Metzeler // Pirelli ne önerirsiniz?

Peki scooter için Metzeller mi Pirelli mi?
sukuterde City Grip 3-4 takım 100.000 km den fazla kullanmışımdır yaz kış güzel yol tutuyor ama çivi mıknatısı mübarek kaç defa delindi unuttum 😬

Anlas Tournee de 3 takım kullandım yazın süper , kışın 10 km sonra ısınınca iyi sayılır da yağmurda City Grip performansı yok ama sağlam , uzun ömürlü lastik..

Ufak tekerli sukuterlerde max hız 80-90 ise Anlas Winter Grip efsane yol tutar , özellikle kışın yağmur çamur kullanacaksan tavsiye ederim..

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Peki scooter için Metzeller mi Pirelli mi?
Scooter nedir?
Tecrübem; Roadtec scooter mükemmel, city grip idare eder dik gidiyorum dersen sorun yaşatmaz, diablo scooter kuruda inanılmaz iyi, ıslakta aşırı binemedim ama denk geldiğim yoğun yağmurdan sorun yaşamadım. 16”-14” iki farklı motosiklet kombinasyonu bu tecrübeler.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kymco 350 aslında city grip var ama virajlarda atlama yapmaya başladı.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Roadtec 01 stoğa girer girmez sipariş ettim, geçen hafta da taktırdım, başımdan geçenleri paylaşayım.
Bu konularda tecrübesiz olduğumdan önce dominar grubuna sordum lastik değişimi kaça yaptırıyorsunuz ortalama piyasa nedir diye, Ankara'da 500-800 TL diye yorum geldi, max 1000-1500 TL olması gerektiğini bildirdiler.

Önce lastikçinin yönlendirdiği ustayı aradım, değişim için 2500 TL fiyat verdi, ben sana dönerim deyip kapattım :)
Sonra yetkili servise gittim onlar da jantları söküp dışarda başka lastikçiye götürüp değiştiriyor, usta dükkanda yoktu çırağı ustayı arayıp sordu, öncesinde balans istiyormusun diye sormuştu tabiki istiyorum dedim, 1500 TL fiyat verdiler, tamam değiştirelim dedim başladık işe.
çırak ön jantı söktü o arada bir daha sordu balans istiyomusun diye evet dedim istiyorum, ustayı birdaha aradı, abi dedi o zaman 500 TL de balans ücreti varmış dedi, biraz konuştuk ettik lanet olsun dedim tamam 2000 TL yap birdaha gitmeyeceğim zaten oraya, bu sefer lastikçiye gitti kış dönemi olduğu adam balans makinasının aparatlarını değiştiremem demiş balans yaptırmadık, o arada bizim usta da gelmişti, motor daha yeni jantında sıkıntı yoktur balanssız da bir sorun olmaz dedi, iyi dedik balanssız takıldı şimdilik sıkıntı görünmüyor, 1500 TL verdim çıktım.

henüz çok gezmedim ama ilk andan itibaren dominarın orj. naylon lastikleriyle fark olarak ilk hissiyatım motor direkt dönüyor gibi hissettirdi, karting yapanlar bilir karting aracı rayda gidermiş gibi direksiyonu çevirir çevirmez dönerya o derece yol tutuş var gibi motorun dönüşleri daha direkt geldi. Naylon lastiklerde sanki dönerken bir yandan da ufak ufak kayıyormuş muhtemelen. Konforda bir fark henüz hissetmedim ama sadece dönüşteki direktlik hissiyatı bana yeter de artar daha güvenli hissediyorum şuan için.

Ön lastiğin yönünü usta böyle olduğunu söyledi üstünde çok küçük bir üçgen çentik koymuşlar ama geniş bir zamanda yandaki etiketleri kontrol edeceğim.

30z1t8a.jpeg

81q7fj4.jpeg

krz2h0a.jpeg

fra83uy.jpeg

6xzt9cg.jpeg
Viraj dönüş, yol tutuş ve frenlemede müthiş farkedecektir. Kaliteli lastik bambaşka bir dünya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar