Arkadaşlar hepinizine ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Öncelikle çok sevinçliyim sanırım bu gece sorunu çözdüm, anlatacağım.
Geçtiğim adımları ve herkesin önerilerine tek tek cevap yazayım ki ilerde benzeri sorunu yaşayan olursa faydamız olsun (bu niyetle biraz detaylı yazarsam sıkılmayın):
Özer abi Depoda yaklaşık 150 km'lik daha benzin var.
Motora benzin ulaşmama sebeplerinden biri olabilecek olan deponun içindeki vakumu önleyici görevi de olan tahliye borusunun tıkanmış olabileceğini düşündüm, depo kapağını açınca tısslama, basınç sesi gibi sesler gelmedi, ayrıca açık da çalıştırdım. Benzin hortumlarını kontrol ettim. Benzin filtresi hariç depo kısmını eledim.
Sonra geldim ateşleme kısmına, önce tek tek buji pipolarını sökerek buji kablolarını test ettim, kablonun ucunu motor bloğuna yaklaştırarak kıvılcımları gördüm, sonra buji pipolarında sorun olabileceğini düşünerek tek tek tüm buji pipolarının içine tornavida sokarak ve bu tornavidayı motor bloğuna yaklaştırarak kıvılcımları gördüm. Sonra da tek tek bujileri çıkartıp piposuna sokarak her bir bujinin ucundaji kıvılcımı da gördüm. Ateşleme sorununu da eledim böylelikle.
Marş motorunun kömürlerinden şüphe ediyordum önceki denemelerimde, onu da yerinden söktürerek ustaya temizlettim, ya da temizlediğini söyledi.
Akümü evde şarj ettiğim için full olduğuna eminim, böylelikle bu kalemi de eledim.
Geriye iki tane şüphe edecek yer kaldı, ya karbüratör ayarı, ya da hava filtresi tarafından karbüratöre girişte bir yırtık sebebiyle yanlış karışım, ki önceki tespitlerime göre motoru çalıştıramadığım denemeler sonunda bujileri hep ıslak buluyordum. Olsa olsa bir şekilde zengin karışım olabilir diye düşünüyorum, hala karbüratör ayarından şüpheliyim. Ben hiç dokunmadım yerini de bilmiyorum ama bir şekilde belki de ayar bozuldu.
Neyse sonuç olarak taktım tüm bujileri, benzinimiz var, akü takılı. Bastım marşa çalıştı. Daha marş motorunu turunu tamamlamadan hatta. arka arkaya 30 dan fazla denemede hepsinde çalıştı. Kafa da karıştı.

ya akünün gücü yetmiyordu önceki denemelerde, ya da temassızlık dedim.
Sonra taktım seleyi yerine; oturdum üstüne ve denedim çalışmadı. Haydaa... Tekrar söktüm seleyi, şöyle bir sahne ile karşılaştım. Önceki sahibinin aldığı Yuasa marka akü, olması gerektiğinden büyük görünüyor. Çünkü akünün üstünde bulunan kabloları elektronik kutularını akünün üstünde tutan plastik bir kase var. Kaseyi motora vida ile sabitliyorsunuz. Ama kasenin vida deliği ile karşı taraftaki motordaki delik arasında 3-4 santim uzaklık var. Yani akü boyut olarak büyük olunca tüm sistemi yükseltmiş. Bu kasenin kenarından geçen kablolar da seleyi üstüne koyunca eziliyor. Seleyi sökünce çalışıyor, seleyi takıp oturunca çalışmıyor. Ya da yine benim şansıma denk geldi bir şekilde bilmiyorum. Ben de aldım maket bıçağını kutunun kenarında kabloların geçebileceği bir oyuk açtım. Taktım seleyi bastım marşa çalışıyor. 10 kere de böyle çalışınca sorunun çözüldüğüne inandım, ama yarın göreceğiz durumu. Belki de akünün gücü azaldı ve sökme takma sırasında dinlendiği için kendini toplamış ve tekrar çalışmış bile olabilir. Eğer yarın yine bir sorun yaşarsam, belli ki karbüratörden, ilk çalıştırdığım anda servise süreceğim motoru.
Bu da son halinin videosu;
[YT]82kHw2ZZ3zw[/YT]
Tekrar yardımı geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.