Merhaba Motorumdan ısındıkça ses geliyor sesi bastırmak için hangi yağı kullanmalıyım

selamlar. Motorumun karter kısmından ses geliyor aynı gevşek subap sesi gibi. Bu ses ısındıkça artıyor rahatsiz ediyor. Bu sesi bastırmak için kalın yağ koysam yararı olur mu? Şuan 10/40 honda kroon oil adında yağ var 1 hafta önce değiştirdim ondan öncede aynı yağ vardi. Neden sesi bastırmak istıyosun aç motoru baktır dıçeksnz suan maddi durum kotu. Açldımı 150 tl den aşşagı kurtarmaz yağ balata conta değşmesi gerekıyor

Son düzenleme:
Bizim çinlilere ince yağ ve tam sentetik yağ yaramıyor.
Kışın 10/50 yazın 15/50 yarı sentekik yağ kullanınca bu tür sorunları yaşamadığımı farkettim.

evet. Biliyorum. Alt kısımda kranka bağlı bi dişli vardır.bu dişli iteceklere hareket verir. Aşağı yukarı. Bu dişli aşınırsa sibob sesine benzer bi ses verir. Sibobları nekadar ayarlarsan ayarla bu sesi kesemezsin. O dişli değişmediği sürece. o dişlinin adını tam olarak bende bilmiyorum. Ekzantrik yakın olduğu için ekzantrik dedim. Tecrübeyle sabittir. Muhtemelen sorun o olabilir.

peki. Levsy. 15/50nin sesı azaltcağnı dusunmuyorum en az 20/50 kurtarır. Cunku nerdeyse duwarlarda çınlıyor sesı. Yarın alıp deneyim barı.

krank rulmanları ve krank kolu şüpeliler listesinde. Haberin olsun :)

Evet öyle yaparak dene, başka çare yok.
Ancak bu tür şeyler aspirin içmek gibidir, ağrı yok olur ama o ağrıya neden olan şeyler kalır :)
Sübap ayarlarının düzgün olduğunu düşünüyoruz tabii bu arada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar