- Konu Yazar
Hocam, 3-4 bin liraya git ikinci el bir cbf150 yada ybr 125 al.
Allah kaza bela vermesin ama nasılsa düşe kalka öğreniliyor bu meret.
Sen giderken kaza yapmasan bile acemilikten yan ayağı açmadan üstünden indiğin motorun devrildiği,
Kendini geri geri iterken ayağının kayıp düştüğün olacak elbet.
O yüzden grenajsız, yan yatınca hem kalbini hem cüzdanını üzmeyecek bir motor al.
1-2 sezon 7-8 bin km kullan. Biraz tecrübe kazan.
Sonra git istersen shadow al istersen 1200 gs al istersen s1000rr al istersen goldwing al istersen burgman al.
Yeterki tecrübesiz bir şekilde çıkmayın makinelerin üstüne.
Demem o ki shadow gibi ağır ve güçlü bir makine ile başlamayın.
Kendimden örnek vereyim, benim motor serüvenim 2 seneyi aştı.
10 binden fazlada kilometre yaptım ancak hala 250 cc üstü bir makine kullanmaya çekiniyorum.
Biri bana gelip 600rr hediye etse alır kullanmadan satarım.
Çünkü bu işin geri dönüşü yok, motorun kaportası senin bedenin.
Motor seçimi konusunda fikir vermekten ziyade üstüme vazife olmamasına rağmen akıl verdiğimi farkındayım, kusuruma bakmayın.
Ama bunlar çok önemli. Siz 27 yaşında bir öğretmensiniz bunların hepsini zaten düşünmüşsünüzdür,
Ancak bu yazdıklarımı burayı okuyan 16-17 yaşındaki, sizin öğrencileriniz yaşındaki motora hevesli gençlerde okuyor,
Onlarada örnek olmamız lazım.
Ayrıca motor için verilecek para düşünülürken kask mont eldiven başta olmak üzere diğer koruma ve ekipmanlarada para ayırılmalıdır.
Tercihiniz şimdiden hayırlı olsun, tekeriniz düz bassın hocam.
Saygılar.
Çok teşekkür ederim Bekapa Sencer beyde buan benzer bir sey sölemişti hafif motor alın diye ama çok küçük ve komik duruyorlar gerçi ilk başlarda snaırım küçük ve komik durmasını bırakıp ufak motorla başlama fikri aklımda yer edinmeye başladı çünkü ortak kanı bu gibi Sencer beyinde dediği gibi her zamn o sizi taşımayacak bazen siz onu taşıyacaksınız . Fakat beni düşündüren diğer konu ufak motorl her gün 60 - 70 km yol gidebilecekmiyim malum avrupadan asyaya gecicem ben o motorla