mondial 100 mfh sorun'

selam. benim mondial 100 mfh motorum var motorum bakıma gitmeden önce iyi gidiyordu bakıma goturdum usta debraj balatası hafif zarar görmüş dedi.4000 de belki değişir dedi. motorumun yağı değişti . bakımdan geldikten sonra motorda bana göre bazı sorunlar oluştu. önceden son gazı verince motordan ses gelmezdi şimdi aşırı derece bağrıyor motor 1. vitesten 2 atınca öne arkaya doğru titriyor birde vites zor geçiyor geçerkende ses tak diye ses geliyor bakıma gitmeden önce vites atarken ses yapmazdı bilgilendirirseniz teşekkür ederim.

Ustan debriyaj ayarıyle oynamış olmasın?Motorun 4000 km de ise ve garanti kapsamı devam ediyorsa 4000 km de debriyaj bitmez.Şu andaki şikayetin devam ediyorsa bu şekilde kullanman olası bir arızaya(kullanıcı hatası deme ihtimali yüksek ustanın.)sebep verebilir bence.Vites degişiminde ses geliyorsa debriyaj ayarın bozuktur.Kolay gelsin.

motorum şuan 2200 de şimdi ise bağırmıyor vites zor geçiyor önceden de vardı tak diye de ses geliyor vites atarken

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:17 ----------

yanılş yağ koymaz gbime geliyor yinede bilmiyom

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:19 ----------

Yanlış yağ koymuş olabilir mi?

koymamıştır heralde tam olarak bilmiyorum hangi yağdan konulması lazım ?

kardeş bende de mfh var dış plastik aksamı çatladı 3-5 yerinden kendiliğinden.sende de böyle bir sorun varmı. mondial almayı düşünen arkadaşlarada bir tavsiye 200tl daha ver kanuni al. pişman oldum aldığımada alıcağımada

F54

2200 km ne ki bende 9500 oldu daha servise gitmedim servislik bi işi yok çünkü o yüzden hiçbir sıkıntı yok sende servise gitme çünkü mondial servisleri garnti kapsamı da yaramaz o yüzden yağı kendim değiştiririm zincir bakımı falan herşeyi kendim yaparım teker patlamasa yolda da kalmazdım ama kaldım mondiden değil tüm çin mallarından nefret ediyorum bir daha mı altın kaplama olsa çinli almam sende düzgün bi ustaya git motorunu yaptır servisin önünden geçmessen senin yararına olur

2200 km ne ki bende 9500 oldu daha servise gitmedim servislik bi işi yok çünkü o yüzden hiçbir sıkıntı yok sende servise gitme çünkü mondial servisleri garnti kapsamı da yaramaz o yüzden yağı kendim değiştiririm zincir bakımı falan herşeyi kendim yaparım teker patlamasa yolda da kalmazdım ama kaldım mondiden değil tüm çin mallarından nefret ediyorum bir daha mı altın kaplama olsa çinli almam sende düzgün bi ustaya git motorunu yaptır servisin önünden geçmessen senin yararına olur

usta 100 mfh var benim hava filtresi neresinde bunun.yağını zincirini hallettim bi hava filtresi kaldı temizleyeceğim.bilen varmı neresinde hava filtresi

F54

bende bilmiyorum performans gerekli olmadığı için hiç merak etmedim 15 gün sonra detaylı bakıma sokacağım gerekli ayarları yaptıracağım o zaman sana mesaj yollarım özelden bi faydası olmaz diye hiç bakmadım

kardeş bende de mfh var dış plastik aksamı çatladı 3-5 yerinden kendiliğinden.sende de böyle bir sorun varmı. mondial almayı düşünen arkadaşlarada bir tavsiye 200tl daha ver kanuni al. pişman oldum aldığımada alıcağımada

bendede oldu o sorun yan tarafı kırıldı ama cuvata taktım idare ediyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:44 ----------

bende bilmiyorum performans gerekli olmadığı için hiç merak etmedim 15 gün sonra detaylı bakıma sokacağım gerekli ayarları yaptıracağım o zaman sana mesaj yollarım özelden bi faydası olmaz diye hiç bakmadım

tamam kardeşim .

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:46 ----------

neresini yaptırayım .?

Büyük ihtimal Yanlış yag koydu ( kalın) kalın geldınden viteslerın zor geçiyor

bakım yaptrcaksan servise götürme derim iyi bir usta bul 4000 de balata değişimi çok çok erken bence ha bide yürüyen motor elletilmez ne zaman subaplardan ses gelir gidişatı değişir o zaman götür ellettikçe bozulur aynılarını bende yaptım tecrubem var :pr:

bendede var 2011 lerden kaporta sorunu benimde sol tarafta oldu vites gecişleri yagdan folayı benimde oyleydi depriyaja gelince ben 250 de degiştirmek zorunda kaldım kullanıcı hatası dedi bizde bayi ile konustuk bayi parcayı fabrikaya yollattıbekliyoz bakalım ne dicekler

F54

arkadaşalr siz de şans yokmuş nasıl olurda debriyaj bozulur daha 250 km de bende daha tık yok inşallah bi sıkıntı olmadan da satacağım fakat ben çok sakin kullanıyorum zorlama falan yok yüksek hızlarıda sevmediğim için bi sorun çıkarmadı kaporta konusunda ise mondi sınıfta kaldı 2010 model ve sonrasında her modelinde böyle sorunlar var

aslında güzel motor motor yüksek devirlerde kullandgım halde 5 liraya 46 km gidiyo sürat olarak daha denemedim 3 vites 90 na dayıyo bu aralar aramız acık bi kaza gcirdik kol alçıda cıkmasını bekliyoz bu arada kaportaları cok pahal bea

F54

3 vitesle 90 yaparsan motoru çok cabuk kucağına alırsın ben sana söyleyeyim sana birşey olmasın ama dikkat et bunlar o kadar hızda hiçte güvenli değil

hava filtresinin yerini öğrenebilen varmı.bir foto ile söyleyiversinde tamirciye gitmeden kendim yapayım temizliğini.

hava filtresinin yerini öğrenebilen varmı.bir foto ile söyleyiversinde tamirciye gitmeden kendim yapayım temizliğini.

Hava filtresi hani sag da ve solda 2 tane delik on granjlarda hatta karbiretor var onun ustunde kardesim karbiretorun ustunde filtre kutusunu dikkatli bak goruceksin. :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar