Bu Alpin Moto Safe kulak tıkaçlarını kullanamayanlardanım ben de.
Silikonumsu turuncu kulakları da keza kullanamıyorum. Rahatsız hissettiriyorlar
.
10 yıl kadar önce bir işitme merkezinde kulağımın iç kısmının kalıbını çıkarttırdım ve de o kalıba göre ürettikleri kulak tıkaçlarını satın aldım.
Müthiş güzel ve çok sessizlik sağladı ama her seferinde yıkayıp tekrar kullanmak zor oldu benim turlarda.
Sonra bir turda daha ilk gün kulak tıkaçlarını kaybettim ve de ertesi günü çok rahatsız olduğum için çareyi çocukluğumun güzelim Papatya Hidrofil Pamuğu'nda buldum.
En küçük yerleşim biriminde bile bulabileceğiniz bir ürün olduğu için velev ki o an çantanızın taaaa dibinde bir yerlerde kalmış olan pamuk poşetine ulaşamıyor olsanız bile gidip bir market ya da eczaneden üç otuz paraya satın alabiliyorsunuz.
Böyle bir paketi 5-6 ayrı buzdolabı poşetine bölüştürüp birer paket bazen günlük dönüşümlü kullandığım 2 ayrı sırt (bilgisayar) çantama, turlarda kullandığım 2 ayrı çantama ve benim ve hatunun arabasının torpido gözlerine koydum.
Önce motosiklet turlarında kullanır oldum.
Şimdi araba yolculuklarımda bile vazgeçilmez aksesuarım oldu.
Her yolculuk öncesi her bir kulağım için nohut tanesinden biraz daha büyük bir parçayı tek parça olarak koparıp elimle biraz yuvarladıktan sonra kulağıma yerleştiriyorum.
Gereksiz yol gürültüsünü müthiş kesiyor.
Ki kaskım da ses yalıtımı açısından fena sayılmayacak bir model olan Shoei Neotec 2.
Turlarımda genelde günlük 600 km ve üstü yol yapıyor ve farklı bir durum gelişmedikçe molaları her 300-350 km civarı verdiğimiz için cidden hayat kurtarıyor.
Motor-araba marka modeli hiç farketmiyor.
Her durumda size mevcut gürültünün belli bir kısmını filtreleme imkanı veriyor.
Her moladan sonra da yeni bir parça pamukla bir sonraki molaya kadar devam ediyorum.
Hatta otobüs yolculuklarımda bile kullanır oldum.
Galiba iyiden iyiye yaşlanıyorum.

Not: Herkesin kulak yapısı ve hassasiyeti aynı olmayabiliyor.
Bu kulağa pamuk tıkama işi farklı kişilerde farklı boyutta (kiraz-nohut-leblebi-bezelye vb) pamuk kullanımı gerektirebilir.
Çok küçük boyutta bir pamuğu kulağın içine iyice iteklediğinizde sonradan çıkartmak isterken elinizle başaramayabiliyorsunuz.
Cımbız işe yarıyor bu durumda ama en garantisi başlarda büyük bir parça pamukla bu işe bulaşmanız ve de sizin için en uygun ebattaki pamuk kullanımını bularak hem yalıtım, hem kulağa acı vermeme ve hem de kulaktan çıkartması kolay olma işlevlerinin tamamını sorunsuz bir şekilde yapabilmeniz.
Ben yıllardır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
Sizde işe yaramayabilir ya da kulağınızdan çıkartırken sorun yaşayabilirsiniz.
Sorumluluk kabul etmiyorum.
Bilginize.