dişlilkerde alakalı bi durum
ön dişli büyürse arkada küçülürse
tork düşer ağırlığa ve rüzgara bağlı olarak hız artar bizzat denedim
kendi orjinal dişlilerini takmalısın hee yok dersen arka dişliyi 2 diş küçük taktır ön dekini elleme orjinali kalsın +-10km artar hızın hepsi bu
karbürotör le falan la filanla alakası yok bu işin
ExTReMa Herkes işkembeden atmış..
Elektriksel sorun değil bu dişli değişimi ile alakalı
Ön dişliyi 2 diş büyüttüysen eğer arka dişliyi küçültmeyecektin..
Arka dişliyi eskisi ile değiştir
Ön dişli yeni olarak kalsın biraz daha devir yapacaktır
Başka hiçbiryerini kurcalama çünkü sorun başka yerde değil..
Kaynak:
http://www.motosiklet.net/forum/newreply.php?do=newreply&p=2212619#ixzz179VV2y1n
vay arkadaş adam demişki boştada gaz verince 6000 deviri geçmiyo demiş herkez sallıyo mallıyo demişsiniz ama okumadan cevap vermiş birde bu adam s. mı dişliyi değiştikten sonra gitmediğini anlayamıcak vay arkadaş motorun lastiğini kalınalştır motorun devri düşşün dişli tak motorun devri düşşün daha komik bişi düşünemiyorum :queen: :queen:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:15 ----------
sen benim mesleğimi biliyormusun da konuşuyorsun??? işte burada daha dün motor yüzü görüp karşısındakini tanımadan yazanlar yüzünden kimseye yardım edesim gelmiyor...madem çok biliyorsun kimseye sorma otur sorununu kendin çöz....
5. viteste motor 1 tur dönerek 1 km giderse 2 tur dönerek 2 km gider.6 tur dönerek 12 km giderse 12 tur dönerek 24 km gider.
6000 devirde 120 km hızla giden motor 12000 devirde 240 km ile gitmek zorundadır..buna doğru orantı denir..
daha oval yüzeyli değişken dişli teknolojisi kullanılmaya başlamadı...
200 cclik motor neden 150 yapmasınmış??? virago 535 ile bu durumda 250 km lik hız çocuk oyuncağı olurdu..ama sana zahmet sen bir araştır bakalım 535 cc bir GERÇEK motosikletin en son kaç km yapabildiğini...
bişeyler biliyorsan konuş kardeş..bilmiyorsan da saçmalayıp milleti kendine güldürme....:farao:
hocam burda seninde yanlışın dişli orantıları rüzgarın etkisi şanzuman dişli orantılarını hiç hesaba katmadan hesap yapışşın yani bi mühenisin bütün hesaplarını alt üst edip düz mantık iki hesapla işi bitirmişsin. hiç bir motorun 1.2.3.4.5. vites oratıları aynı deildir. bu 150 işine gelincede arkadaşım o motorun 150 yaptıgını anlaman için yanında 150 ile giden bir aracın olması lazım ve bu hız konusunu tartışılması çok saçma . sametgir arkadaş yanlış anlama sana bi ithamım yok genel anlamda yazdım :wiinkk: