Kulak Tıkacı 3500 Lira

Motosikleti
D400
motomaxte 800 oldugunu gorunce hemen sömürmüşler de arkadaş başka sitelere baktım kimse kusura bakmasın 2 tane minicik plastiğe 3500 TL fiyat mı biçilir?

nasıl bir şerefsizliktir aç gözlülüktür bu. Size aynı site üzerinden yorum yapayım,

Amazon Yurtışı Satış Fiyatı 19 Dolar / 741 TL

Amazon Türkiye satış fiyatı 90 dolar / 3500 TL

Sinirlerim zıpladı :D Bende var ancak yedek alayım diye baktım yok alınmaz. Normal kulak tıkaçları bi yerden sonra hem rahatsız ediyor hem de bu performansı vermiyor.

Türkiye Link

716mszz1uWL._AC_SX679_.jpg

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bugüne kadar aldığım en gereksiz, en işe yaramaz, en anlamsız motosiklet aksesuarı. Pro Safe; hem race, hem tour olan modeli almıştım motomax'tan. Bir kere kullandım, takması zor, kulakta durması zor, vs. vs. Öyle duruyor dolapta.

İsteyene satayım.

Motosikleti
D400
Şantiyelerde standart İSG ekipmanı olarak kullandıklarımız da aynı işi görür, biraz görseli biraz estetiği bunlardan farklı olur ama bir çift kulak tıkacına 3500 lira mı? Kafayı yemişler. Bir sürü uygun fiyatlı alternatif var.

pahalı alternatif

ortalam fiyatlı alternatif

upucuz alternatif

çok uzun yol için upucuz alternatifi kullanıyordum ancak bir yerden sonra kulakları acayip acıtmaya başlıyor bir de her sesi kesiyor. :D

pahalı alternatif iyiymiş.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada esas konuyu kaçırıyoruz neden tr ile yurtdışı satış fiyatı arasında 5 kat fiyat farkı var :D

Motosikleti
Yamaha XSR700

Ben bundan kullanıyorum. Sesi çok güzel kesiyor. 50 çiftini 300 liraya falan almıştım. Beni 2 sene idare ediyor. Sadece uzun yola giderken kullanıyorum ve günde 1 çift kullanıyorum. Yılda zaten 25-30 gün anca uzun yola gidiyorum. O yüzden 2 sene idare ediyor. 3500 liraya bugün alacak olsam beni ve daha olmayan çocuğumu bile ömür boyu idare edebilecek kadar kulak tıkacı almış olurum.,

edit: Şunu da belirteyim. Düştü, kayboldu, kirlendi derdi de yok. En kötü senaryoda yenisini açar takar geçerim.

Son düzenleme:
çok uzun yol için upucuz alternatifi kullanıyordum ancak bir yerden sonra kulakları acayip acıtmaya başlıyor bir de her sesi kesiyor. :D

pahalı alternatif iyiymiş.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada esas konuyu kaçırıyoruz neden tr ile yurtdışı satış fiyatı arasında 5 kat fiyat farkı var :D
Çünkü 1 çift kendine alırken 3 çift Mehmet Şimşek, 2 Çift te Reis'e alıyorsun

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
İndirimde ilk baktığım şeydi Alpine tıkaç. Ben çok memnunum açıkçası. Olmazsa olmazım diyebiliriz. Silikon turuncular, kask ile rahatsız.

Ben bundan kullanıyorum. Sesi çok güzel kesiyor. 50 çiftini 300 liraya falan almıştım. Beni 2 sene idare ediyor. Sadece uzun yola giderken kullanıyorum ve günde 1 çift kullanıyorum. Yılda zaten 25-30 gün anca uzun yola gidiyorum. O yüzden 2 sene idare ediyor. 3500 liraya bugün alacak olsam beni ve daha olmayan çocuğumu bile ömür boyu idare edebilecek kadar kulak tıkacı almış olurum.
Bunlar da sesi aşırı kesiyor ya. Öyle bir sorunu var. Hiç bir şey duymuyorsun neredeyse. :D

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bunlar da sesi aşırı kesiyor ya. Öyle bir sorunu var. Hiç bir şey duymuyorsun neredeyse. :D
Evet o yüzden çok dikkatli kullanmak gerekiyor. Az da olsa kornalar duyuluyor. Sürekli tetikte kaldığın zaman sorun yaşanmıyor.

Bende ilk başta iş güvenliği tıkaçlarından taktım ama rahat edemedim, benim gibi kulak çınlaması veya vertigo benzeri rahatsızlığınız varsa rahat ettirmiyor. Alpine kullanmaya başlayınca rahat ettim, belki diğer markalarda iyidir.

Birde üstüne terekli kask kullanıyorum, tıkaç olmadan 60-70 km üstü kask içinde fırtınalar kopuyor. Kulak sağlığınızı korumak istiyorsanız en azından iş güvenliği tıkacı kullanın derim. Kulak sorunları bir kere geldimi bir daha gitmiyor.

Motosikleti
K 1600 GTL
Bugüne kadar aldığım en gereksiz, en işe yaramaz, en anlamsız motosiklet aksesuarı. Pro Safe; hem race, hem tour olan modeli almıştım motomax'tan. Bir kere kullandım, takması zor, kulakta durması zor, vs. vs. Öyle duruyor dolapta.

İsteyene satayım.
aparatı var onunla takacaksın. uzun yol yapmıyorsan gereksiz gelebilir ama uzun yolda olmazsa olmaz bir aksesuar bence....

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
motomaxte 800 oldugunu gorunce hemen sömürmüşler de arkadaş başka sitelere baktım kimse kusura bakmasın 2 tane minicik plastiğe 3500 TL fiyat mı biçilir?

nasıl bir şerefsizliktir aç gözlülüktür bu. Size aynı site üzerinden yorum yapayım,

Amazon Yurtışı Satış Fiyatı 19 Dolar / 741 TL

Amazon Türkiye satış fiyatı 90 dolar / 3500 TL

Sinirlerim zıpladı :D Bende var ancak yedek alayım diye baktım yok alınmaz. Normal kulak tıkaçları bi yerden sonra hem rahatsız ediyor hem de bu performansı vermiyor.

Türkiye Link

716mszz1uWL._AC_SX679_.jpg
Bende de bundan var, motomax'den 150 lirayken almıştım. Çok konfor arttırıcı bir şey. uzun yolda hep kullanıyorum.

Geçen ay yunanistan'da kask aldığım mağazada 20 euroya satıyorlardı. Alayım yedek olsu diyecektim ama sonra Türkiye'de de aynı para deyip almamıştım. Keşke alsaymışım bir çift daha yedekte dururdu.

ilk başlarda kulağa takması zor gelmişti, sonra Cyan bir konuda yazmıştı meğer bunun yanında gelen siyah çubuk gibi şey kulağa takma aletiymiş onunla rahat takılıyor. Turdan döndükten sonra sabunlu suyla yıkayıp kurutuyorum ve montun cebine koyuyorum ki yola çıkarken unutmayayım.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Satıcı bir şekilde tekil ürünleri yurtdışından getirtip satıyor. Normal distribütörlük, ticaretten ziyade özel sipariş gibi fiyatlandırma yapıyor.

Motosikleti
D400
Ben o çıkan çubuğu hiç kullanmadım içinden.
normal takıp serçe parmağım ile bastırıyorum, üstüne bandana takıyorum yetiyor :D

kaybolursa şu 30lu 50li kullan atlara döncem bende artık.

ancak alpine motosafe ciddi bir rahatlık; eski kaskta anlamıyordum ama yeni kask o kadar hava alıyor ki bunsuz binince sinirlerim bozuluyor.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
2000'lerin başından beri 3M 1200 Serisi kullanıyorum. Tıkaçsız binince yol güvensiz hissettiriyor artık.

İsteyene satayım.
bugüne kadar aldığım en işe yarar, en anlamlı ve en gerekli 2 aksesuardan birisidir abi :D

geçen sene ilk defa uzun yola gideceğim zaman, sipariş yetişmediği için konuda paylaşılan upucuz diye paylaşılan dandik (uyurken kullandığım) tıkaçları deneyimlemek zorunda kaldım. kalmaz olaydım. birincisi sesi komple kesiyor ki bu çok tehlikeli bir durum. ikincisi belli bir süreden sonra kulağı tamamen kapattığı için oluşan basınçtan ötürü kulağın anası ağlıyor ve o acıdan dolayı seyahat resmen işkenceye dönüşüyor. üçüncüsü ilk başlarda belki zor olabilir ama içindeki o çıkan zamazingo ile takılması gerekiyor ki kolay olsun.

kaldı ki o dandik ucuz şeyler zaten kulağınızı tamamen kapattığı için interkomla müzik dinlemek de pek mümkün olmuyor ama alpine'nin hem ortam seslerini duyabilmenizi hem kulak basıncını dengelediği hem de rahat müzik dinlemenizi sağladığı için ortası delikli olduğundan aşırı konforlu.

ha ben geçen sene 700 liraya mı ne almıştım. pahalı mı evet pahalı ama uzun yolda giderken kulağımın sağlığından pahalı değil......

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar