Metzeler // Pirelli ne önerirsiniz?

Motosikleti
Dominar D250
Selamlar, Dominar 250 için lastik bakıyorum, tyrereviews'de önerilen marka dunlop ama bulunduğum ilde Pirelli ve Metzeler satılıyor,
satışçı elinde pirelli olduğu için biraz onu önerdi, metzeler'ın ithalatı henüz belli değilmiş şuan elinde stok yok.
aradaki fark olarak metzeler'ın yağmurda biraz daha iyi olduğunu ama pirellinin yeterli geleceğini söyledi.
şuan için verdiği fiyatlar Metzeler 12.400 TL
Pirelli 9.000 küsür TL

aşağıda resimlere tyrereviews linklerini ekledim ama orada tüm ebatlar için yorum olduğundan dolayı doğru fikir vermeyebilir,
kullananlar varsa sizin öneriniz ne olurdu?

100/80 R17
130/70 R17

Metzeler ROADTEC 01

Pirelli Diablo Rosso Corsa

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Metzeler al. Islak kuru kesinlikle üzmez. Zaten o motorla diz değdirmeler vs yapmayacağın için metzeler seni hayli hayli idare eder.

Motosikleti
Honda CBR500R
Roadtec 01 kullandım km bakımından daha uzun ömürlü ve her yola geliyor. D250'de işini görecektir.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bu lastiklerin rosso corsa olduğuna emin miyiz? Yanlış anlaşılmış olabilir mi? Rosso Sport olmasın?

Motosikleti
Dominar D250
Bu lastiklerin rosso corsa olduğuna emin miyiz? Yanlış anlaşılmış olabilir mi? Rosso Sport olmasın?
doğrudur muhtemelen diablo rosso sport olacak, tyrereview'de rosso corsa varmış rosso sport çıkmıyor.
motolastik.comdan baktığımda belirttiğim fiyata rosso sport geliyor

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Rosso sportsa günlük kullanıma daha uygun olur. İkisi çok farklı karakterde lastikler.

Motosikleti
Dominar D250
Rosso sportsa günlük kullanıma daha uygun olur. İkisi çok farklı karakterde lastikler.
peki Rosso Sport vs Metzeler Roadtec 1 konusunda ne dersiniz?
--------
ilk yorumunuzu şimdi fark ettim zaten cevap vermişsiniz, tamamdır :)

• Beğen
Tepkiler: ACT

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Rosso sport bir miktar daha yağmur çamur gider ama roadtec 01 gibi olmaz yinede. Rossa corsa ss lastiği. Rosso sport daha mid-tier lastiği diyelim. İş görür ama rt01 kadar değil. Aynı ikilemde scooterda kalıp diablo rosso scooter taktım. Aldığım lastik için ısınana kadar dikkat sonra sıkıntı olmaz deniliyor. Kuruda yatırıp kaldırıyorum şahane. Yağmurda göreceğiz durumu.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Metzeler markasının sahibi de Pirelli zaten. :)

Ben motoruma metzeler almıştım, mıcırlı falan köy yollarında gezmeyi sevdiğim için Karoo street modelini aldım, temiz asfaltlı otoban gibi yollarda ötüyor, öyle böyle değil, jet uçağının ötmesi gibi sesi var, kulak tıkacı kullanmasam çok rahatsız ederdi. Hatta yanımda motorla giden diğer arkadaşlar da duyuyorlar, düz giderken ötme var ama virajlarda yatınca ötme sesi kesiliyor.

Rosso Sport bu MT25'lere takılan çakma Diablo Rosso II'ler gibi Pirelli'nin aman pasta kaybetmeyelim lastiklerinden olmasın? Brezilya üretimiydi onlar, normal Rosso ile alakası yoktu.

Nasıl bir sürüşün olduğunu ne beklediğini söylememişsin ama Roadtec 01 genel geçer sürüş koşullarının hemen hepsinde çiçek gibi çalışır.

