Lastik Rodajıyla Alakalı

Merhaba arkadaşlar bugün sıfır Ktm duke 200 abs aldım. Haliyle lastikler de yeni İstanbul'da havalarında yağmurlu olması beni sıkıntıya soktu. Bi kaç yerde sabunlu suyla yıkayıp güzelce durularsam üstündeki mumun gidiceğini okudum ne kadar doğru bu? Tavsiyelere açığım.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
s.ktret sabunlu suyu falan 150km kullan tamam işte

Orjinal lastikleriyse mumu atsa da aynı :p şaka bir yana problem olmaz, güzel asfaltlı bir yolda bir sap bir sol dip yatırın, rodaj bitsin :D

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Niye dalga geciliyor ben hala anlamiyorum ya adam cok onemli bir soru sormus.arkadasim yaklasik bir 50-100 km ani hareketlerden ve motoru fazla yatirmaktan kacin.islak zeminde cok daha hassas ol sabuna suya gerek yok.soguk havada bi de motorun buz tutmasin.hayirli olsun bu arada guzel secim yapmissin ilk motorunsa mutlaka koruma takozu taktir

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bencede lastik yak, sert frenler yap, sağa sola slalom yap yolda, 5 km te kalmaz biter rodajin, hic o kadar kilometre beklenirmi bir lastik rodaji alt tarafı, bunu söyleyenler pinpirikli insanlar, anlamıyorlar motor dilinden, millet yüz elli km de lastik bitiriyo bunlar rodaj diyo :mrgreen:

Dalgalık bir konu yok, 50-60 km hızlarda lastik temiz tutan bir asfalta temas ettiğinde ne kayar ne uçar. Üstündeki tabaka gider, size de güvenle kullanmak kalır. Sadece gerçekten tutan asfaltta, ani bir manevra yapmadan motoru yatırmak gerek. Sırf lastiğin rodajı olacak diye 50 km dümdüz bir şekilde gidip gelmek bana daha mantıklı gelmiyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sen bakma rodaj falan hikaye, fabrikalar kaza bela olmasın diye rodaj hikayesi uyduruyorlar, motorunda rodaji olmaz, aldığını gibi asilacaksin gaza, sağır kalmasın cigerli olsun makina.

Ayrıca lastiğin yağmurda zora sokmasa lastik rodajından kaynaklı değil, lastiğin naylon oluşundan kaynaklıdır. Öünkü lastiğin ortasında o bahsediken tabakadan eser kalmaz.

Niye dalga geciliyor ben hala anlamiyorum ya adam cok onemli bir soru sormus.arkadasim yaklasik bir 50-100 km ani hareketlerden ve motoru fazla yatirmaktan kacin.islak zeminde cok daha hassas ol sabuna suya gerek yok.soguk havada bi de motorun buz tutmasin.hayirli olsun bu arada guzel secim yapmissin ilk motorunsa mutlaka koruma takozu taktir

Ciddi yorum yazanlar sağolsun. Hocam eyvallah taktırdım takoz aldığım gibi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
lastikleri neden mumluyolar ki :cyclopsan

Motosikleti yeni almışız, macera yaşamaya gidicez olurda ıssız bir yerde kaldık gece karanlık ışık nereden bulucaz? işte o anda lastiği
yakıyoruz bu mumlar sayesinde, korkmaya gerek yok, lastik yanmıyor üstündeki mum yanıyor, bizde güvenlice geçiriyoruz geceyi, benim başıma gelmişti oradan biliyorum.

Arkadaşlar kötü esprileriyle hayatımızı şenlendirsin diye mumluyorlar sanırım.

Detay bilmesem de lastik üretiminde eğer bir kalıp varsa büyük ihtimal kalıptan çıktıktan sonra üstünde kalan tabakadır.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Arkadaşlar kötü esprileriyle hayatımızı şenlendirsin diye mumluyorlar sanırım.

Detay bilmesem de lastik üretiminde eğer bir kalıp varsa büyük ihtimal kalıptan çıktıktan sonra üstünde kalan tabakadır.

sözlerime tercuman oldun :)

özelliğini yitirmesin diye mi yapıyolar acaba, daha önce duymamıştım bu mum olayını o yüzden sordum.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
özelliğini yitirmesin diye mi yapıyolar acaba, daha önce duymamıştım bu mum olayını o yüzden sordum.

benim bildiğim kadarıyla kullanıma başlamadan önce oksijenle temasını kesiyorlar lastiğin bu sayede. sertleşme olmuyor dolayısıyla

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar