Zemini anlamayan biri için lastiğin ne önemi var? İlk yağan yağmurda hangi lastik başarı ile tutunabilmiş?
Lastikten ziyade bir sürücünün motosiklete ne kadar çok hakim olabildiği daha önemli, en basitinden arkadaşımda son kasa R25 var virajlara girmeye ödü kopuyor ve ön fren kullanmak nedir bilmiyor (Ön fren kullanmaz belkide düşer diye korkuyordur ama daha kolay kolay şahit olmadım

10.000 kilometreden daha kısa sürede de arka balata bitirir). Şimdi bu adamın motosikletini garajıma çekeyim Öhlins kartuşu takayım, Pirelli Super Corsa set takayım ve bütün fren tesisatını yükseltiyim sonuç ne olacak koca bir hiç, çünkü adam daha motosiklet üstüne binmeyi beceremiyor ve bana gelip "aga motor virajda altımdan kaycakmış gibi hissediyorum" diyor ancak bu motosiklet ben kendim kullandığımda dediği hiç bir şeyi hissetmiyorum çünkü bu işi bilen birinden eğitimini aldım ve pratiğini bolca yaptım.
Demek istenilen konu bu, bu adam gibi niceleri caddelerde dolaşıyor. Fren yapmayı bilmeyen adama, virajda ne yapacağını bilmeyen adama hatta motosiklet üstünde nasıl duracağını dahi bilmeyen adama istediğiniz şartları sağlayın ancak o adam bunları bilmedikten sonra boşa gidecektir.
İyi bir set lastik takana kadar ilk önce iyi bir kurumdan veya eğitmenden eğitim aldıktan sonra lastik değişmek benim için daha doğru olandır.