arkadaşlar. öyle sinirliyim ki!
şu an öyle illet bir memlekette olduğumun bir kez daha farkına vardım. şu forumu okuduğum da, hemen hemen hemen her kaza raporunun altında bir şey yazar. "her iş bittikten sonra, parçalarını al ve, bir oto kaportacıya götür. 5 dk de airbush ile boyar, cillop bigi olur" ve denilen gibi olur. peki benim kızdığım nokta ne?
şu memlekette, usta denen adamların gerçekten ilet, sefil birer yaratıktan öteye gidemediklerini anladım. demin okuldan çıkınca, sanayiye gittim. sadece sormak için hemde. adama acele etmediğimi, boyayıp boyamayacağını soruyorum. adam, öyle bir cevap veriyor ki, dükkandan çıkınca kolumu bacağımı yokluyorum, sağlam yerim var mı diye. bir dövmedikleri kalıyor. 2 ustaya gittim, ikiside aynı.
bu konuda mütevazı olmayacağım. ben sanatla uğraşıyorum, herkes çok sevimli olduğumu söyler. öyle dan-dun, konuşmadan anlamayan, bir insan değilim ki hak edeyim. efendi efendi selam verip soruyorum, adam başlıyor saydırmaya. madde yazacak olursam:
motor kırıldı, usta yok...
güç bela usta bulduk bıraktık, 4 hafta sonra yapılmadan, aküsü bitik vaziyette aldık... mal gibi laf sokması da cabası...
kendim yapayım dedim, bi tane uyduruktan camelyaf bile bulamadık... (ya da her neyse işte...)
tuttuk, kendim çelik tel ile yaparım dedim, internet sitelerinde 5 tl ye satılan havyaya, 30 tl verdik...
motorun siyah parça grenajlarını kendim, zımparalayıp boyayım dedim,marka vermeyeyim, kaliteli bir sprey boya bile bulamadık...
kendim yaptm, dolgu malzemesi lazım, pasta felan, bi ton sıkıntı...
en son boyacıda yapamam dedi, kestirdi attı. pardon, yapmam dedi...
şimdi ben bu motoru yakayım mı, ne edeyim? sinirden çıldırıyorum. anlaşılan abilerimin başta dediği gibi yapacağım, vereceğim kargoya, gidecek gelecek. dünya kadarda kargo parası ödememek için, yakın olan ankaraya göndermeyi düşünüyorum. arkadaşlar, bir usta vardı ankarada, adı özgür dü sanırım. bu işlere bakıyordu. ustalığı sağlam, hesaplı yapıyordu. ya da ankarada, çorumda ve ya buraya yakın bir yerde, kargo ile yollayıp, alnımın akıyla fıstık gibi alabileceğim bi yer, kişi, usta bilen varsa allah aşkına söylesin, yoksa çıldıracam...