Kulak Tıkacı 3500 Lira

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
aparatı var onunla takacaksın. uzun yol yapmıyorsan gereksiz gelebilir ama uzun yolda olmazsa olmaz bir aksesuar bence....
Onunla takıyorum zaten. Uzun yolda belki olabilir ama benim kullanım tarzım için inanılmaz gereksiz bir ürün.

Yada benim kasklar çok iyi, sesten hiç rahatsız olmuyorum :)

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Ben aldım bir faydasını görmedim daha doğrusu fark eden bir şey olmadı gibi geldi. Hala motorda gidon çantasında duruyor öyle. Hem siperlik var motorda hem de kapalı schuberth in kaskı yeterli.

Motosikleti
bugüne kadar aldığım en işe yarar, en anlamlı ve en gerekli 2 aksesuardan birisidir abi :D

geçen sene ilk defa uzun yola gideceğim zaman, sipariş yetişmediği için konuda paylaşılan upucuz diye paylaşılan dandik (uyurken kullandığım) tıkaçları deneyimlemek zorunda kaldım. kalmaz olaydım. birincisi sesi komple kesiyor ki bu çok tehlikeli bir durum. ikincisi belli bir süreden sonra kulağı tamamen kapattığı için oluşan basınçtan ötürü kulağın anası ağlıyor ve o acıdan dolayı seyahat resmen işkenceye dönüşüyor. üçüncüsü ilk başlarda belki zor olabilir ama içindeki o çıkan zamazingo ile takılması gerekiyor ki kolay olsun.

kaldı ki o dandik ucuz şeyler zaten kulağınızı tamamen kapattığı için interkomla müzik dinlemek de pek mümkün olmuyor ama alpine'nin hem ortam seslerini duyabilmenizi hem kulak basıncını dengelediği hem de rahat müzik dinlemenizi sağladığı için ortası delikli olduğundan aşırı konforlu.

ha ben geçen sene 700 liraya mı ne almıştım. pahalı mı evet pahalı ama uzun yolda giderken kulağımın sağlığından pahalı değil......
Bana hiç kullanışlı gelmedi. Gelene lafım yok.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bugüne kadar aldığım en gereksiz, en işe yaramaz, en anlamsız motosiklet aksesuarı. Pro Safe; hem race, hem tour olan modeli almıştım motomax'tan. Bir kere kullandım, takması zor, kulakta durması zor, vs. vs. Öyle duruyor dolapta.

İsteyene satayım.
Kulakta durması zor geldiyse doğru takmıyorsundur.

Uzun yol yapmıyor ve şehir içinde de çok kısa süreler hariç 90'ı falan geçmiyorsan tamamen gereksiz evet. :)

Benim kulak kanallarım biraz dar, bu sebeple 3 saatten sonra ağrı yapıyor. Köpük tıkaçlar daha uzun süreli sürüşler için daha uygun oluyor.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650

Uzun yol yapmıyor ve şehir içinde de çok kısa süreler hariç 90'ı falan geçmiyorsan tamamen gereksiz evet. :)

Benim kulak kanallarım biraz dar, bu sebeple 3 saatten sonra ağrı yapıyor. Köpük tıkaçlar daha uzun süreli sürüşler için daha uygun oluyor.
Özellikle uzun yolda denedim sonuç tırt. Hem rahatsız edici hem ses geliyor aynı şekilde. Eeee ne anladım ben bu işten. :D

Motosikleti

Kulaklarım küçük (normal yani) ve dar kanallı sanırım. Doğru da takıyorum. Nasıl yanlış takabilirim ki, bildiğin silikon tıkaç işte yav :) Başı kıçı belli.

Şehir içinde .... hızı geçmiyorum (şimdi münasebetsizin biri cimere şikayet falan eder ekran görüntüsü ile diye rakam yazmayım :) ) ama yine de uzun yol ve uzun süre kullanımı hariç gereksiz bir ürün. Kullanıp sevenler için müthiş bir icat olabilir tabii :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
İhtiyaç meselesi. Bende kask almak istiyorum ama kafama girmiyor. Sadece 2 marka uyuyor. Olmuyorsa yapacak bir şey yok.

Şahsen apronda çalışan bir personel olarak standart kulak tıkacı kullanıyorum Boeing 737-800'inden 777 sine kadar yüksek seslerden güzel koruyor, 3500 lira vermeye hiç gerek yok.

Motosikleti
Özellikle uzun yolda denedim sonuç tırt. Hem rahatsız edici hem ses geliyor aynı şekilde. Eeee ne anladım ben bu işten. :D
Race modeli -20dB kadar ses kesiyor, hiç de az değil. Bununla birlikte köpük tıkaçlar -35dB kadar kesebiliyor. Alpine'ların avantajı tüm frekansları değil de en rahatsız edici frekansları kesmesi, naked bir motorda 135 km/s ile giderken intercom'dan çok sağlıklı görüşme yapabiliyorsunuz. (Kendi tecrübemdir...) Bir başka avantajı da tıkacın önü ile arkasındaki hava basıncı hep aynı çünkü kapalı değil. Köpük tıkaçlarda hava geçişi olmadığı için yolculuk esnasında ciddi rakım değişiklikleri durumunda ağrı falan yapabilir. Çıkartıp takarak basınç eşitlemek zorunda kalabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: pea
Motosikleti
D400
Belli bir noktada sesi kesmiyor ancak azaltıyor; emin olun kronik çınlama problemi yaşayan birisi olarak bu azaltma bile cidden önemli.

Ek olarak bazı kaskların içinde fırtına uçuşuyor, fiziki olarak rüzgarı kulaklarınızda hissediyorsunuz. tıkaç en azından bu havanın direk kulak içine vurmasını engelliyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Alpine motosafe race modelini aldıktan sonra güneş gözlüğünden sonraki en büyük icat demiştim.

Hele otobana çıkıp 90km hızı geçeceksem büyük yardımı oluyor.

• Beğen
Tepkiler: pea
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
motomaxte 800 oldugunu gorunce hemen sömürmüşler de arkadaş başka sitelere baktım kimse kusura bakmasın 2 tane minicik plastiğe 3500 TL fiyat mı biçilir?

nasıl bir şerefsizliktir aç gözlülüktür bu. Size aynı site üzerinden yorum yapayım,

Amazon Yurtışı Satış Fiyatı 19 Dolar / 741 TL

Amazon Türkiye satış fiyatı 90 dolar / 3500 TL

Sinirlerim zıpladı :D Bende var ancak yedek alayım diye baktım yok alınmaz. Normal kulak tıkaçları bi yerden sonra hem rahatsız ediyor hem de bu performansı vermiyor.

Türkiye Link

716mszz1uWL._AC_SX679_.jpg
Yok deve affedersiniz🫣😂 Amazondan yedek olsun diye uyku için olanını almıştım Alpine marka 250 liraya o da iş görüyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
3500 verdikten sonra ishal tıkacı olarak bile kullanılabilir.

Motosikleti
Bu motosafe ile benzer prensipte çalışan yani bütün sesleri değil de rahatsız edici frekansta sesleri kesen kesin başka markalar da vardır, sonuçta altı üstü ortası delik silikon işte. Başka markalara da bakmak lazım.

Motosikleti
D400
Bu motosafe ile benzer prensipte çalışan yani bütün sesleri değil de rahatsız edici frekansta sesleri kesen kesin başka markalar da vardır, sonuçta altı üstü ortası delik silikon işte. Başka markalara da bakmak lazım.

ben mesela o plastik zımbırtının faydası oldugunu kabul etsem de yok şu sesi filtreliyor yok bunu filtreliyor kısmına inanmıyorum.

Kask içindeki müziği engellemiyor cünkü kulagımızın dibinde çalıyor.

Dış sesi engelliyor ama korna sesi araç sesi daha yüksek oldugundan motordan gelen takırtı alcak kaldıgı için sadece onu engellıyor gibi düşnüüyoruz.

benim fikrim bu sekillde.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Kulaklarım küçük (normal yani) ve dar kanallı sanırım. Doğru da takıyorum. Nasıl yanlış takabilirim ki, bildiğin silikon tıkaç işte yav :) Başı kıçı belli.

Şehir içinde .... hızı geçmiyorum (şimdi münasebetsizin biri cimere şikayet falan eder ekran görüntüsü ile diye rakam yazmayım :) ) ama yine de uzun yol ve uzun süre kullanımı hariç gereksiz bir ürün. Kullanıp sevenler için müthiş bir icat olabilir tabii :)
Zaten muhtemelen hiç birimiz 20 ile bakkala giderken takmıyoruzdur. Ben sadece uzun yolda takıyorum ve çok rahat ediyorum.(alpine değil 3m sünger)

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS

Son 1 senedir bu ürünü kullanmaktayım, içerisinde seramik bir filtre var. Fazlasıyla memnunum. Fiyatının karşılığını veriyor.

Motosikleti

Son 1 senedir bu ürünü kullanmaktayım, içerisinde seramik bir filtre var. Fazlasıyla memnunum. Fiyatının karşılığını veriyor.
bu da iyiymiş.
bir dükkanda denk gelirsem alırım.

Motosikleti

Bende de vardı bunlar kardeşime verdim sonra. Sosis parmaklarla kullanması biraz zor geldi bana. Güzel ürün, çok da şık bir kabı var direkt anahtarlığa takabiliyorsunuz.

Motosikleti
Yamaha Tracer 7
Bugüne kadar aldığım en gereksiz, en işe yaramaz, en anlamsız motosiklet aksesuarı. Pro Safe; hem race, hem tour olan modeli almıştım motomax'tan. Bir kere kullandım, takması zor, kulakta durması zor, vs. vs. Öyle duruyor dolapta.

İsteyene satayım.

Kaşe, mühür, imza. Ben bu kulak tıkacıyla ilgili forumda konu da açmıştım bir türlü kulağımda durmadığı için. Yukarıda bir kullanıcı takamadığınız için demiş ama katılmıyorum. 3M kullandım, moldex kullandım, şimdi başka bir şey kullanıyorum. Takamıyor olmam imkansız. Fortnine'daki Ryan bunu ıslatacaksınız öyle takacaksınız diyordu onu da yaptım. Yok abi olmuyor, buff'ı çekince kafaya bunlar çıkıveriyor. Bende de öylece duruyor.

Şubat ayında amazondan bunları almıştım 300 liraya, konser kulaklığı. Aşağı yukarı aynı desibelde sesi kesiyor. Belki rüzgar için optimize edilmemiştir ama bunlarla uzun yol da yaptım, inanılmaz rahatttı. Tabi en önemlisi de şu, aldıktan sonra ilk denememde takabildim. :) Kutuda 2 tane var bu arada, bunu tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar