Kulak Tıkacı 3500 Lira

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kafanıza tam olan ve adam akıllı bir kask alırsanız böyle şeylere ihtiyacınız olmuyor tabi egzozlu makineler sürmüyorsanız gerçi bi süre sonra kulak tıkacı da bi işe yaramaz ona

Motosikleti
cbf 150
Arkadaşlar kulak tıkaçları artık geçmişde kaldı. Airpods pro ezer geçer neden derseniz.

1. sesi kesiyor

2. muzik çalıyor telefonla konuşuyorsun

3. gps gibi yolu gösteriyor

4. yapay zekaya ulaşabiliyorsun

5. diyelimki trafiğe girdiniz ve arabaları duymanız lazım ANC modu kapa siri diyip etrafı duyabilirsiniz.

Bunların hiçbirini bu kıç tıkacı gibi şeyle yapamazsınız. Ben uzun zamandır airpods pro kullanıyorum tek kelimeyle muhteşem.

27 yıldır İş hayatımda Mecburi olarak Kulak tıkacı yada Kulaklık kullandığım için Kullanmıyorum.

Kişiye özel ( Kulak içi kalıbı alınarak yapılan ) slikon kulaklıklarım var. Koşsan bile çıkmıyor ama varlığını hissetmiyorsun. Velakin para verseler kullanmam.. Tamamen Psikolojik.
Başka Mesleki Psikolojik mevzularda yok degil..

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Ben Muğladan Ankaraya giderken bildiğin deniz için olan kulak tıkacını kullanmıştım gayet güzel iş görmüştü :D Sonra 3M in sünger kulak tıkacını kullandım o efsaneydi ama bilmeden yıkayınca dokusu bozuldu.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Artık 2 3 saatlik yol için kablosuz kulaklığın gürültü engelleyicisini açıyorum şahane rüzgar sesini kesiyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eski model motorumda 50.000 defa karenajlar sökülüp takılmıştır, kaza sonrası onarılmıştır. Haliyle zırıl zırıl zırıldıyor. Kulak tıkacı taktığımda zerre zırıltı duymuyorum. Ben yine forumdan bir kardeşimizin tavsiyesiyle Honeywell diye bir tıkaç almıştım üç otuz paraya. Memnunum. 10-15 tane geliyor torbada.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
ANC Kulaklık, Airpods filan bir yere kadar iş yapsa da uzun sürüşlerde konforlu olmuyor beyler. Alpine Motosafe'in malzeme kalitesi çok iyi, yumuşacık ve filtre sistemi çok güzel rüzgar sesini kesiyor ayrıca kulak yolu nefes alıyor. Kulaklıklar kulak içi ısı ve nem artışına yol açar bu da dış kulak yolu iltihabı, mantar gibi sonuçlar doğurur. Ayrıca en baba kaskı da alsanız, kulağınızı ne kadar tam kapatırsa kapatsın rüzgar sesi bir zaman sonra siz farketmeden beyninizi yer ve bunu çoğu insan anlamaz. Anladığınızda da; abi benim kulağımda geçmeyen bir çınlama var yeaaav der gezersiniz ama iş işten geçmiş olur. Bu bilgiyi bir kenara yazın.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
kafanıza tam olan ve adam akıllı bir kask alırsanız böyle şeylere ihtiyacınız olmuyor tabi egzozlu makineler sürmüyorsanız gerçi bi süre sonra kulak tıkacı da bi işe yaramaz ona
Yok öyle bir dünya. Yüksek süratte içine 105 dB alan kasklar var. Çınlama ve hatta sağırlık garanti.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu arada her kask tipi de her motora uygun olmuyor. Motorunuzun oturuş pozisyonuna göre kask bakmak daha sağlıklı.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bu Alpin Moto Safe kulak tıkaçlarını kullanamayanlardanım ben de.

Silikonumsu turuncu kulakları da keza kullanamıyorum. Rahatsız hissettiriyorlar
.
10 yıl kadar önce bir işitme merkezinde kulağımın iç kısmının kalıbını çıkarttırdım ve de o kalıba göre ürettikleri kulak tıkaçlarını satın aldım.

Müthiş güzel ve çok sessizlik sağladı ama her seferinde yıkayıp tekrar kullanmak zor oldu benim turlarda.

Sonra bir turda daha ilk gün kulak tıkaçlarını kaybettim ve de ertesi günü çok rahatsız olduğum için çareyi çocukluğumun güzelim Papatya Hidrofil Pamuğu'nda buldum.

En küçük yerleşim biriminde bile bulabileceğiniz bir ürün olduğu için velev ki o an çantanızın taaaa dibinde bir yerlerde kalmış olan pamuk poşetine ulaşamıyor olsanız bile gidip bir market ya da eczaneden üç otuz paraya satın alabiliyorsunuz.

Böyle bir paketi 5-6 ayrı buzdolabı poşetine bölüştürüp birer paket bazen günlük dönüşümlü kullandığım 2 ayrı sırt (bilgisayar) çantama, turlarda kullandığım 2 ayrı çantama ve benim ve hatunun arabasının torpido gözlerine koydum.

Önce motosiklet turlarında kullanır oldum.

Şimdi araba yolculuklarımda bile vazgeçilmez aksesuarım oldu.

Her yolculuk öncesi her bir kulağım için nohut tanesinden biraz daha büyük bir parçayı tek parça olarak koparıp elimle biraz yuvarladıktan sonra kulağıma yerleştiriyorum.

Gereksiz yol gürültüsünü müthiş kesiyor.

Ki kaskım da ses yalıtımı açısından fena sayılmayacak bir model olan Shoei Neotec 2.

Turlarımda genelde günlük 600 km ve üstü yol yapıyor ve farklı bir durum gelişmedikçe molaları her 300-350 km civarı verdiğimiz için cidden hayat kurtarıyor.

Motor-araba marka modeli hiç farketmiyor.

Her durumda size mevcut gürültünün belli bir kısmını filtreleme imkanı veriyor.

Her moladan sonra da yeni bir parça pamukla bir sonraki molaya kadar devam ediyorum.

Hatta otobüs yolculuklarımda bile kullanır oldum.

Galiba iyiden iyiye yaşlanıyorum. :unsure::geek:

Not: Herkesin kulak yapısı ve hassasiyeti aynı olmayabiliyor.

Bu kulağa pamuk tıkama işi farklı kişilerde farklı boyutta (kiraz-nohut-leblebi-bezelye vb) pamuk kullanımı gerektirebilir.

Çok küçük boyutta bir pamuğu kulağın içine iyice iteklediğinizde sonradan çıkartmak isterken elinizle başaramayabiliyorsunuz.

Cımbız işe yarıyor bu durumda ama en garantisi başlarda büyük bir parça pamukla bu işe bulaşmanız ve de sizin için en uygun ebattaki pamuk kullanımını bularak hem yalıtım, hem kulağa acı vermeme ve hem de kulaktan çıkartması kolay olma işlevlerinin tamamını sorunsuz bir şekilde yapabilmeniz.

Ben yıllardır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.

Sizde işe yaramayabilir ya da kulağınızdan çıkartırken sorun yaşayabilirsiniz.

Sorumluluk kabul etmiyorum.

Bilginize.

kulak kanalları hemen yağlanır, tıkacı takmadan önce kulağınızı güzelce silin, bi parça peçete/mendili serçe parmak ucunuza dolayıp kulak deliğini hafifçe ovmanız yeterli. bu şekilde takarsanız saatlerce yerinden oynamadan durur.

birkaç yıl kulak tıkacı takmadan motora bindim, büyük enayilikmiş!

montumun cebinde durur, her binişimde mutlaka takarım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu Alpin Moto Safe kulak tıkaçlarını kullanamayanlardanım ben de.

Silikonumsu turuncu kulakları da keza kullanamıyorum. Rahatsız hissettiriyorlar
.
10 yıl kadar önce bir işitme merkezinde kulağımın iç kısmının kalıbını çıkarttırdım ve de o kalıba göre ürettikleri kulak tıkaçlarını satın aldım.

Müthiş güzel ve çok sessizlik sağladı ama her seferinde yıkayıp tekrar kullanmak zor oldu benim turlarda.

Sonra bir turda daha ilk gün kulak tıkaçlarını kaybettim ve de ertesi günü çok rahatsız olduğum için çareyi çocukluğumun güzelim Papatya Hidrofil Pamuğu'nda buldum.

En küçük yerleşim biriminde bile bulabileceğiniz bir ürün olduğu için velev ki o an çantanızın taaaa dibinde bir yerlerde kalmış olan pamuk poşetine ulaşamıyor olsanız bile gidip bir market ya da eczaneden üç otuz paraya satın alabiliyorsunuz.

Böyle bir paketi 5-6 ayrı buzdolabı poşetine bölüştürüp birer paket bazen günlük dönüşümlü kullandığım 2 ayrı sırt (bilgisayar) çantama, turlarda kullandığım 2 ayrı çantama ve benim ve hatunun arabasının torpido gözlerine koydum.

Önce motosiklet turlarında kullanır oldum.

Şimdi araba yolculuklarımda bile vazgeçilmez aksesuarım oldu.

Her yolculuk öncesi her bir kulağım için nohut tanesinden biraz daha büyük bir parçayı tek parça olarak koparıp elimle biraz yuvarladıktan sonra kulağıma yerleştiriyorum.

Gereksiz yol gürültüsünü müthiş kesiyor.

Ki kaskım da ses yalıtımı açısından fena sayılmayacak bir model olan Shoei Neotec 2.

Turlarımda genelde günlük 600 km ve üstü yol yapıyor ve farklı bir durum gelişmedikçe molaları her 300-350 km civarı verdiğimiz için cidden hayat kurtarıyor.

Motor-araba marka modeli hiç farketmiyor.

Her durumda size mevcut gürültünün belli bir kısmını filtreleme imkanı veriyor.

Her moladan sonra da yeni bir parça pamukla bir sonraki molaya kadar devam ediyorum.

Hatta otobüs yolculuklarımda bile kullanır oldum.

Galiba iyiden iyiye yaşlanıyorum. :unsure::geek:

Not: Herkesin kulak yapısı ve hassasiyeti aynı olmayabiliyor.

Bu kulağa pamuk tıkama işi farklı kişilerde farklı boyutta (kiraz-nohut-leblebi-bezelye vb) pamuk kullanımı gerektirebilir.

Çok küçük boyutta bir pamuğu kulağın içine iyice iteklediğinizde sonradan çıkartmak isterken elinizle başaramayabiliyorsunuz.

Cımbız işe yarıyor bu durumda ama en garantisi başlarda büyük bir parça pamukla bu işe bulaşmanız ve de sizin için en uygun ebattaki pamuk kullanımını bularak hem yalıtım, hem kulağa acı vermeme ve hem de kulaktan çıkartması kolay olma işlevlerinin tamamını sorunsuz bir şekilde yapabilmeniz.

Ben yıllardır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.

Sizde işe yaramayabilir ya da kulağınızdan çıkartırken sorun yaşayabilirsiniz.

Sorumluluk kabul etmiyorum.

Bilginize.

birazdan cıkacağım uzun yolda kulağıma pamuk tıkayacam.şirketin ecza dolabında pamuk varmış.

çok mantıklı geldi.Tek bir sorun var, pamuğun iplikçikleri/parçası kulağıma kaçar mı ?

önce dilimle pamuğu ıslatmayı dusunuyorum, bakalım.

3m kullanıyorum, ama 2 saat sonra acıyor kulağım.haaa sesi o çok super kesiyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
birazdan cıkacağım uzun yolda kulağıma pamuk tıkayacam.şirketin ecza dolabında pamuk varmış.

çok mantıklı geldi.Tek bir sorun var, pamuğun iplikçikleri/parçası kulağıma kaçar mı ?

önce dilimle pamuğu ıslatmayı dusunuyorum, bakalım.

3m kullanıyorum, ama 2 saat sonra acıyor kulağım.haaa sesi o çok super kesiyor.
Pamuk tıkamaktan korkarım.
askerde M1 tüfekle atışa yaparken çok sesi çıkıyor diye kulağıma pamuk tıkamıştım ama sonra çıkaramamıştım, çıkarmak için uğraştıkça içeri kaçmıştı en sonunda pes edip revire gitmiştim de orada çıkarmışlardı. Revirdeki doktor da tüfek sesinden korkuyorsan ne işin var burada diye dalga geçmişti. Çocukluk işte.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

70'le giderken neden kulak tıkacı lazım oluyor ki? :D
bana 90' kadar hatta 100'e kadar lazım olmuyor. hatta 100ü geçmeyeceğim rotalarda süreceksem ön camı indiriyorum yazın biraz daha rüzgar alayım diye.

Pamuk kullanıyorum. Pamuğu da depo anahtar tokasına sıkıştırıp gidiyorum :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şahsen apronda çalışan bir personel olarak standart kulak tıkacı kullanıyorum Boeing 737-800'inden 777 sine kadar yüksek seslerden güzel koruyor, 3500 lira vermeye hiç gerek yok.
Apron da çalışan özellikle uçak park ettiren elemanlara düzgün para veriyorlar mı ?

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
70'le giderken neden kulak tıkacı lazım oluyor ki? :D

bak yaaaa

bu mesajını şirketten çıkarken gördüm, üzüldümmm.

istinye atık su işletmesinde sıfırladım topculara kadar 60 km geldim.

cuma iş cıkışı.

normal bir motorcu insanı, sence bu yolda ortalama hızı kaç kmh olur(gps) mesela senin ne olurdu dürüst cevap ver.

ondan sonra benim şu 3 fotoyu incele ;)

vapur gelirken:

ortalama hız:

ortalama tuketim :

yaaaaa cyan efendiiiii. ben 3.5 lt yaktırıyosam 90 kmh ortalma hız yaparım.

o değilde, africa ne manyak di mi ahahaf

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar