Geri bildirim yapar mısınız?https://www.hepsiburada.com/plug-pl...tikaci-p-HBCV00000CQIVL?magaza=MEDers Medikal
Şu ürünü aldım ama daha önce deneyimleyen oldu mu acaba?
Alpine'lar (veya benzer ürünlerle) interkomdan rahatça konuşma / görüşme yapıp müzik bile dinleyebilirsiniz. Bununla birlikte şu köpük kulak tıkaçları çok daha fazla ses kesiyor ve dolayısıyla çok daha konforlu oluyor. (Naked motorda o ekstra konforun faydası çok yüksek...)Senelerdir Alpine motosafe kullanıyorum. Bu ürünler sesi tamamen kesmez. Kesmesi akıl almaz derece saçma olur zaten. Motosiklet için üretilmiş bir ürünün çevredeki uyaranları tamamen yok ettiğini nasıl düşünüyorsunuz anlamıyorum. Neyse faydalıdır. Kullanılması önerilir. Yanlış hatırlamıyorsam kendi üstündeki bilgilere göre 20db kadar sesi azaltıyor. Yaşlılıkta ses kaybını engellediği vaad ediliyor. Engellemese bile kullanılmalı. Kafa rahat yolculuk sağlar.
Köpük tıkaçlar genellikle iş güvenliği amacıyla üretilmiş olduğundan çok daha fazla kesmesi için geliştirilmiştir. Motosiklet kullanımına uygun değiller. Ancak şu senaryoyu göz önünde bulunduralım. Şehirler arası yola çıkmak için şehir içinden geçiyoruz. Gittiğimiz rota üzerinde yerleşim yerlerinden geçiyoruz. Vardığımız yerde genellikle yine şehir içindeyiz. İstatistik olarak kazalar eve ya da hedefe en yakın yerlerde olur. İzmir'de şehir içi diye tabir edeceğimiz yollarda, Bornovadan Karşıyaka'ya gitmek için otoyolu kullanmak şart gibi. Kullanmasan bile Ankara Caddesi açıksa, 100km hızla akıyor yol. Mahalleden çıkmıyorsan kulak tıkacı takmak şart oluyor.Alpine'lar (veya benzer ürünlerle) interkomdan rahatça konuşma / görüşme yapıp müzik bile dinleyebilirsiniz. Bununla birlikte şu köpük kulak tıkaçları çok daha fazla ses kesiyor ve dolayısıyla çok daha konforlu oluyor. (Naked motorda o ekstra konforun faydası çok yüksek...)
Şehir işi başka bir senaryo ama şehir dışında / uzun yolda köpük tıkaçların herhangi frekans filtrelemesi yapmadan ses kesmesinin çok da büyük bir güvenlik açığı oluşturduğunu düşünmüyorum. Aynaları ve çevreyi sürekli kolaçan etmek taramak lazım zaten. Şehir içinde zaten kulak tıkacı gerektirecek kadar yüksek süratler ve/veya uzun yolculuk süreleri yok (çoğu senaryoda en fazla yarım saat - onun içinde yüksek sürat 10-15dk'yı geçmez zaten...), dolayısıyla şehir içinde %90 kulak tıkacı kullanmıyorum, gereksiz oluyor. Ayrıca korna sesi vb. sesleri duymak şehir içinde daha kritik. (Yukarıda yazdığım gibi şehir dışında bunun önemli ve gerekli olduğunu düşünmüyorum...)
Süper. Molalarla taş çatlasa 7 saatte Ankaradasınız. @tommygun motor alsın da Ankara Küçükesat Yıldız Aspava turunu hayata geçirelim....Ankara Caddesi açıksa, 100km hızla akıyor yol...
Köpük tıkaçları motosiklet kullanımına uygunsuz kılan ana unsur havalandırması olmaması; bu yüzden yüksek irtifa farkları olan rotalarda sıkıntı çıkarır. Evet, sesi çok daha fazla kesiyorlar ama yine de korna gibi uyaranları duyabiliyorsunuz.Köpük tıkaçlar genellikle iş güvenliği amacıyla üretilmiş olduğundan çok daha fazla kesmesi için geliştirilmiştir. Motosiklet kullanımına uygun değiller. Ancak şu senaryoyu göz önünde bulunduralım. Şehirler arası yola çıkmak için şehir içinden geçiyoruz. Gittiğimiz rota üzerinde yerleşim yerlerinden geçiyoruz. Vardığımız yerde genellikle yine şehir içindeyiz. İstatistik olarak kazalar eve ya da hedefe en yakın yerlerde olur. İzmir'de şehir içi diye tabir edeceğimiz yollarda, Bornovadan Karşıyaka'ya gitmek için otoyolu kullanmak şart gibi. Kullanmasan bile Ankara Caddesi açıksa, 100km hızla akıyor yol. Mahalleden çıkmıyorsan kulak tıkacı takmak şart oluyor.

