- Katılım
- 26 Eyl 2010
- Mesajlar
- 125
- Konu Yazar
- #1
Bugün Dalaman Sarsala pilajına gittim havanın da güzel olmasını fırsat bilip. Üzerimde sadece şort ve tişört vardı. Pilajdan çıkıp Dalaman'a giderken yağmur başladı. Önceleri çiseleyen yağmur kollarımı ve gövdemi iğneliyordu. su damlalarının böyle can yakıcı olduğunu bilmezdim. Yağmur sağanağa çevirip şiddetlenince hızımı 90'da sabitledim. Yanlış olsa da mecburdum çünkü evime sadece 15 km kalmıştı ve damlalar artık acı veriyordu. o hızla girmek zorunda kaldığım tüm su birikintilerinden sağsalim çıkmayı başardım ancak motor suya girince inanılmaz bir hızla yavaşlıyormuş bunu da öğrenmiş oldum. Yıllardır araba kullanırım, bu yavaşlamayı bilmme rağmen motorda bu kadar ani olacağını düşünmemiştim. Neyse ki lastiklerimi Michelin city grip ile değiştirmiştim. Tüm virajlardan ve birikintileri aşmak için yaptığım manevralarda inanılmaz yol tutuşu sağladı. Kymco Like 125 de beni yarı yolda bırakmadı maşallah. heryerine su girmiş olmasına rağmen teklemeden eve ulaştırdı beni. kollarımın üst kısmı kıpkırmızı olmuştu damla darbelerinden. Neyse ki kaskım ve deri eldivenlerim vardı. ayağa kalkınca denizden çıkmış gibi su boşaldı üstümden.
Şiddetli yağmur ile ilgili yaşadığım tecrübeyi paylaşmak istedim. Bir kez daha lastik ve motor seçimini iyi yaptığımı anladım. Bu arada az da olsa yağış ihtimali varsa hava sıcaklığı ne olursa olsun yağmurluk taşımak şartmış.
Şiddetli yağmur ile ilgili yaşadığım tecrübeyi paylaşmak istedim. Bir kez daha lastik ve motor seçimini iyi yaptığımı anladım. Bu arada az da olsa yağış ihtimali varsa hava sıcaklığı ne olursa olsun yağmurluk taşımak şartmış.