Valla kemer yolunda ki 1103 metrelik tünelde ibre 148 i gördü 2 kişiydik.
rüyanda mı gördün ?
Valla kemer yolunda ki 1103 metrelik tünelde ibre 148 i gördü 2 kişiydik.
Balansörlü makinede bile titresim varken bu nasıl titremiyor acaba '(
Motora performans egzozu taktirsam motorun orjinal sesi ve yakit durumu degişr mi
Bu motordan bendede var ama balansör var diye biliyorum.titreme var tek silindir olduğu için.balansörün olduğu konusunda şüpheliyimtitreme var ama hiç rahatsız etmiyor.100 km hıza kadar yok bu bir kesin.100 den sonra hafif başlıyor ama sonra yine kayboluyor.koltuk falan değilde depo titriyor onu bi çözemedim.
sesi değişir. performans egzozunda susturucu yok. yakıtı da etkıler ama oyle cok degıl. sonucta motorun hızı hızlanması artıyor. bırak da etkılesın yakıtı
2 ay önce almış olduğum Kuba XCG 150 ile ilgili görüş ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Motorumu ustamın tavsiyesi ile aldım. daha üzerine binmeden ilk yaptığım şey bisiklet tekerini andıran lastiklerini michelin ile değiştirdim ve kalınlaştırdım. Ardından fren balatalarını değiştirdim ve fena da olmadı. Motorun hali hazırda varolan frenleri çinli bir motor için gayet iyiken şu an mükemmel oldu diyebilirim. Ardından doğru düzgün kuru akü taktım ve marşına bastım. Motorda titreşim çok az, performansı gayet tatminkar, oldukça seri bir motor. Debriyaj ve ön fren maneti olması gerektiğinden büyük ve ilk işim manetleri küçük olanlarla değiştirmek olacak, özellikle ön freni bu şekilde etkili kullanamıyorsunuz. Ön amortisöre biraz daha yağ basarak sertleştirdim ama genel olarak amortisörler görevini düzgün yapmıyor 110 - 120 km süratle giderken selenin üzerinde zıplıyorsunuz (çok tehlikeli bir durum) Sele demişken kaldırım taşı gibi dersem gerçekten çok gerçekçi bir yorum yapmış olurum hayatımda gördüğüm en kötü sele, rodajını titizlikle yaptım bakımlarını kesinlikle aksatmadım. 100 km üzerindeki hızlarda kullandığımda vibrasyondan topcase takmak için varolan taşıyıcı demir kırıldı ve oradaki plastik aksamda kırıldı bunun dışında egzostun üzerinde varolan koruyucu demirin vidaları devamlı düşüyor, montaja geldiğimizde gerçekten çok özensiz yapılmış çok iyi bir şekilde elden geçirmek gerekiyor motoru binmeden önce, ön far lambası sürekli yanıyor (sanırım bu kubada bir gelenek) motorun tam ortasında yer alan şasi saplamasıda sürekli gevşiyor (buda çok tehlikeli bir durum) burayada kontur somun takmak gerekiyor.motor ısındığında stopegzoz patlamas ediyordu bu kendiliğinden düzeldi, egzost yüksek devirde gazı kestiğinizde patlama yapıyor , genel olarak tavsiye eder misin derseniz eğer motordan anlayan biriyseniz ve devamlı eliniz üzerinde olacaksa gözünüz kapalı alın bu paraya gayet ideal bir motor, son olarak sele yüzünden motorumu değiştireceğim daha önce kullanmış olduğum Kuba KB 150-25 bana daha uygun sanırım biraz daha konforlu olduğundan ...
Motorum 7000 km de farda biraz sıknti yasadim duyu degistirdim.
lastikleride degistirecem.
Motora orjinal OH egsoz aldim seriligi cok artti. Arka dişli 38 dişliyken 130 yapiyordum. 32 disli taktim 142 yapiyor. 32 disli oldugu halde cok seri (egsoz sayrsinde)
simdide motor servisde 200lük yaptiriyorum. Motorun kasasi cok karizmatik duruyor 200lük yakışir diye düşndm.
200lük olnca 160-170 yapar diye düşnyrm.
Bu arada kimse 142 yapmaz demesin. İyice eğilince yapiyor kilom 66.
dik oturuşla 120 yapiyor.
Orta disli tahminim 15 disli. 16 disli taksam 150 ye gelir.