merhabalar, bir haftalık ktm kullanıcısıyım. sanırım belli aralıklarla zincii yağlamak yada herhangi bir bakımı kendimiz yapmamız gerekiyor fakat benim hic bir bilgim yok. ne yapmamız gerektiğini söyleyebilecek olan var mı? yani 500km de bir xx markayla sunu yapıon, 300 kmde bir sunu yapıyorsun gibi. tesekkurler
Biraz araştırsanız keşke...
şahsen 300km'de bir zinciri yağlıyorum, 600'de bir de zinciri temizliyorum.
bunun dışında sık sık lastik hava basınçlarını kontrol edin (soğukken), ön:29 arka:yolcusuz-29/yolculu-32 psi olmalı.
Her bindiğinizde yağına (motor dik iken) ve radyatör suyuna bakmayı ihmal etmeyin.
Aklıma gelenler bunlar eksik varsa arkadaşlarım söylerler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:50 ----------
İyi günler hepinize yoldaşlarım,
Bildiğiniz üzere elcik ve manet almıştım (Elcik 110 tl, manet 155 tl), montajını da kendim yaptım.
Sonunda böyle bir şey çıktı ortaya :
Manetleri takarak başladım işe, fren maneti çok kolay takıldı debriyaj biraz zorladı. Debriyaj telini çıkartıp takmak falan biraz zorladı ama yerine oturunca eskisinden daha güzel oldu hem şekil olarak hem de his olarak. Vitesleri daha temiz geçiyo sarsmıyo artçım da farkında bunun. Ayrıca tutması falan daha kolay oldu. (fiyatı biraz fazla gibi ama Ebay'de çok daha ucuzları vardır yakın kalitede ben beklemek istemedim o yüzden burdan aldım.)
Gelelim elciklere bu en zor kısmı oldu. Debriyaj tarafından başladım, lastik elcikleri keserek çıkartmak daha kolaydı bu yüzden çekmekle vs. uğraşmadım direk kestim maket bıçağı ile, şöyle oldu:
çıkarttıktan sonra da benzinle iyicene sildim ve elciği taktım. Kenarındaki vidaları sıkınca çok sıkı oldu zaten çekince elime gelmedi.
Asıl zorlayan kısım gaz kolu oldu elciğin lastik kısmını kesip attım ve arkasından plastik bi kısım daha çıktı. Rizoma oraya girmedi tabiki ben de konsolu sökmek zorunda kaldım( gaz telinin falan olduğu yer), orayı söktükten sonra gaz telini orj. elcikten çıkarttım (plastik kısım) ve rizomayı geçirip taktım. Her şey güzeldi ancak tek sıkıntı öne doğru dönüyo gaz kolu ve bunun sebebi rizoma elciğe tırnak yapılmaması. Aldığım yer ile irtibat kurup bu durumu sorucam veya bir ustaya sorucam çözümü var mı diye, bilen arkadasım varsa söyler ise çok mutlu olurum. En sonunda tabiki tüm vidaları kontrol ettim ve açtığımda değiştirdiğim parçalara Gres yağ sürdüm.
Ve son durum budur:
Kendim değiştirince çok mutlu oldum açıkcası insanın kendi motoruyla iç içe olması güzel bir duygu. Bir usta yapsa belki bu kadar içime sinmezdi. Herkese iyi günler ve hepinize kazasız sürüşler dilerim , tekeriniz düz bassın