Motosafe'ler bana 2-2,5 saatten sonra çok ızdırap veriyordu, işkence gibi geliyordu sonra şunu keşfettim: Eğer kaskı taktıktan sonra elimi kaskın içine kulağımla kask arasında kalacak şekilde sokup önden arkaya doğru kulak kepçemin üzerinden geçirip kulağı interkom boşluğuna iyice oturtursam tüm gün sorunsuz kullanabiliyorum....
Her ne kadar tur için motosafeler de olsa Bi süre sonra uzun süre takıldığında kulakta (en azından benim tecrübe ettim budur) uğultu, baskı ve kısmen basınç yapıyor. O yüzden her mola verildiğinde mutlaka (yani öyle yapıyorsunuzdur zaten de) kulaktan çıkarılması gerekmektedir.
İşe yaramaz; malzeme aşırı esnek olduğu için o delik tamamen kapanır.Kullanmadığı için elimde yok, köpük tıkacı bir iğneyle deneyerek kullanmayı denediniz mi?
Motosafe'ler bana 2-2,5 saatten sonra çok ızdırap veriyordu, işkence gibi geliyordu sonra şunu keşfettim: Eğer kaskı taktıktan sonra elimi kaskın içine kulağımla kask arasında kalacak şekilde sokup önden arkaya doğru kulak kepçemin üzerinden geçirip kulağı interkom boşluğuna iyice oturtursam tüm gün sorunsuz kullanabiliyorum.
Yani Motosafe'lerle konforlu kullanım için:
1. Kulak kanalına dışarı fazla taşma yapmayacak şekilde, iyice, mümkün olduğu kadar derin yerleştirmek,
2. Kaskı taktıktan sonra kulakların kask içindeki pozisyonlarını en iyi hale getirmek
gerekiyor.
Bu arada ben köpük tıkaçları ucuz olduğu için değil gürültüyü çok daha iyi engelledikleri için tercih ediyorum; Motosafe'ler Bodrum dönüşü İstanbul istikametinde özellikle Mustafakemalpaşa ve Karacabey civarlarında kaska çaprazdan (üstelik gidiş süratinin üzerine ek süratle) çarpan şiddetli rüzgâr (ve benzeri senaryolar...) sesini konforlu sürüş yapılacak kadar azaltamıyorlar maalesef. Ama köpük tıkaçlar bu senaryoda mükemmel. Bu sebeple yanımda hem Motosafe Race hem de köpük tıkaç her ikisini birden bulunduruyorum. Birincil olarak Motosafe kullanıyorum ama baktım ki o anki koşullarda yetmiyor artık kafam kazan oldu he zaman köpüğe geçme şansım var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
İşe yaramaz; malzeme aşırı esnek olduğu için o delik tamamen kapanır.
Ben alışkanlık gereği balaklavasız takamıyorum kaskı. Tıkacın üstüne balaklava geçirince çok güzel hizalıyor. Üstüne de kask geçirince sıkıntı olmuyor pek. Ama ince uzun bir kafa şeklim var, kafa şekli de etkiliyor olabilir.Yani Motosafe'lerle konforlu kullanım için:
1. Kulak kanalına dışarı fazla taşma yapmayacak şekilde, iyice, mümkün olduğu kadar derin yerleştirmek,
2. Kaskı taktıktan sonra kulakların kask içindeki pozisyonlarını en iyi hale getirmek
gerekiyor.
Bende balaklava ile de yapıyordu, ben de balaklava kullanıyorum yaz kış. Anatomi farkı artıkBen alışkanlık gereği balaklavasız takamıyorum kaskı. Tıkacın üstüne balaklava geçirince çok güzel hizalıyor. Üstüne de kask geçirince sıkıntı olmuyor pek. Ama ince uzun bir kafa şeklim var, kafa şekli de etkiliyor olabilir.
Çok memnunum, 2 uzun turda kullandım. Kendi adıma hayat kurtardı.Geri bildirim yapar mısınız?