Merhaba MT ailesi

Arkadaşlar öncelikle hayırlı akşamlar diliyorum İsmim Yiğit 19 yaşındayım izmirde yaşıyorum ve motorsiklet ehliyeti alıp motor almak istiyorum bunuda ekim ayının 20 sine kadar yapmayı planlıyorum honda cbr almayı düşünüyorum başlangıç motoru olarak honda cbr 250 repsol uygunmudur sizce yada eğer uygun görürseniz yamaha r25 de istiyorum fakat gözümü korkuttular çok hızlı çok seri altından kaçar falan dediler scooter geçmişim var 2 3 ay boyu kullandım ve rahat kullandım düşme kalkma olmadan yardımlarınızı esirgemeyin lütfen arkadaşlarr motoru sıfır mı yoksa ikinci el mi alayım ondada yorumlarınızı bekliyorum :):king:

Yaşın ve tecrüben gereği 125 cc ile başlaman daha doğru olur gibi. Yirmi yıllık motosikket sürücüsü de olsan tek bir hatada sevenlerini üzebiliyorsun malesef. Belki her iki cc arasında dağlar kadar fark yok ama bazen trafikte bir hata yapıpta o durumdan sağ sağlim kurtulduğunda iyi ki diyorsun iyi ki bunla başlamışım... Bir 10 km hız farkı hayat kurtarıyor bazen.

600 cc ile başladım 250 de neymiş diyenler olur belki burda da, onlara kulak asma. Barkın abinin dediği gibi Allah seviyor, kainatta yıldızlar konum alıyor, bir şey oluyor yaşıyor o adamlar :)

Bende henüz yeniyim hem forum hem motosiklette. Forumun taziye kısmında nice genç yaşta insanın aramızdan çekip gittiğini gördüm. Ne kullanırsan kullan bunlar aklında bulunsun ve bunları düşünüp kendini tartarak karar ver.

Selametle.

çok teşekkür ederim yorumunuz için fakat bi hız tutkum yok :D hızdanda korkuyorum zaten motoru alış sebebim sadece dış görünümü 125 cc yi denedim bindim ve çok küçük geldi cbr daha rahat oturdu o yüzden bunu seçtim top speed yapmam asla :D

Cbr 125 14-15 kasaların 250 den çok bir farkı yok (Görünüş olarak). İkinci el cbr 250 fiyatına sıfır cbr 125 alabilirsin. Kaza yaptı mı, bakımları tam mı diye kafa yormazsın. Acemilikte motosikleti çok iyi tanımadığından altındaki makinaya güvenin olur sıfır olursa, yolda bırakır mı demezsin. Bir zaman sonra 125 cc nin yetmediğini de göreceksin, işte o zaman düşünürsün daha yüksek bir cc.

Ama sende şimdi tamam git 250 cc al dememizi bekliyorsun kendi içini ferahlatmak için :)

Başlığı "bana cbr 250 al deyin" olarak açsaydın da bunca laf anlatmaya uğraşmasaydık bizde :) :)

Şaka bir yana bunlar benim görüşüm, alacağın motoru kullanan bir arkadaşın fikrini de al bence.

Kısa zamanda kavuşursun hayaline inşallah.

125 lik cbr alabilirim problem yok fakat iyi yorumlar almamıştım onun hakkında ama siz tabikide profesyonel siniz benden daha bilgilisiniz size şöyle bi soru yönelteyim ozaman motoru atıyorum 10.000 aldım cbr 125 5-6 ay sonra ne kadar aşşağıya satarım çok zararım olurmu

2014 cbr 125 ilk çıktığında liste fiyatı 8.650 tl idi. Şimdi ikinci elini bu fiyata satıyorlar. Türk lirasının değer kaybı ile birlikte her şeyde olduğu gibi motosiklet piyasasında da fiyatlar tavan yaptı şu sıralar. Önümüz zaten kış, 2016 baharına kadar sabrederim derseniz belki bu fiyata temiz bir cbr 250 bile alabilirsiniz ya da 16 model bir 125. Fiyatlar tavan olduğu için her ne alırsanız alın satarken bir düşüş yaşayacağını düşünüyorum ama ne kadar olur bilinmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar