü olabilir. Akü bitiktir. Bosh 5 amper aküler 25 YTL civarı ve tavsiye ederim. Ayrıca bizim orjinal aküden baya daha küçük. Bu sayede torpidonun kıç kısmındaki ufak kapaklı boşluğa sığıyor ve torpidoda bir hayli yer kazanılıyor.
Ama yok starter tam alıyor fakat motor çalışmıyor, farlarımda bir sorun yok elektrik aksamı normal diyorsan, o zaman çok farklı sebepler sayabilirim. Mesela: Karburatör ayarı, aşırı pis hava filtresi, kullandığın benzin, buji ayarı, benzin aktarma hortumlarındaki kıvrılmalar-boğulmalar, arızalı benzin otomatiği, aşırı kirli benzin filtresi, çok düşük rolanti (marşla beraber gaz verdiğinde çalışıp ardından istop ediyorsa), çok yüksek rolanti (boğmuş olabilir), çalıştırırken aşırı gaz verilmesi(boğmuş olabilir) , vs... vs...
Hiç çalışmıyor derken yani bariz çalıştıramadın öyemi ? Ayak marşı ile denedinmi ? onda durum nedir ? Eğer herhangi bir sebeple motor boğuldu ve çalışmamak iiçin inat ediyorsa, ayak marşını kullanarak kullanım el kitabında gösterildiği şekilde inat ederek çalıştırmanı önerebilirim.
ii gunner.