Motosikleti
Dominar D250
o zaman son karar Metzeler, teşekkürler (y) ithalat durumu ekim sonunu bulacakmış bakalım ne zaman teslim alabilirim, paylaşırım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
o zaman son karar Metzeler, teşekkürler (y) ithalat durumu ekim sonunu bulacakmış bakalım ne zaman teslim alabilirim, paylaşırım.
metzeler için motolastik.com bayilerine bir sorun, belki elinde stokta olanı vardır.

Ben de metzeler karoo street'in yol tutuşundan çok memnunum ama otobanda ötüyor, bir sonraki değiştirişimde büyük ihtimalle metzeler tourance next 2 alacağım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim şimdiki minik motorumun lastik ebatları 110/70/17 - 140/70/17 ve eski motorumda yıllardır kullanmaya alışık olduğum Michelin Road 4 bu ebatta lastik üretmiyor ama Metzeler Roadtec 01'de bu ebatlar varmış. Ben de eski sahibinin takmış olduğu Viento Sportları Wintergriplerle değiştirmeyi düşünüyorken şimdi gönlüm Roadtec 01'e kaydı.

Motosikleti
Dominar D250
Roadtec 01 stoğa girer girmez sipariş ettim, geçen hafta da taktırdım, başımdan geçenleri paylaşayım.
Bu konularda tecrübesiz olduğumdan önce dominar grubuna sordum lastik değişimi kaça yaptırıyorsunuz ortalama piyasa nedir diye, Ankara'da 500-800 TL diye yorum geldi, max 1000-1500 TL olması gerektiğini bildirdiler.

Önce lastikçinin yönlendirdiği ustayı aradım, değişim için 2500 TL fiyat verdi, ben sana dönerim deyip kapattım :)
Sonra yetkili servise gittim onlar da jantları söküp dışarda başka lastikçiye götürüp değiştiriyor, usta dükkanda yoktu çırağı ustayı arayıp sordu, öncesinde balans istiyormusun diye sormuştu tabiki istiyorum dedim, 1500 TL fiyat verdiler, tamam değiştirelim dedim başladık işe.
çırak ön jantı söktü o arada bir daha sordu balans istiyomusun diye evet dedim istiyorum, ustayı birdaha aradı, abi dedi o zaman 500 TL de balans ücreti varmış dedi, biraz konuştuk ettik lanet olsun dedim tamam 2000 TL yap birdaha gitmeyeceğim zaten oraya, bu sefer lastikçiye gitti kış dönemi olduğu adam balans makinasının aparatlarını değiştiremem demiş balans yaptırmadık, o arada bizim usta da gelmişti, motor daha yeni jantında sıkıntı yoktur balanssız da bir sorun olmaz dedi, iyi dedik balanssız takıldı şimdilik sıkıntı görünmüyor, 1500 TL verdim çıktım.

henüz çok gezmedim ama ilk andan itibaren dominarın orj. naylon lastikleriyle fark olarak ilk hissiyatım motor direkt dönüyor gibi hissettirdi, karting yapanlar bilir karting aracı rayda gidermiş gibi direksiyonu çevirir çevirmez dönerya o derece yol tutuş var gibi motorun dönüşleri daha direkt geldi. Naylon lastiklerde sanki dönerken bir yandan da ufak ufak kayıyormuş muhtemelen. Konforda bir fark henüz hissetmedim ama sadece dönüşteki direktlik hissiyatı bana yeter de artar daha güvenli hissediyorum şuan için.

Ön lastiğin yönünü usta böyle olduğunu söyledi üstünde çok küçük bir üçgen çentik koymuşlar ama geniş bir zamanda yandaki etiketleri kontrol edeceğim.

30z1t8a.jpeg

81q7fj4.jpeg

krz2h0a.jpeg

fra83uy.jpeg

6xzt9cg.jpeg

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Peki scooter için Metzeller mi Pirelli mi?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Güzel günlerde kullanın. Ben de Roadtec 02 kuklanıyorum, yağmurda da deneme şansım oldu, gerçekten güven veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar