Marş motorunun kömürlerin 3 hafta önce temizlettim. İyi görünüyor demişti usta. Motor çalıştığı zaman rölantide 12 volttan biraz yüksek gösteriyor. Gaza basınca ya da rölanti devrini musluktan arttırdığımda 13.4 - 13.7 aralığında değişiyor. Motor sıcakken ya da soğukken pek farketmiyor, akü yeni şarjlıysa butona tek basışta çalışıyor ancak üzerinden 24-48 saat geçmişse ilk çalıştırırken full gaz vererek çalıştırabiliyorum, gaz vermeden çalışacak gücü bulamıyor gibime geldi. Bildiğim kadarıyla full gaz verip marşa basarak çalıştırma yöntemi boğulmuş motorlarda uygulanıyor sadece, Bundan yola çıkarak da önceki sayfada ferhatkars arkadaşın yazdığı gibi iyi hava emme yapmıyorsa motor boğuluyor ve ben gaz vererek boğulmadan mı kurtarıyorum acep?
ferhatkars arkadaşın yazdığına cevap olarak; benim motormda hava alma sistemini dediğin gibi inceledim. Hava filtresi kutusunu açtım, bir boru var ve bu kapalı kutuya basınçlı hava veriyor, diğer yanda da hava filtresi var, ve hava filtresinin altındaki boru da havayı karbüratöre taşıyor. Ama dediğin gibi elimi koyarak kapattım, hiç de içeri vakumlamadı, hatta önüne peçete bile koydum, kıpırdamadı bile, Acep dediğin gibi karbüratöre giden bir yerde yırtık mı var, yoksa benimki vakumlama şeklinde değil de kutuya pompayla hava üfleme şeklinde mi çalışıyor bunu araştırıyorum şimdi. Eğer sorun buradaysa yani zengin karışım oluyorsa, aküm azaldığı zaman bujiler iyi çakamadan motor boğuluyor, akü full olunca bujiler iyi çakıp boğulmadan kurtarıyor olabilirim.