Lifan tay100 rodaj sorunu

Merhaba arkadaşlar 3 hafta önce aldıgım lifan tay 100 ü bugun rodaj için uzun yola çıkardık arkadaşım ile beraber o kendi motoru ile geldi.motorun 470 km de idi zorladım 120 km yi gördüm 35-40 saniye sonra motor bi anda stop etti bi daha çalışmadı servise de götüremedim henüz sorun neyden kaynaklanıyor olabilir :pr:
Teşekkürler

önce kitapcığını okusaydın kardeşim, 1000km boyunca 50KM hızın üzerine çıkmayın yazıyor. çatlatmışsın sen eşeğini.

Son düzenleme:
rodaj olmaz ki öyle
0-500 60-70 km
500-1500 80-90 km
sonra bas ben öyle öğrendim krank kırmış olabilirsin
geçmiş olsun inş.bisi yoktur

ah be kardeşim neyse sağlık olsun geçmiş oldu kafana takma hallolur.

garantiye almıyorlar 50 tl tutuyor yapcak bişey yok teşekkür ederim herşey için :)

aldığınız ürün tost makinası bile olsa çalıştırmadan önce lütfen kullanma kılavuzunu okuyun derim.

Çook eski bir gelenek haline gelmiş bir olay bu motor açılsın yok böyle birşey al motoru vur uzun yola daya gazı sona ohh motor açıldı. mobilerde yapıyor ustalar ama sekman yaptıktan sonra falan onuda tam anlamış değilim. Rodaj zamanında motora fazla yüklenirsen oda ciyuvvvv.. geçmiş olsun dostum yine 50 TL ile kurtarmışsın paçayı

öncelikle geçmiş olsun kardeşim. 50 tl ye kapattığın için sevindim iyiki motor kitlememiş Allah muhafaza 120 hızla kitlenseydi daha kötü olurdu bununla geçmiş olsun..

Teşekkür ederim arkadaşlar :) ama kullanım kılavuzunda rodaj ile ilgili hiç birşey yazmıyor ?

Rodaj süresince motosikleti fazla zorlamamalıydınız.Ben 300-500-1000 km içinde yağ değiştirdim.Millet delimisin sen dedi.Hatta öğrendim ki 300-500 km kullandığım yağı başka bir motora bile koymuşlar.Bu süre zarfında çok küçük metal parçacıkları motor yağı içerisine karışıyor.Bu da motosikletin ömrünü kısaltıyor.Bu süre içinde motosikleti zorlamadan,aşırı ısıtmadan,2 kişi binmekten sakınmak gerekiyor.Motor açılması diye bir deyim yok.:)Konserve kapağı değil ki bu zorlayınca açılsın.2 tane metal birbirine sürterek zamanla alışıyor.Bu süre içinde de ne kadar az zorlanırsa(yemek bile kısık ateşte iken lezzetli olur) o kadar iyi olur.50 lira ile kurtarmışsınız iyi.:)Geçmiş olsun.Tekeriniz düz bassın.

Alsonur k.bakma ama internet çağındayız ben elektrikli bisiklet almadan önce bile 1 ay internette araştırma yaptım...şimdi motor alıcam 3.5 aydır forumlardayım ordayım burdayım hergün yeni birşey öğreniyorum piyasalar vs. vs. kullanma kılavuzu olmasa bile elinde internet var bence senin suçun :thumright

Umarım bidaha o motoru zorlamassın.Kazasız belasız sürüşler

kullanım kılavuzu var fakat rodaj ile ilgili hiç birşey yazmıyor bugun yaptırdım motorumu krank kutusuda çatlamış onu da yarın yaptırıcam.
Teşekkkür ederim bilgileriniz için :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar