Merhaba,
Sonunda bir Megelli250r sahibi oldum bende.
150 km'de henüz motorum kaç km de yağ değiştirmeliyim ve hangi marka kullanmalıyım?
Benim ilk vitesli motorum rodaj bilgisi edindim ama yapmış birisinden megelli kullanıcısından okumak isterim tekrardan yani nelere dikkat etmeliyim ne yapmalıyım?
Teşekkürler.
iyi sürüşler :bounce:
Hayırlı uğurlu olsun kardeşim, Allah kaza bela göstermesin ve tekerin yere hep düz bassın inşallah. Aramıza yeni arkadaşların katılması bizleri de mutlu ediyor, bu demek oluyor ki artık bazı ön yargıları gerçekten giderebiliyoruz. Umarım nice kilometrelerce bizler gibi sorunsuz bir şekilde Megelli motosikletini kullanır bizlerle de düşüncelerini paylaşırsın.
--- Gelelim Benim Bir Hikayeme --- ( Tavsiyem sıkılmadan okuyun, büyük ders çıkartırsınız Megelli Sahipleri )
@tian kardeşim yine yine Kavacık 'tan ( FSM 'den ) çıkıp Okmeydanı sapağından dalıp, Zeytinburnuna doğru gitmeye kalkıştım. En son hatırlarsan bana yolda yardımcı olmuştun

Ki dün yine az önce dediğim gibi öyle bir hataya karıştım ve Okmeydanı üzerinden yola koyuldum ve hikaye burada startını bana verdi

En son yağ değişimini yapalı 4,500 Km oldu ki arkadaşların bilgisizliğine kandım normalde 3.000 Km 'de bir değiştirmem gerekiyormuş fakat arkadaşım " Scooterın yağını bile ben 5,0000 Km 'de bir değiştiriyorum Racing 'de öyle iş mi olur. " Deyince bende 5.000 'de değiştiririm diye bir düşünceye kapıldım

Birde iş yoğunluğundan dolayı bir türlü Cengiz Motor 'da uzak olduğu için gidemiyordum ( birde yol üstümde değil ) her neyse, dün Okmeydanı sapağından çıktım motorun egsozundan yavaş yavaş sesler gelmeye başladı, çok aldırış etmedim bir evrak verecektim hemde ofisten erken çıktım ya evrağı verim Zeytinburnundan hemen oradan Cengiz motora geçerim dedim. Egzoz da ki ses artmaya başladı ben gaz verdikçe, sağa çektim motoru kapattım egzoz ağzına baktım ki simsiyah olmuş ( aklımca herhalde artık yağ yakıyor motor dedim ) ama egzoz içinde sanki silahlar patlıyor ben motoru sürdükçe yada rölanti de bıraktıkça.
Evrak verme işini iptal ettim hemen çektim motoru Cengiz Motor 'a, orada ki Murat ustaydı galiba saat daha 17:30 ve diyalog aynen şöyle ;
Ben : Usta kolay gelsin,
Usta : Eyvallah,
Ben : Ya usta sesi duydun, sıkıntısını giderebilirmiyiz bunun bu akşam ( biliyorum daha önce konuştum 19:00 'da kapatıyorlar )
Usta : Ya bunun şimdi yağı değişecek, egzoz herhalde ya bir yerden patlamış yada bir contası var o gevşemiş onun içinde karbiratörü felan sökmek gerek ( yalnız ustanın elinde çay bir yandan çay karıştırıyor bir yandan benimle konuşuyor )
Ben : Usta halledemezmiyiz bunu bu akşam ya, evim uzak.
Usta : Halledemeyiz bu saatten sonra motorcu bulamazsın çalışacak.
Ben : Ne yapacaz burada mı bırakmam gerekiyor ?
Usta : Evet burada bırakman gerekiyor ( içeri girdik servise birlikte ) yalnız burada da nereye bırakacaz yer yok ki ya...
Ben : Peki kaça patlar bu durum bana?
Usta : Egzoz 50TL 'den aşağı çıkmaz, yağ değişimi de yapıcaz 70 'de o toplamda 130 'dan aşağı olmaz...
Ben : Ne yapacaz ( sinirlerim geriliyor iyice ) bu egzoz böyle sorun yaşatırmı bana bak arıza ışığıda yakıyor.
Usta : yok yok yaratmaz sadece böyle ses yapar işte birşey yok.
Ben : İyi tamam en azından beni bugün idare etsin, cumartesi günü ben sana gelirim. Yarında arabayla işe gider gelirim.
Dedim ve çıktım oradan yalnız yarın sabah evrağı bırakacağım nokta öyle illet bir yer ki araba ile gitmek insanın ömrünü bitirir. Saat oldu 17:45 ve o sinirle aklıma @tian arkadaşın dediği Oktay usta geldi ve hem şansımı denemek istedim hemde sabah halledeceğim iş için motosikleti kullanmak istiyordum kesinlikle.
Oktay Motor 'u bulmakta biraz zorlandım işlek bir ana caddeye bağlanan bir ara sokakta ki noktada yeri, bulana kadar kime sorduysam " kapalıdır abi " dediler. Ben buldum Oktay Motoru şansıma açık çıktı ve hemen içeri dalıp derdimi anlattım sağolsun Oktay usta hemen çay kahve istermisin diye sorunca anladım ki geldiğimiz yer tam bir ESNAF mekanı, hemen aldılar motosikleti basit bir egzoz ayarı sonra bir yağ değişimi derken 70,00TL 'ye patladı bana. Sağolsun ama gerçekten sağolsun ilgilendi, benim için en önemli olan şey ise, bana karşı olan sıcak kanlılığı, sohbet etmesi, güler y üzlülüğü, esnaflığı, yardım severliği, hangi saat olursa olsun gittiğinizde kapıdan geri çevirmemesi.!
Adam esnaf abi esnaf ! Adam doymuş doymuş ama yine de saygıda kusuru hiç eksiltmemiş ! Bundan sonra Cengiz Motor 'un üstünü çizdim, gideceğim adres kesinlikle kesinlikle Oktay Motor olacaktır.
Zaten adam işin ehli, temizde işçiliği var, ayrıca gerçekten sizin söylemediğiniz noktaları bile kendisi beğenmiyorsa hemen düzeltiyor ve Cengiz Motor gibi ekstra işçilik adı altında çakmıyor çünkü adam işini severek yapıyor belli ki...